صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / نابودی برجام به نفع هیچ‌کس نیست
نابودی برجام به نفع هیچ‌کس نیست

وزیران خارجه آلمان و سوئد تاکید کردند

نابودی برجام به نفع هیچ‌کس نیست

کسب و کار نیوز: وزیران امورخارجه آلمان و سوئد با ابراز نگرانی درباره وضعیت پیرامون برجام تاکید کردند که نابودی این توافق به نفع هیچ‌کس نیست.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا،  به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مارگوت والستروم وزیر امور خارجه سوئد سه‌شنبه شب طی سخنانی در یک نشست خلع سلاح هسته‌ای در استکهلم اقدام واشنگتن در خروج از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را بسیار غیر سازنده توصیف کرد و گفت که این کار نه تنها توافق هسته‌ای با ایران، بلکه اعتبار قدرت‌های جهانی در مذاکره با کره شمالی را در معرض تهدید قرار داده است.

رئیس جمهور آمریکا که از زمان روی کار آمدنش به‌طور مرتب توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ را مورد انتقاد قرار می‌داد سرانجام در مه ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از آن خارج شد. اقدامی که با مخالفت بسیاری از کشورها به‌ویژه اروپا مواجه شد.

اتحادیه اروپا و طرف‌های اروپایی توافق در طول یک سال گذشته تلاش کرده‌اند راهی برای حفظ آن بیابند که هدف آن محدودیت برنامه هسته‌ای تهران در ازای رفع تحریم‌های ایران بوده است.

هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان که هفته جاری برای رایزنی درباره توافق هسته‌ای به ایران سفر کرده بود، در این نشست با ابراز نگرانی درباره احتمال نابودی این توافق گفت که چنین اتفاقی نه به نفع ایران و نه به نفع اروپا است.

ماس افزود: اگر ایران بخواهد از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شود با انزوای بین‌المللی روبرو خواهد شد و به نقطه پیش از توافق هسته‌ای باز خواهد گشت که شامل تمام تحریم‌ها خواهد بود. این، نمی‌تواند به نفع ایران باشد.

وی همچنین با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس و واهی غرب و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای کشورمان گفت که بدون برجام هیچ‌کس دیگر نمی‌تواند با اطمینان بگوید که ایران توسعه یک سلاح هسته‌ای را از سر نخواهد گرفت.

ماس و والستروم پس از برگزاری نشست یک روزه درباره تسلیحات هسته‌ای و در آستانه پنجاهمین سالگرد معاهده تاریخی تسلیحات هسته‌ای که در سال ۱۹۷۰ اجرایی شد، این اظهارات را بیان کرده‌اند.

نمایندگانی از کشورهای آرژانتین، کانادا، فنلاند، اتیوپی، آلمان، اندونزی، ژاپن، اردن، قزاقستان، هلند، نروژ، نیوزیلند، کره جنوبی، اسپانیا، سوئد و سوئیس در نشست استکهلم شرکت داشتند که محور گفت‌وگوهای آن مباحث مربوط به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) بوده است.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.