به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، به نقل از اهوال، بانک مرکزی ترکیه در دستورالعمل جدیدی از بانکهای این کشور خواست تا اجرای برخی از قراردادهای خرید ارز خود را به تعویق بیاندازند. این تصمیم که موجب افزایش نگرانیها از تشدید کنترل مقام پولی ترکیه بر سرمایه شد، ارزش لیر در برابر بسیاری از همتایانش را کاهشی کرد.
در معاملات امروز صرافیهای استانبول هر دلار با ۰.۸ درصد افزایش به ازای ۶.۰۶ لیر مبادله شد تا زیان لیر در برابر دلار از ابتدای امسال تاکنون به بیش از ۱۳ درصد برسد. هم چنین هر یورو به ازای ۶.۷۶۹۳ لیر و هر پوند به ازای ۷.۷۱۲۸ لیر مبادله شد.
طبق دستورالعمل جدید بانک مرکزی ترکیه، بانکها باید قراردادهای خرید ارز به ارزش بیش از ۱۰۰ هزار دلار در روز را موقتاً به حال تعلیق درآورند. این بخش نامه تازهترین تلاش مقامات ترک برای جلوگیری از ریزش بیشتر لیر محسوب میشود که اکنون بیش از ۴۰ درصد ارزش خود در برابر دلار در مقایسه با سال قبل را از دست داده است.
چارلز رابرتسون، کارشناس مسائل اقتصاد جهانی در مؤسسه “رنسانس کپیتال” در توئیتی نوشت: دستورالعمل جدید احتمالاً به افزایش تقاضا برای خرید ارز منجر خواهد شد چرا که خریداران این احتمال را میدهند که محدودیت زمانی از یک روز به یک هفته یا یک ماه افزایش پیدا کند.
در برابر سایر ارزهای مهم هر دلار استرالیا به ازای ۴.۱۷۴۱ لیر، هر دلار کانادا به ازای ۴.۵۲۵۴ لیر و هر فرانک سوئیس به ازای ۵.۹۹۶۹ لیر مبادله شدند.
سرمایه گذاران در ترکیه خواهان خروج دولت از سیستم کنترل ارزی بازار و انجام اصلاحات ساختاری در نظام ارزی و بانکی این کشور به ویژه در خصوص مشکل وامهای معوق و ترازنامهها هستند. بحران ارزی ترکیه باعث شده است تا بسیاری از شرکتهای بزرگ و بانکهای این کشور برای بازپرداخت بدهیهای خارجی خود با مشکلات جدی مواجه شوند.