صفحه اصلی / سرخط خبرها / موافقت اصولی ۴۸ ساعته صورت می‌گیرد
موافقت اصولی ۴۸ ساعته صورت می‌گیرد

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:

موافقت اصولی ۴۸ ساعته صورت می‌گیرد

کسب و کار نیوز :معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر سرمایه‌گذاری پولی آورده و حوزه گردشگری را قابل دانسته است، تا جایی که می‌توانیم، کمک کنیم.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, حسین اربابی در پنل تخصصی بررسی سیاست‌های تشویقی سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و هتلداری که در هتل توریست توس برگزار شد اظهار کرد: صدور معافیت اصولی را از ابتدا باز تعریف و برخی از نکات داخل آن را حذف کرده‌ایم. به عنوان مثال پیش از این یک موافقت اصولی اولیه صادر، سپس استعلام‌های مکرر داشته و طول دوره موافقت اصولی آن زمان ۶ ماه بود که شخص ۲ سال می‌دوید و تمدید انجام می‌شد و در هر تمدید نیز انواع و اقسام اتفاقات می‌افتاد.
وی بیان کرد: در حال حاضر موافقت اصولی ظرف مدت کوتاهی که حداقلش ۴۸ ساعت است، صورت می‌گیرد و در شیوه نامه‌ای که به تمام مدیران کل ابلاغ کرده‌ایم حداکثرش برای مواردی که مشکل دارد یک ماه خواهد بود. در حالی که میانگین صدور موافقت اصولی در سازمان میراث فرهنگی ۶ ماه در کل کشور بود، اما اکنون دیگر هیچ اداره کلی نمی‌تواند هیچ موافقت اصولی را بیشتر از یک ماه معطل بگذارد. اداره کل استان‌ها مکلف هستند ظرف یک ماه یا پاسخ منفی دهند که موافق نیستیم یا اگر موافقیم الزاماً موافقت اصولی را صادر کنیم و این‌گونه دیگر موافقت اصولی اولیه حذف شد. در همین مسیر نیز یک‌سری از فرآیندها اصلاح شد، از جمله فرآیندی که برای اعتبارسنجی از سرمایه‌گذاران صورت می‌گرفت.
اربابی عنوان کرد: قبل از الکترونیکی شدن معافیت اصولی، سنگ‌های بسیاری بر سر راه سرمایه‌گذاران قرار داشت از جمله بررسی کردن چک برگشتی، تسویه حساب مالیاتی و بیمه و بالاخره در طی اتفاقات بسیار، در پی حذف فرآیندها آمده‌ایم. با استناد به مصوبه هیأت وزیران و اصلاحی آن از سه مرجع رسمی کشور یعنی بانک مرزی، بیمه و مالیات خواسته‌ایم که لیست بدهکاران اصلیتان را به ما بدهید و آن را از این به بعد مأخذ کارمان برای صدور مجوز قرار می‌دهیم.
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: اگر کسی در آن لیست خاص نباشد، هیچ مشکلی نداریم. همین که آمده در سایت ثبت نام کرده و همین که عزم خودش را برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری اعلام کرده است از نظرمان برای سرمایه‌گذاری کاملاً معتبر است. چه در حسابش ۱,۰۰۰ تومان پول باشد چه ۱۰ هزار متر سند به نامش باشد و یا هیچ سندی به نامش نباشد.
اربابی یادآور شد: به این اذعان داریم که در سیستم اقتصادی شاید بعضی‌ها نخواهند پرینت حسابشان را به منِ دولتی نشان دهند، نخواهند نشان دهند چه میزان سند به نامشان هست یا نیست یا به نام خانواده‌اش هست یا اصلاً وکالتی دارد. بنابراین این‌ها را کاملاً حذف کرده‌ایم.
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اصلاحات بسیاری انجام شد و می‌دانم که هم موافقانی دارد و هم مخالفانی را؛ ولی تا آن‌جایی که از دستمان برمی‌آمد این بود که اقتضائات سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در کشوری که سیستم‌های اقتصادی آن نوپا است و به هر حال هنوز هماهنگی کامل بین دستگاه‌های اقتصادی نیست را تلاش کردیم این اقتضائات را حتماً در نظر بگیریم و بعد شیوه‌نامه سرمایه‌گذاری را بنویسیم.
اربابی اشاره کرد: در همین راستا برای آنکه چوب لای چرخ دوستان نگذاریم بهتر این است که سیستم را از آفت‌های مهم مثل اعمال سلیقه دور کنیم و بهترین راهش این بود که بیاییم صدور موافقت اصولی را تحت یک سیستم کاملاً الکترونیکی قرار دهیم که این اتفاق پایان سال گذشته افتاد و به استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که تمام فرآیند سرمایه‌گذاری‌ها بایستی الزاماً از طریق این سیستم الکترونیکی انجام شود و نیز ایراداتی هم در سیستم بوده و هست که به فراخور مواجهه با آن داریم ایرادات را حذف و برطرف می‌کنیم.
