ثمانه نادری
به گزارش کسب و کار نیوز، هرچند شاخص بورس از افزایش قیمت دلار، به اندازه بازارهایی مثل سکه و طلا، بهره نبرده است اما کارشناسان اعتقاد دارند با اقداماتی چند می توان شرایط را به نفع بازار سرمایه تغییر داد.
رشد بورس در فروردین ماه سال جاری را در حالی شروع شد که کارشناسان پیشبینی میکردند این رشد همچنان ادامهدار باشد. البته جدا از کاهش ارزش پول ملی که در رشد شاخص بورس در فرودین ماه تاثیرگذار بود، عواملی چند مثل معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید دارایی ها، بالا ماندن قیمت مواد خام در بازارهای جهانی اعم از قیمت نفت، فلزات و محصولات پتروشیمی و خطاهای رفتاری، در رشد شاخص تاثیرگذار بوده است. رفتارهای هیجانی سهامداران نیز سهم به سزایی در افت و خیز بورس داشته است که البته تاثیر آن در افت شاخص طی هفتههای گذشته، بسیار ملموس بوده است.
بر اساس گزارشهای موجود شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۹۱۱ واحد افت کرد و به رقم ۲۱۴ هزار و ۲۵۷ واحدی رسید. اما شاخص کل هموزن با ۲۹۶ واحد رشد مواجه شد و عدد ۴۸ هزار و ۴۲۷ واحدی را تجربه کرد. بسیاری از سهمهای کوچک مخصوصاً سیمانی تأثیر بسزایی در کلیت بازار داشتند به طوری که ارزش معاملاتشان نیز رقم بالایی را نشان میداد.
در عین حال شاخص آزاد شناور با ۱۵۰۵ واحد کاهش تا رقم ۲۴۱ هزار و ۱۲۰ واحدی پایین آمد و شاخص بازار اول با ۱۲۴۵ هزار واحد کاهش عدد ۱۵۹ هزار و ۸۹۶ واحدی را تجربه کرد. شاخص بازار دوم ۹۵۲ واحد افزایش یافت و تا رقم ۴۱۷ هزار و ۱۶ بالا رفت.
پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران هر کدام به ترتیب ۲۲۳، ۱۵۰ و ۱۴۱ واحد تأثیر کاهنده روی شاخصهای بازار سرمایه داشتند و در عین حال شرکت ارتباطات سیار ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پتروشیمی فجر هر کدام به ترتیب ۱۳۳، ۱۱۲ و ۸۲ واحد به رشد شاخصهای بازار سرمایه کمک کردند.
در گروه سیمان، آهک و گچ روند قیمتها عمدتاً افزایشی بود و تعدادی از سهمها توانستند تا بیش از چهار درصد در قیمت پایانی رشد کند. سیمانیها قسمتی از بازار را رهبری کردند و ارزش معاملاتشان تا رقم ۷۳ میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین حجم معاملات این گروه به عدد ۱۷۲ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.