به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، پرویز فیروز، با اشاره به اینکه بر اساس آییننامه اجرایی قانون پیشفروش مسکن در سال ۹۲ ثبت معاملات پیشفروش مسکن تنها در دفاتر اسناد رسمی جنبه قانونی پیدا میکند، گفت: مردم و خریداران مسکن توجه داشته باشند که تنها به دلیل ارزان بودن قیمت پیشفروش مسکن، فریب ثبت معاملات در بنگاههای مسکن را توسط سازندهها نخورند.
فیروز با اشاره به اینکه بنگاههای مسکن نیز باید توجه کنند، اگر مبادرت به پیشفروش مسکن کنند، در نوبت اول یک سال پروانه اشتغال به کار آنها باطل خواهد شد، اظهار داشت: قطعاً بنگاههای مسکن تنها میتوانند به معرفی ساختمان و ارائه شناسنامه فنی اقدام کنند و باید توجه داشته باشند که ثبت پیشفروش در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در پیش فروش ساختمان نحوه پرداخت اقساط بهای مورد قرارداد مطابق با توافق طرفین است، ولی حداقل ۱۰ درصد از بها همزمان با تنظیم سند قطعی قابل وصول خواهد بود که طرفین نمیتوانند برخلاف آن توافق کنند.
معاون بازآفرینی و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا در چند سال گذشته آماری از میزان کلاهبرداری و یا مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای ثبت معاملات پیشفروش مسکن استخراج شده است، افزود: آماری در این زمینه نداریم، اما باز هم تأکید میکنیم که مردم به طمع ارزان بودن پیش فروش مسکن، در دام کلاهبرداران نیفتادند.
*در دو سال گذشته تنها یک مجوز پیش فروش برای ساخت یک پروژه ۲۰۰ واحدی در رودهن صادر شده است
فیروز ادامه داد: سازندگان باید برای پیشفروش مسکن از اداره کل راه و شهرسازی مجوز دریافت کنند و باید اذعان کرد که در دو سال گذشته تنها یک مجوز آن هم برای ساخت یک پروژه ۲۰۰ واحدی در رودهن صادر شده است.