صفحه اصلی / اسلایدر / ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان مالیات به ازای هر سکه
۱۵۰   تا   ۲۵۰ هزار تومان  مالیات    به    ازای    هر  سکه

مالیات خریداران سکه ابلاغ شد

۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان مالیات به ازای هر سکه

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی دارندگان بالای 20 سکه به ازای هر سکه باید مبلغی بین 150 تا 250 هزار تومان مالیات بپردازند و اخذ این مالیات از صاحبان سکه قطعی خواهد بود. اما هنوز روشن نیست سازمان امور مالیاتی با چه مکانیزمی صاحبان سکه را که پیش از این به خرید سکه مبادرت ورزیده، شناسایی خواهد کرد؟ و از سویی به دلیل ابهاماتی که در این خصوص وجود دارد، تاثیر واقعی مالیات بر کاهش قمیت سکه نیز مبهم است.

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز، طبق اعلام سازمان امور مالیاتی دارندگان بالای ۲۰ سکه به ازای هر سکه باید مبلغی بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان مالیات بپردازند و اخذ این مالیات از صاحبان سکه قطعی خواهد بود. اما هنوز روشن نیست سازمان امور مالیاتی با چه مکانیزمی صاحبان سکه را که پیش از این به خرید سکه مبادرت ورزیده، شناسایی خواهد کرد؟ و از سویی به دلیل ابهاماتی که در این خصوص وجود دارد، تاثیر واقعی مالیات بر کاهش قمیت سکه نیز مبهم است.
هر چند مدت‌ها است که موضوع اخذ مالیات از سکه برای کنترل التهاب قیمت آن مطرح می‌شود و با اوج‌گیری قیمت سکه چندین بار این مبحث به میان آمد اما در عمل هیچ سازوکار روشنی که دال بر اخذ مالیات از خریداران سکه و شناسایی آنها به طور مشخص باشد، طراحی نشده است.
البته اینکه میزان اخذ مالیات برای بازدارندگی از سودجویی در بازار سکه چقدر باید باشد؟، از دید کارشناسان متفاوت است اما آنچه که سازمان امور مالیاتی تعیین کرده است به عقیده کارشناسان نسبتا بازدارنده به نظر می‌رسد. منتهی باید دید دولت و سازمان‌های مربوطه مثل سازمان امور مالیاتی در این خصوص و برای اجرای این امر تا چه اندازه اصرار دارد.
چند وقت پیش سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی موضوع مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۷ دریافت کنندگان سکه از بانک مرکزی را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: با توجه به مفاد مواد یک و ۹۳ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱/‏۴/‏۹۴‬و بنا به اختیار حاصل از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مذکور و به منظور تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۹۷ دریافت کنندگان سکه از بانک مرکزی، به شرح ذیل مقرر می‌گردد:

الف- مشمولین تبصره ماده ۱۰۰:

کلیه خریداران سکه که در سال ۹۷ نسبت به دریافت حداکثر ۲۰۰ سکه از سیستم بانکی اقدام نموده‌اند مشمول این دستورالعمل بوده و از نگهداری اسناد و مدارک موضوع قانون صدرالاشاره و تسلیم اظهارنامه مالیاتی معاف می‌باشند.

ب- نحوه تعیین مالیات مقطوع و پرداخت آن:

نسبت به خریداران سکه که طی سال ۹۷ سکه خود را دریافت نموده‌اند:

۱٫ تا بیست سکه دریافتی مشمول مالیات نمی‌باشد.

۲٫ نسبت به مازاد ۲۰ سکه تا میزان ۶۰ سکه به ازای هر سکه یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع.

۳٫ نسبت به مازاد ۶۰ سکه تا میزان ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون ریال مالیات مقطوع.

۴٫ نسبت به مازاد ۱۰۰ سکه تا میزان ۲۰۰ سکه به ازای هر سکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع.

تبصره ۱: مودیان ردیف یک بند ب فوق نیازی به ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی نخواهند داشت.

تبصره ۲: مودیان موضوع این دستورالعمل می‌بایست جهت پرداخت مالیات مربوط به سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir مراجعه نمایند.

