صفحه اصلی / سرخط خبرها / معروف جهان، مظلوم ایران!
معروف جهان، مظلوم ایران!

معروف جهان، مظلوم ایران!

کسب و کار نیوز : هر سال با آغاز فصل گردشگری دریاچه "گهر" از نیمه خرداد، یادمان می‌افتد که نگین اشترانکوه نیاز به ساماندهی دارد و چندین مصوبه روی کاغذ می‌آید اما در عمل اتفاق خاصی نمی‌افتد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, دریاچه زیبای گهر در دل اشترانکوه لرستان که به آلپ ایران معروف است قرار دارد و یکی از زیباترین و بکرترین جاذبه‌های گردشگری به شمار می‌رود؛ این دریاچه در میان رشته‌کوه‌های زاگرس و در دامنه اشترانکوه قرار گرفته و دریاچه آب شیرین دائمی به دو بخش دریاچه بالا و پایین تقسیم‌ شده است.
گهر زیباترین دریاچه کوهستانی کشور محسوب می‌شود که با وسعت ۹۵ هکتار، به طول تقریبی ۱۷۰۰ متر و عرض میانگین ۵۵۰ متر در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد قرارگرفته است؛ این دریاچه چشم‌نواز از ذوب شدن برف‌های اشترانکوه و انباشته شدن آب آن در پشت سد و سرریز شدن چشمه‌ها و آبشارها پر می‌شود، در فصل زمستان سطح دریاچه دچار یخ‌زدگی می‌شود و در مابقی فصل‌ها آب دریاچه جاری و ثابت است.
در ادامه سلسله جلسات هر ساله، نشست ساماندهی دریاچه گهر دورود با حضور برخی مسئولان استان و شهرستان برگزار شد.
نیاز به ستاد ساماندهی دائم برای دریاچه گهر
حجت‌الاسلام حقیان، امام جمعه دورود در این جلسه گفت: ما باید ستاد ساماندهی دائم برای امور دریاچه گهر تشکیل دهیم، چون هر ساله بعد از گذشتن یک ماه از فصل گردشگری به فکر می‌افتیم که وضعیت دریاچه را ساماندهی کنیم.
وی تاکید کرد: جاذبه‌های گردشگری دورود هم تهدید است، هم فرصت؛ اگر خوب آنها را مدیریت نکنیم تهدید بوده و ضربه مهلکی به آبروی شهرستان وارد می‌کند.
مدیریت دریاچه گهر با استان است یا شهرستان؟!
فریبا بهاری -سرپرست فرمانداری دورود- در این جلسه بیان کرد: تیم غواصی یا از طریق بخش خصوصی و یا از طریق جمعیت هلال احمر با تجهیزات کامل باید هرچه سریع‌تر در دریاچه گهر مستقر شود.
وی یادآور شد: همچنان مشخص نیست مدیریت دریاچه گهر با استان است یا شهرستان؟!
بهاری تاکید کرد: پیمانکاری که متعهد می‌شود مدیریت دریاچه را بر عهده بگیرد باید فرهنگ برخورد با مردم و گردشگران را داشته باشد.
سرپرست فرمانداری دورود خاطرنشان کرد: دریاچه گهر جزء مناطق بکر محسوب می‌شود و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی به این مکان دیدنی می‌آیند، بر این اساس باید یکسری امکانات و زیرساخت‌ها برای آنها توسط دستگاه‌های متولی فراهم شود.
در چارچوب مصوبات آماده همکاری هستیم
مهرداد فتحی بیرانوند -مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان- نیز در این جلسه گفت: دریاچه گهر معروفیت بین‌المللی دارد و به همین دلیل ساماندهی آن باید در اولویت باشد.
وی ادامه داد: محیط زیست هیچگاه مانع اقدام دستگاه‌های متولی در این خصوص نبوده و در چارچوب مصوبات آماده همکاری هستیم.
فتحی بیرانوند بیان کرد: مجوز قایق نجات غریق را با مسئولیت خودم صادر خواهم کرد.
وجود شهردار برای گهر نیاز است
همچنین سرهنگ زینی‌وند -فرمانده سپاه ناحیه دورود- با بیان اینکه در سیاست نظام جمهوری اسلامی هیچ نقطه‌ای از سرزمین‌مان در ارتباط با کار فرهنگی مخفی نیست، تأکید کرد: کسانی که به این مناطق سفر می‌کنند نباید فکر کنند آنجا خارج از مرزهای جمهوری اسلامی است و هرکاری دلشان می‌خواهد انجام دهند.
وی اضافه کرد: دریاچه گهر جزء جدانشدنی سرزمین دورود است و برای مدیریت آن هیچ راهی به جزء قرار دادن یک نفر به عنوان شهردار منطقه برای هماهنگی امور وجود ندارد.
برخی مشکلات گهر رفع شده است
سید امین قاسمی -مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان- گفت: از زمان پیدایش دریاچه گهر اگر هرساله یک مشکل آن حل می‌شد هم اکنون ناچار به برگزاری این جلسه نبودیم.
وی اظهار کرد: ما در این مدت اقدامات خوبی را برای معرفی جاذبه‌های گردشگری استان لرستان به ویژه دورود داشته‌ایم.
قاسمی یادآور شد: در مدت اخیر مشکل آب آشامیدنی در محل دریاچه وجود داشت که هم اکنون این مشکل حل شده و مسیر انتقال آب که در اثر بهمن قطع شده بود وصل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان اضافه کرد: سرویس‌های بهداشتی نیز در مدت اخیر مرمت و مشکلات آنها برطرف شده است. دفن و جابجایی زباله‌ها نیز انجام شده و این روزها دریاچه شکل و شمایل جدیدی به خود گرفته است.
وی گفت: قیمت‌گذاری خدمات در شهرستان مصوب شد ولی در این ایام برای اجرایی شدن آن همکاری‌ای با میراث فرهنگی انجام نشده و نیازمند همکاری تعزیرات هستیم.
به گزارش ایسنا، فصل گردشگری گهر هر سال از اواسط خرداد آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد و در این ایام همواره جلسات ساماندهی برگزار می‌شود اما بعد از این فصل تقریباً بیشتر موضوعات فراموش شده و در آغاز فصل جدید دوباره جلساتی برای ساماندهی برگزار می‌شود اگرچه شرایط معروف بین‌الملل و مظلوم داخل همچنان همانی است که می‌تواند در بحث زیرساخت‌ها بهتر از این باشد.

همچنین مطالعه کنید:

ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

به گزارش کسب و کار نیوز، امین ترفع، در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.