وی افزود: استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی صدور موافقت‌نامه‌های اصولی را شروع کرده‌اند و بعضی از ادارات کل ظرف ۴۸ ساعت الی یک هفته موافقت اصولی را با رعایت تمام قوانین و مقررات صادر می‌کنند. لذا تلاش کردیم این فرآیندها برای سرمایه‌گذاران روان شود. همچنین تلاش کرده‌ایم در سامانه یک راهنمایی بگذاریم که دوستان سرمایه‌گذار به راحتی بتوانند مسیر سایت را پیش بروند و سایت به صورت اتوماتیک پیامک را ارسال می‌کند که در چه مرحله‌ای با چه کد پیگیری هستید.
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در تهران نیز به عنوان ناظر موافقت اصولی و درخواست‌های سرمایه‌گذاری را رصد می‌کنیم. از طرف دیگر توانسته‌ایم تنوع حوزه‌های سرمایه‌گذاری را در حوزه‌های مختلف گردشگری تعریف کنیم و در کنار آن به دنبال استانداردسازی موارد مختلف باشیم.
اربابی یادآور شد: اینکه در کنار اسم هتل پروژه‌های محرک گردشگری آمد، خود معنادار است به این معنی که درست است که هتل از نظر سرمایه‌گذاری عمده‌ترین و سنگین‌ترین وزن سرمایه‌گذاری را در حوزه تأسیسات گردشگری دارد؛ اما نگاه به حوزه‌های جدید و سرمایه‌گذاری به تنوعی که می‌شود در حوزه سرمایه‌گذاری گردشگری داشت یک نگاه نویی بود.
وی ادامه داد: در خصوص مجتمع‌های تفریحی، مجتمع‌های درمانی توریستی به نام توریست سلامت، مجتمع‌هایی که می‌توانند جذابیت‌های خاص خودشان را مثل مراکز تفریحی و سرگرمی ایجاد کنند، تلاش کرده‌ایم که برای این‌ها نیز یک فضای خوبی را در نظر بگیریم که بتوانند بیایند و موجب رشد گردشگری بشوند.
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از اتفاقات بزرگ حوزه گردشگری را حوزه استارتاپ‌ها دانست و افزود: حوزه‌ای که به راحتی اکنون در خانه خودتان می‌نشینید و بلیت و هتلتان را را رزرو می‌کنید و همچنین می‌توانید از تجربیات دیگران استفاده کنید، حوزه‌های فناوری‌های نوین با ایده‌ها و اتفاقات نو که لزوماً هم کامپیوتری یا لزوماً رایانه‌ای نیستند، هستند.
اربابی گفت: حوزه سرمایه‌گذاری بیشتر از آنکه نیازمند پول و مجوزها باشد نیازمند حمایت است، به طوری که چوب لای چرخ دوستان نگذاریم و دوم این که فرآیندهای خودمان را روان‌تر کنیم، چون یکی از این فرآیندها، فرایند اعطای وام و استفاده از تسهیلات است.
معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: از حوزه‌های بانکی خواهش می‌کنیم که در حوزه تسهیلات و فرآیندی که بانک‌ها برای تسهیلات دارد به ما کمک و مساعدت کنند؛ به خصوص در حوزه وثیقه‌ها و حداقل این است که در وثیقه گرفتن خود طرح‌ها کمک کنند تا در حوزه کوتاه کردن طرح‌ها که حداکثر زمانی را که برای بررسی طرح‌های گردشگری اختصاص می‌دهند، به هیچ عنوان از ۴۵ روز فراتر نرود و بتوانیم مسیر بهتری را پیش رویم.
اربابی افزود: امیدواریم مجموع دوایر دولتی و مجموع کسانی که کار را از منظر حاکمیت به عهده دارند بتوانند قدر سرمایه‌ها را بدانند و بتوانند قدر پولی را که سرمایه‌گذاران به سختی به دست آورده‌اند و حالا در این حوزه می‌خواهند به کار ببرند بدانند و موجب سرخوردگی حوزه سرمایه‌گذاری نشویم. اگر این امید را در دل سرمایه‌گذاران زنده نگه داریم و سرمایه‌گذاری با یک فرآیند ساده روان و بدون مشکل جلو برود، رسالت خودمان را انجام داده‌ایم.

همچنین مطالعه کنید:

سیاست دولت افزایش تخصیص ارز برای واردات خودرو است/ تعرفه‌ها مانع اقتصادی بودن خودروهای وارداتی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهدی ضیغمی، مدیر پروژه واردات خودرو در گفت‌وگو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.