ج- سایر موارد:

۱٫ در خصوص مودیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع موضوع این دستورالعمل را به صورت یک جا در خرداد ماه ۹۸ ندارند، مالیات مقطوع فوق حداکثر تا ۴ ماه به صورت مساوی تقسط می‌گردد. عدم پرداخت به موقع مالیات و یا در صورت تقسیط، عدم پرداخت اقساط در سررسیدهای مقرر مشمول جریمه موضوع ماده ۱۹۰ قانون مالیات‌های مستقیم از پایان خردادماه ۹۸ خواهد بود.

۲٫ چنانچه مودیان مشمول این دستورالعمل نسبت به مالیات تعیین شده صرفاً از حیث عدم فروش سکه‌های دریافتی معترض باشند، می‌توانند نسبت به طرح ادهای خود در مراجع دادرسی مالیاتی اقدام و درخواست رسیدگی مجدد نمایند.

۳٫ اشخاصی که در سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ سکه دریافت نموده‌اند مشمول این دستورالعمل نبوده و می‌بایست اظهارنامه مالیاتی مربوط به این فعالیت را در موعد مقرر قانونی تسلیم نمایند. ادارت کل امور مالیاتی ترتیبی اتخاذ نمایند تا رسیدگی و مطالبه مالیات این اشخاص (اعم از اشخاصی که نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی اقدام نموده و همچنین اشخاصی که از تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی خودداری نموده‌اند) حداکثر تا پایان سال جاری انجام گیرد.

۴٫ صاحبان مشاغلی که حسب سوابق پرونده یا مجوز صادره از سوی مراجع ذیربط به شغل مرتبط با خرید و فروش سکه اشتغال دارند مشمول این دستورالعمل نمی‌باشند و مکلف هستند نسبت به تنظیم اظهارنامه مالیاتی شغلی خود اقدام نمایند.
احمد غفارزاده کارشناس مالیاتی
خلا قانونی در اخذ مالیات
در قوانین ما مالیات بر عایدی سرمایه پیش‌بینی نشده است. بنابراین تا زمانی که سود تحقق پیدا نکند امکان اخذ مالیات نیست و یا ظرفیت قانونی موجود اجازه اخذ مالیات را نخواهد داد. ولی زمانی که سود احرز می‌شود، بابت خریدی که تبدیل به فروش شده، مالیات گرفته خواهد شد. بنابراین اگر برای سازمان امور مالیاتی مسلم شود که فرد مورد نظر مثلا دارنده سکه برای خرید و فروش سکه سودی دارد اگر فروشنده شخص حقیقی باشد، مشمول مالیات مشاغل و اگر حقوقی باشد، مشمول مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی خواهد بود.
حالا اینکه سود چطور محاسبه می‌شود؟ باید گفت اگر اسناد و مدارک معلوم باشد، تفاوت فروش را منهای قیمت تمام شده و هزینه‌ها می‌کنند. ولی اگر دفاتر و اسناد و مدارک معلوم نباشد، از روش علی‌راس استفاده می‌شود که در این روش با توجه به پایین بودن ضرایب مالیات بر این افراد شامل خواهد شد. ولی اگر در کشور ما مالیات بر عایدی سرمایه وجود داشته باشد، می‌توانیم به راحتی از خریداران سکه مالیات دریافت کنیم. فرضا شخصی در سال ۹۷ هزار سکه خریده است و حالا این سکه‌ها جزو دارایی او است و نفروخته، مابه التفاوتی که از نرخ خرید و ارزش امروزی دارایی ایجاد شده، عایدی سرمایه نام دارد.
با قانون مالیات بر عایدی سرمایه حتی در صورت عدم فروش هم صاحبان سکه مالیات گرفته می‌شود. اما مسئله این است که ما در کشور قانون مالیات بر عایدی سرمایه نداریم. یعنی در این راستا خلا قانونی وجود دارد که با تاکیدی که بر ضرورت افزایش پایه های مالیاتی می‌شود، می‌توان این قانون را ایجاد کرد.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۲۰ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال گذشته/ بودجه ۱۴۰۳ فاقد کسری است

به گزارش کسب و کار نیوز، داود منظور در صفحه خودش در فضای مجازی نوشت: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.