به گزارش کسب و کار نیوز، علی ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص پرداخت یارانه و کنترل قیمت محصولات در بازار، گفت: تخصیص ارز دولتی شامل برخی از تولیدکنندگان میشود و شامل برخی دیگر نمیشود که این موضوع به محلی از رقابت تبدیل شده است.
نظارتی بر ذرتهای دامی وارداتی و جلوگیری از مصرف انسانی آن وجود ندارد
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کنترل دقیقی بر روی واردات ذرت دامی که با ارز دولتی وارد میشود، وجود ندارد تا مورد مصرف انسانی قرار نگیرد، تصریح کرد: آنچه به عنوان چالش جدی بین تولیدکنندگان وجود دارد این است که هرچه بیشتر از ارزهای تخصیصی برای واردات مواد اولیه بهرهمند شود. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تخصیص ارزهای دولتی بر روی قیمت تمام شده محصولات به دلیل وجود سازوکارهای طولانی تأثیر گذار نیست، ادامه داد: اگر قرار است محصولی مطمئن و رقابت پذیر تولید شود باید ارز تخصیصی با نرخ دولتی را حذف کنیم.
نانواییها به یکی از مشکلات کشور تبدیل میشوند
ابراهیمی با تأکید بر اینکه در زمینه نان نیز اگر مسیر فعلی را ادامه دهیم نانواییها به یکی از مشکلات کشور تبدیل میشوند، تصریح کرد: با وجود دولتی بودن نرخ آرد این امکان وجود دارد آرد از نانواییهای خارج شود به مصارف دیگری برسد برای جلوگیری از آن مجبور به قرار دادن مامور در نانواییها میشویم.
اختلاف قیمت آرد کنترل آن را غیرممکن میکند
وی با اشاره به اینکه این موضوع که گفته میشود اقشار متوسط و پایین جامعه بیشترین مصرف نان را دارند به همین دلیل نمیتوان قیمت آن را افزایش داد، زیرا با توجه به تفاوت زیاد قیمت آرد نمیتوان آن را مدیریت کرد، اضافه کرد: قراردادن ناظر برای تمامی نانواییهای سطح کشور امکان پذیر نیست و صرفه اقتصادی ندارد، باید با حمایت از اقشار متوسط و پایین جامعه قیمت آرد را واقعی کنیم.
بیش از ۸۰ درصد از یارانهها هدر میروند
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اساسیترین مسئله و مشکل کشور در حوزه اقتصاد، نرخهای غیر واقعی و هدر رفت یارانههای تخصیص یافته بی تاثیر است، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد یارانههای پرداخت شده فعلی توسط دولت هدر میرود.
سیستم دولتی قادر به توزیع عادلانه کالا نیست
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه باید بپذیریم سیستم دولتی قادر نیست کالا را به صورت عادلانه و مطمئن تامین کند به همین دلیل وجه آن باید در اختیار مردم قرار بگیرد، تصریح کرد: در سیستم پرداخت یارانه تصور میکنیم که از اقشار پایین و متوسط جامعه حمایت میکنیم، اما پایین نگه داشتن قیمت نان فضای فعالیت برای دلالان و واسطهها را فراهم کرده و سود نهایی آن به جیب اغنیا میرود.