صفحه اصلی / سرخط خبرها / ظریف احتمال گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را رد کرد
ظریف احتمال گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را رد کرد

ظریف احتمال گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را رد کرد

کسب و کار نیوز: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احتمال گفت وگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا را رد کرد و اظهار داشت: چرا باید تماس تلفنی اش را پاسخ بدهم؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، رویترز گزارش داد، ظریف اخیراً در مصاحبه‌ای با این خبرگزاری درباره اینکه آیا امکان دارد یک بحران مشابه با ورود ۱۰ ملوان آمریکایی به آب‌های سرزمینی ایران (۲۰۱۶) و آزادی آنها، به سرعت حل و فصل شود، اظهار داشت: نه. چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟
ظریف افزود: پمپئو هر بار که درباره ایران صحبت می‌کند به من بی احترامی می‌کند. چرا باید به تماس او جواب بدهم؟
رویترز نوشت: دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرده که ظریف و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هرگز به طور مستقیم گفت وگو نکرده‌اند.
«مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد اینکه در صورت بروز بحرانی مشابه آنچه که سال ۲۰۱۶ رخ داد، واشنگتن چگونه با ایران ارتباط برقرار می‌کند، پاسخی نداد اما گفت: وقتی زمان گفت وگو فرا برسد یقین داریم که هر ابزاری برای انجام آن خواهیم داشت.
پمپئو نیز هفته گذشته گفته بود: راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانیم از طریق آنها کانال ارتباطی داشته باشیم.
پیشتر آمریکا در شرایط متشنج شدن اوضاع در اطراف ایران دستکم هفت کشتی جنگی را در خلیج فارس یا در نزدیکی آن مستقر کرده و سامانه های موشکی پاتریوت را به منطقه منتقل کرده است. همچنین سخن بر سر اعزام تعداد زیادی از سربازان آمریکایی به منطقه است.
پنتاگون اعلام کرده است این تسلیحات در پاسخ به نشانه های سطح بالای آمادگی ایران برای اجرای عملیات تهاجمی علیه امریکا و جهت دفاع از منافع ایالات متحده به منطقه اعزام شده اند.
این درحالی است که پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به سرپرست وزارت دفاع این کشور پاتریک شاناهان اعلام کرده بود نمی خواهد با ایران بجنگد. ترامپ ابراز اطمینان کرده بود که ایران به زودی در واکنش به سیاست قوی خاورمیانه ای دولت آمریکا، مذاکره با آمریکا را آغاز کند. در عین حال آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نیز اعلام کرده کشورش نمی خواهد با امریکا بجنگد.
روابط واشنگتن و تهران پس از بیانات اخیر مقامات جمهوری اسلامی درباره متوقف کردن برخی از اقدامات در چارچوب برجام متشنج تر شده است. دیرتر حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران ۶۰ روز به کشورهای اروپایی عضو برجام مهلت داد تا طی این مدت تعهدات بانکی و نفتی خود در برابر جمهوری اسلامی را اجرا کنند. روحانی نامه هایی با این موضوع را برای رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین نوشت.
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بارها تهدید کرده اند که می توانند در شرایطی تنگه هرمز را مسدود کنند.
روند رو به وخامت گرائیدن روابط امریکا و ایران پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ آغاز شده است. رئیس جمهور امریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کنند. رهبران ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات قول داده اند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به دنبال کردن خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه دهند.

همچنین مطالعه کنید:

طرح کالابرگ در ۱۴۰۳ ادامه می‌یابد/ امسال کسری بودجه نخواهیم داشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.