به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, محمد محمدپور بعدازظهر امروز در نشست خبری مدیرانکل فرهنگ و ارشاد اسلامی شمال غرب، با تاکید بر اینکه در حوزه فرهنگ و هنر در مرحله گذر هستیم و این حرکت، برای سیاستگذاری و تعیین چشمانداز خیلی اهمیت دارد، اظهار کرد: بسیار ضروری است که ابعاد دوره گذر را به خوبی بشناسیم و در جهت ترسیم راهی که باید برویم، از تجربیات هم استفاده کنیم. هدف از برگزاری نشست بین استانهای عضو مناطق نیز این است که هر کدام از مناطق، با توجه با ظرفیتها و اشتراکاتی که دارند، بتوانند ماموریتهای وزارت را پیگیری کنند.
این مسئول ادامه داد: طی چند سال گذشته، در مسیر شناخت ظرفیتها، مسائل، موضوعات و چالشهای پیش روی خود موفقیتهای زیادی کسب کردهایم و میتوانیم با یک کاسه کردن دیدگاهها و تبادل تجربیات، برنامه راه آینده را بهتر ترسیم کنیم. در این راستا، از اصحاب رسانه انتطار میرود که در خصوص تحلیل فعالیتها و اقدامات انجام گرفته، نقش موثرتری را بر عهده بگیرند؛ چراکه رکن چهارم دموکراسی هستند و بسیار ضروری است که تحلیلهای خود را با ظرافت انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه در این مقطع مهم تاریخی، باید با همدلی و انسجام، نقشه راه آینده را ترسیم کنیم، افزود: خوشبختانه طی چند سال گذشته در بسیاری از شاخصها از روند رو به رشدی برخوردار بودهایم و در حال حاضر، ۴۷۱ رسانه مکتوب و غیرمکتوب داریم که در استان آذربایجانشرقی فعالیت میکنند.
محمدپور با تاکید بر اینکه چالشهای متعدد در حوزه کاغذ، فیلم و زینک مربوط به یک استان نیست و در سراسر کشور مطرح است، تصریح کرد: متاسفانه بخشی از این کمبودها به خاطر فقدان مدیریت صحیح در توزیع است و از مقدار کاغذی که وارد کشور شده، کمتر از یکدهم بین مطبوعات و ناشران توزیع شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه در جهان امروز، حوزه فرهنگ و هنر به عنوان حوزه زاینده در اقتصاد نقش دارد و متاسفانه گردش مالی ایران در این حوزه صفر است، یادآور شد: باید نطام برنامهریزی کشور و اصحاب فرهنگ و هنر این باور را داشته باشند که در اقتصاد کشور مولد هستند. مشروط بر اینکه سرمایههای بخش خصوصی نیز پای کار بیاید و اصحاب هنر متکی به دولت نباشند.
این مسئول با بیان اینکه در آذربایجان شرقی، تا سال ۹۵ باور نمیکردیم که بتوانیم در حوزه سینما رشد داشته باشیم، افزود: از سال ۹۶ تا اواخر سال ۹۷، تعداد سینماهای این استان از ۱۲ مورد به ۲۴ مورد افزایش یافت و بدون شک این تعداد طی امسال به رقم قابل قبولی خواهد رسید. همچنین درآمد حاصل از حوزه سینما در استان آذربایجانشرقی از ۷۰۰ میلیون تومان در سال ۹۵ به ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی با اشاره به اجرای حدود ۲۰۰۰ مورد تئاتر طی پارسال، یادآور شد: اینکه در طول یک سال، ۳۷۰ نفر به تماشای تئاتر بروند مستلزم نگاه چند سویه از جانب فعالان عرصه فرهنگ و هنر است. همچنین، امسال حوزه فیلم در استان آذربایجانشرقی حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار دریافت کرد و سایر حوزههای فرهنگی و هنری نیز بیش از ۲ میلیارد تومان اعتبار حمایتی دریافت کردند.
محمدپور با تاکید بر اینکه باید از تولید حمایت کنیم، تصریح کرد: رسانه نباید فقط به یارانه دولتی متکی باشد. باید ذائقه مردم به سمت مصارف فرهنگی تغییر کند و شرایطی فراهم شود که تولیدات خود را به خارج از مرزها بفرستیم. همچنین باید سند راهبردی را دنبال کنیم تا به نقطه مطلوب در همه شاخصها برسیم. البته در بسیاری از شاخصها از برنامه ششم جلوتر هستیم و بسیار ضروری است که برنامههای راهبردی متناسب با نیاز و استحقاق استانهای منطقه پنج داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه متاسفانه در برنامههای بودجهای هر چهار استان، رویکرد فرهنگی مغفول است، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ و هنر، مهمترین چالش، نگاه جامع به فرهنگ و توسعه فرهنگی است. ظرفیتهای بسیار خوبی داریم و در شرایط جغرافیایی مطلوبی هستیم. از همین رو میتوانیم در تعامل با کشورهای مختلف موثر واقع شویم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی عنوان کرد:
توزیع کمتر از یکدهم کاغذ وارداتی بین مطبوعات و ناشران
کسب و کار نیوز: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: از مقدار کاغذی که وارد کشور شده، کمتر از یکدهم بین مطبوعات و ناشران توزیع شده است.