چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / اسلایدر / چرخه معیوب ‌قیمت‌گذاری محصولات لبنی
چرخه معیوب ‌قیمت‌گذاری محصولات لبنی

با پیشنهاد افزایش ۱۴ درصدی قیمت لبنیات موافقت شد

چرخه معیوب ‌قیمت‌گذاری محصولات لبنی

برخلاف مصوبات قبلی ستاد تنظیم بازار مبنی بر عدم افزایش نرخ لبنیات شاهد افزایش قیمت ها و تایید آن توسط نهادهای ذی ربط هستیم. متاسفانه در چرخه قیمت‌گذاری فراوردهای لبنی در چند سال گذشته با مشکلات جدی روبرو هستیم و تا زمانی که زمینه رقابت آزاد بر اساس عرضه و تقاضا را در کشور ایجاد نکنیم، شاهد این بی‌برنامه‌گی‌ها در قیمت‌گذاری محصولات تولیدی خواهیم بود. کارشناسان بر این باورند تا زمانی که مردم تحمل افزایش قیمت‌ها را دارند، نرخ‌ها افزایش پیدا می‌کند و پس از اعتراضات مردم این روند متوقف می‌شود. در این چند وقت اخیر به کرات این اتفاق رخ داده که باید برای این موضوع فکری کرد، البته تنها راه این موضوع ایجاد بازار رقابت آزاد است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در همین رابطه دبیرستاد تنظیم بازار از افزایش قیمت محصولات لبنی در راستای بالا رفتن قیمت شیر خام خبر داد و گفت: از طی هفته‌های گذشته و پس از ابلاغ این مصوبه، قیمت سه محصول پرلبنی مانند شیر، ماست و پنیر نیز افزایش یافته است. نیمه خرداد ماه امسال رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد که با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت‌های جدید پیشنهادی خود برای افزایش ۱۴ درصدی قیمت لبنیات را به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ارائه دادیم که بعد از بررسی و تأیید از سوی این سازمان به ستاد تنظیم بازار برای تصویب و ابلاغ ارسال خواهد شد.

در این راستا عباس قبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: در چهلمین جلسه کارگروه تنظیم بازار مورخ ۲۲ خرداد ماه مصوب شد که قیمت محصولات لبنی پرمصرف شامل شیر، ماست و پنیرافزایش یابد که البته هر کدام از این محصولات در اندازه‌ها و حجم‌های تعیین شده قیمت متفاوتی دارد و براساس همین مصوبه قرار شد قیمت محصولات لبنی مذکور در دیگر اندازه‌ها به تناسب وزن و درصد چربی توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان تعیین و ابلاغ شود. وی با بیان این‌که قیمت محصولات لبنی در سایر استان‌ها نیز براساس میانگین نرخ خرید شیر خام توسط صنایع لبنی و براساس تصمیمات کارگروه تنظیم بازار استان در سقف قیمت‌های ابلاغی تعیین خواهد شد، گفت: هم‌اکنون وضعیت بازار لبنیات نسبتاً مساعد بوده و همه تولید کنندگان برهمین اساس محصولات خود را عرضه می‌کنند.

اما یک تولیدکننده محصولات لبنی در گفت و گو با “کسب و کار” در رابطه به گرانی مجدد لبنیات اظهار داشت: در حال حاضر تولید کننده پنیر لیقوان هستمو باید اشاره کنم که قیمت شیر گوسفندی از ۳۸۰۰ به ۵۰۰۰ تومان، حلب پنیر از ۹۰۰۰ به ۳۳۰۰۰ تومان، نمک از ۴۰۰۰ به ۱۴۰۰۰ تومان افزایش داشته است. هم چنین هزینه کارگر و لاستیک ماشین و استهلاک وسایل را نیز باید به شمار آورد که هزینه های سرسام آوری خواهد شد. اما کارشناسان بر این باورند که با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات نهاده های دامی نباید قیمت لبنیات افزایش داشته باشد. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نیز با بیان اینکه باید از یک سو به سمت واقعی کردن قیمت‌ها برویم و از سوی دیگر قدرت خرید مردم را از طرق مختلف همچون اعطای کارت‌های اعتباری بالا ببریم، اظهار داشت: امروز ستاد تنظیم بازار و تعزیرات به اقتصاد کشور از طریق تصمیمات اشتباه ضربه وارد می‌کنند. ابراهیمی اضافه کرد: تا زمانی که ستاد تنظیم بازار تصمیمات اشتباه می‌گیرد و نمی‌گذارد قیمت‌ها واقعی شود، قطعاً شاهد ثبات قیمت‌ها نخواهیم بود.

وی درباره اینکه در برخی از کشورها به فرآورده‌های لبنی یارانه داده می‌شود اما در کشور ما این اتفاق نمی‌افتند، گفت: اگر یارانه به فرآوردهای دامی پرداخت شود و قیمت‌ها را پایین نگه‌داریم، قطعاً داستان بنزین برای این فرآوردها نیز تکرار می‌شود. نماینده شازند در مجلس تصریح کرد: شما به وضعیت بنزین نگاه کنید، امروز دولت برای آن یارانه می‌دهد تا قیمت‌ها بالا نرود اما همین بنزین به کشورهای همجوار قاچاق می‌شود و هزاران میلیارد از پول این کشور که باید صرف عمران و آبادی کشور شود، هدر می‌رود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس عنوان کرد: باید چرخه معیوب اقتصادی کشور را اصلاح کنیم تا هر روز نگران افزایش قیمت‌ها نباشیم.

هزینه تولید شیر خام پاسخگوی نیاز دامداران نیست

نظر افضلی، نماینده مجلس

علی رغم واردات بخشی از نهاده‌های مورد نیاز دامداران با استفاده از ارز دولتی اما دامداران مواردی از نهاده‌ها را مانند یونجه و سایر علوفه را از بازار و با قیمت آزاد تهیه می‌کنند. این در حالی است که هزینه بالای حمل و نقل نهاده‌های دامی از یک استان به استان دیگر نیز بر روی قیمت تمام شده گوشت قرمز و شیر تاثیر مستقیم دارد بنابراین با توجه به بالا بودن هزینه تولید شیر خام قیمت فعلی آن پاسخگوی نیاز دامداران نیست و باید قیمت آن افزایش پیدا کند. تعیین نرخ جدید شیر خام در سال جدید نیاز به کار کارشناسی و آنالیز قیمت دارد و قیمت شیر خام باید متناسب با هزینه تولید دامداران تعیین شود، در حال حاضر دامداران افزایش قیمت ۲۲ و نیم درصدی را پیشنهاد کرده‌اند. در حال حاضر با توجه به بالا بودن هزینه تولید شیر خام قیمت فعلی آن پاسخگوی نیاز دامداران نیست و باید قیمت آن افزایش پیدا کند.

از طرفی دیگر افزایش قیمت شیر خام سریعا بر روی قیمت محصولات کارخانه‌های لبنی تاثیر گذار است. در حال حاضر نیز به دلیل افزایش و بالا بودن قیمت مصرف لبنیات در جامعه کاهش داشته است، افزایش شیر خام نباید منجر به کاهش مصرف مجدد لبنیات شود از سوی دیگر باید مراقب بود تا دامداران بیش از پیش زیان نبینند. در صورتی که تولید شیر خام برای دامداران صرفه اقتصادی نداشته باشد میزان تولید خود را کاهش می‌دهند باید به این موضوع توجه داشت که کاهش عرضه شیر خام به بازار نیز افزایش قیمت لبنیات را درپی دارد.

همچنین مطالعه کنید:

علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش کسب و کار نیوز، خانم «شایسته مراد زاده» معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.