به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگوی روز گذشتهاش با برنامه Face the nation شبکه سی. بی. اس گفت: آمریکا در حال بررسی طیف گستردهای از انتخابها است. ما چند بار به رئیس جمهور [دونالد ترامپ] اطلاعرسانی کردهایم و [اطلاعات او را] بهروز نگه خواهیم داشت. ما مطمئنیم میتوانیم اقداماتی انجام دهیم که بتوانند بازدارندگی مأموریت ما را بازگردانند.
وی در این باره ادامه داد: رئیس جمهور همه چیز را برای ایجاد اطمینان بررسی خواهد کرد درست است؟ اما او چه گفته است؟ ما نمیخواهیم که ایران به یک سلاح هستهای دست پیدا کند.
پمپئو تاکید کرد: رئیس جمهور به وضوح گفته که نمیخواهد وارد جنگ شود.
بر اساس این گزارش، دولت آمریکا در چند وقت اخیر علیرغم تحمیل «جنگ اقتصادی» به ملت ایران که آخرین نمونه آن تحریم بخشی از صنایع پتروشیمی این کشور توسط وزارت خزانهداری آمریکا بوده است، تمایل خود را برای مذاکره با ایران آشکارا ابراز کرده است و از طرفی با اظهاراتی ضد و نقیض و اتهامزنیهایی بیاساس درباره نقش ایران در منطقه، این رویکرد دیپلماتیک را که مدت زیادی هم دوام نیاورد بیاعتبار ساخت.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این در گفتوگو با شبکهای عربی اظهار کرد: ما به آمریکاییها اجازه نخواهیم داد که به طور یکجانبه علیه ملت ما جنگی را تحمیل کند و حتماً در جنگ همه خسارت میبینند.
وی افزود: هیچ فرقی میان جنگ نظامی و جنگ اقتصادی وجود ندارد؛ همانطور که گفتم در جنگ نظامی اهداف جنگی است اما در جنگ اقتصادی هدف شهروندان بی گناه است. در شرایط تنش همه چیز وارد است و منطقه بیشترین آسیبها را از این وضعیت خواهد دید به خصوص کشورهایی که به دنبال ایجاد جنگ علیه ایران هستند.
ظریف افزود: ما در درازمدت نشان دادیم که در برابر فشارها مقاوم هستیم و از این فشارها عبور کردیم. در کوتاهمدت نیز ما باید تأثیر تروریسم اقتصادی آمریکا بر ملت را کاهش دهیم. در میانمدت نیز معتقدیم که همه کشورها به این نتیجه میرسند که مقاومت در برابر سرکشی نتیجه خوبی خواهد داد و کشورها به دنبال این هستند که دلار را کنار بگذارند که این مساله بر اقتصاد آمریکا تأثیر منفی خواهد گذاشت.