به گزارش کسب و کار نیوز، طبق اظهارات مشترکان گاهی پیامکهایی با شماره ناشناس که در آن از افراد در خواست واریز وجه به نام و شماره کارتی مشخص شده است، برایشان ارسال میشود. این موضوع یکی از شیوههای کلاهبرداری از حسابهای بانکی است که سودجویان با انجام مهندسی اجتماعی پیامکی را با مضمون ارائه شماره حساب برای واریز وجه به صورت رندوم و اتفاقی به تعدادی از شماره تلفنهای از پیش تعیین شده ارسال میکنند تا شاید فردی در همان لحظه مترصد دریافت شماره حساب یا واریز پول به حساب فرد دیگری باشد و به علت تشابه زمانی و عجله در واریز وجه، پول را به حساب این افراد واریز کند. در این باره امیر صفری – کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه بهترین راهکار هنگام دریافت شماره حساب، تماس تأیید است، گفت: معمولاً اگر یک غریبه به شما پیغام دهد، احتمال کمی دارد که برای شماره حساب پولی واریز کنید. به همین دلیل کلاهبرداران در صورتی میتوانند به این کار اقدام کنند که خود را جای یک آشنا جا بزنند. بنابراین اگر با شمارهای و حتی شمارهی یکی از آشنایان برایتان پیامی فرستاده شد، حتماً مکالمه تلفنی داشته باشید و جویا شوید که خود فرد پیغام را فرستاده باشد.
وی ادامه داد: ما معمولاً اسامی افرادی که میشناسیم را ذخیره میکنیم و اسامی افراد در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی هم مشخص است. اگر کسی با شماره آشنا به شما پیامک داد و درخواست پول کرد و یا یکی از دوستانتان در تلگرام یا اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی به شما پیغام داد که برایش پول واریز کنید، با این احتمال ممکن است اینستاگرام و تلگرامش هک شده باشد و از طریق شماره تلفن یا اکانتش برای شما پیغام بفرستند، با وی تماس گرفته و یک تأیید مکالمهای بگیرید.
کدهایی که برایتان ارسال میشود را برای کسی نخوانید
این کارشناس همچنین دربارهی سوءاستفادهای که برخی افراد از پیامکهای ارسالی به فرد میکنند، توضیح داد: بسیاری از اکانتها در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، برای فعال شدن پیامک میفرستند. گاهی ممکن است با فردی تماس بگیرند و درخواست کنند پیامک ارسالی را برایشان بخوانید؛ در صورتی که باید دقت داشته باشید پیامک و کدی که برایتان ارسال میشود را برای فرد دیگری نخوانید. صفری با اشاره به لینکهای مخربی که برای افراد ارسال میشود، بیان کرد: در صورت مواجهه با لینکهایی که برایتان ارسال میشود هم باید محتاط باشید، زیرا ممکن است بدافزار باشد که با باز کردن آن لینک، بدافزاری دانلود شده و به دلیل آشنایی نداشتن شما، اجرایی شود. برای مقابله با این موضوع، میتوانید از آنتیویروس معتبری استفاده کنید که برای اینترنت هم ایمن باشد و حفاظت وب (Internet security) داشته باشد که در مرورگر وب، تهدیدات را شناسایی کند.
وی با بیان اینکه اگر موارد امنیتی را رعایت نکنید، کار برای خلافکار سایبری راحت میشود، اظهار کرد: اگر سیستم شما آپدیت نباشد، میتوانند از نقصهای امنیتی نرمافزارهایتان برای نفوذ به گوشی یا کامپیوتر سوءاستفاده کنند. در موبایلها نیز میتوانید از یک حفاظت مرورگر (secure browser) برای مرور وب استفاده کنید که تهدیدات وب را شناسایی میکند و همچنین لازم است آنتیویروس بهروز داشته باشید که ویروسها را شناسایی میکند.