به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، سیدحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیاتی از طرح جدید مجلس برای تغییر در روش برگزاری کنکور سراسری دانشگاهها، گفت: هدف جمعی از نمایندگان مجلس از تغییر در روش برگزاری کنکور این است که در بلندمدت نتیجههای لازم کسب شود و خللی نیز در قانون فعلی ایجاد نمیکند.
وی یکی از اهداف طرح جدید برای تغییر در روش برگزاری کنکور را کاهش استرس و دغدغه دانشآموزان دانست و اظهار داشت: براساس این طرح میخواهیم سنجش و پذیرش و دانشجو را از هم جدا کنیم، یعنی در کشور یک مرکز ملی سنجش نیز باید وجود داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه مرکز ملی سنجش در بسیاری از کشورهای دنیا نیز وجود دارد، افزود: براساس این طرح، نیازی نیست هر وزارتخانهای یک مرکز سنجش داشته باشد، بلکه یک مرکز ملی سنجش کافی است.
میرزاده ابراز کرد: براساس طرح مجلس برای تغییر در روش برگزاری کنکور آموختههای افراد سالی یک و یا چند بار بهصورت داوطلبانه مورد سنجش قرار میگیرد و افراد خودشان را میسنجند و یک کارنامه در دروس مختلف نیز به افراد ارائه میشود، از این طریق خودشان از وضعیت تحصیلیشان مطلع میشوند و اصلاً بحث قبولی یا ردی هم مطرح نیست.
وی با اشاره به جزئیات دیگری از طرح مجلس برای تغییر در روش برگزاری کنکور، گفت: در این طرح افراد با کارشناسان بحث و تبادل نظر میکنند و وضعیت تحصیلیشان مورد سنجش قرار میگیرد و استعدادیابی میشوند، این کارشناسان دانشآموز را راهنمایی میکنند و استعداد فرد شناسایی و وضعیت سنجش او با توجه به نیازهای دانشگاه مشخص میشود.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: براساس این طرح، دانشگاهها نیز با توجه به استعدادها و توانمندیهای دانشآموزان و نیز سوابق پژوهشی و تحصیلی وی، نیازسنجی و در رشتههای مورد نیاز اقدام به جذب دانشجو میکنند.
میرزاده تصریح کرد: علایق افراد در مرکز ملی سنجش، مورد ارزیابی قرار میگیرد، از طریق این طرح میخواهیم تستزنی و استرس را از دانشآموزان کاهش دهیم، بهطوری که شرایط بهگونهای نباشد که راه پیشرفت فقط از طریق کنکور و تستزنی بگذرد.
وی یکی از مزایای طرح جدید مجلس برای تغییر در روش برگزاری کنکور را لحاظ شدن سوابق تحصیلی و استعدادی دانشآموزان در طول مدت ۱۲ سال تحصیل پیش از دانشگاه دانست و اظهار داشت: سوابق تحصیلی در دوره تحصیلات از ابتدایی تا پیش از دانشگاه مورد ارزیابی قرار میگیرد و استعداد افراد در ۱۲ سال تحصیل شناسایی میشود و در این مدت استعداد دانشآموز مشخص میشود.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس تأکید کرد: فعلاً قصد داریم طرح جدید را در مقطع کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، پس از تأیید و تصویب بهصورت آزمایشی اجرا کنیم، اگر در این مرحله موفقیتآمیز بود، به سطوح پایینتر و کارشناسی نیز تسری دهیم.
میرزاده افزود: این طرح باعث میشود تا افراد از طریق استعدادسنجیهایی که از آنها صورت میگیرد، نسبت به توانمندیشان آگاهی پیدا کنند، میخواهیم سهمیهها را هم ساماندهی کنیم و اولویت نیز به بومیگزینی باشد و افراد مجبور به جابهجایی از شهرشان نباشند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشغول بررسی این طرح هستیم و قرار شده که کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش، با مرکز پژوهشها طرحی آماده کنند و در صورت تصویب و نهایی شدن، آن را تقدیم هیئت رئیسه خواهیم کرد تا پس از بررسی در صحن پارلمان، قانونی شده و قابلیت اجرا داشته باشد.