صفحه اصلی / اسلایدر / خواب ثروت در معادن
خواب ثروت در معادن

امکان ایجاد ۶۰۰ هزار فرصت شغلی جدید با راه‌اندازی ۱۰۰ معدن وجود دارد

خواب ثروت در معادن

معادن ایران بیشتر در نقاط محروم کشور واقع شده اند به همین دلیل کمتر کسی از ظرفیت های خوابیده در این اماکن باخبر است. مسوولان و متولیان صنعت و معدن در کشور نیز به رغم آگاهی از ثروت خوابیده در این معادن از توجه به آن غافل مانده اند و به این ترتیب ثروت نهفته ای در معادن ایران وجود دارد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، در این رابطه رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی با بیان این که ایران از نظر ارزش منابع طبیعی رتبه پنجم دنیا را دارد گفت: با راه اندازی ۱۰۰ معدن فراوری می‌توان ۶۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد. رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی با بیان این که ۴۰۰ هزار معدن ثبت شده در کشور وجود دارد که با راه اندازی ۱۰۰ معدن فراوری می‌توان ۶۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد افزود: والستریت ارزش منابع طبیعی ایران را ۲۷/۳ تریلیون دلار ارزیابی کرده که بر این اساس رتبه کشورمان در دنیا پنجم و بخشی از این منابع معادن کشور است. بهرام شکوری گفت: اگر زنجیره منابع معدنی را کامل کنیم این بخش تا ۳۰ درصد ارزش افزوده دارد. رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی افزود: در صورتی که بتوانیم زنجیره مواد معدنی را تامین کنیم در افق ۱۴۰۴ بخش معدن معادل ۶۰ درصد درآمدهای نفتی را محقق خواهد کرد.

شکوری با بیان اینکه مصوبه دریافت حقوق دولتی از معادن در سال های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۹۰۰، ۱۰۰۰ و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است گفت: افزایش ۵۰ درصدی در سال جاری برای دریافت حقوق دولتی از معادن در شرایط اقتصادی کنونی باعث ایجاد رونق در بخش معدن نمی شود. وی همچنین افزود: هزینه های حمل و نقل در بخش معادن ایران چند برابر دیگر کشورهاست. معاون امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این برنامه گفت: با گذشت هشت سال از اجرای قانون جدید معادن هنوز پنجره واحد برای سرمایه گذاران در بخش معدن ایجاد نشده است. جعفر سرقینی افزود: متوسط بازگشت سرمایه در بخش معدن بیش از ۳۰ درصد و بسیار بیشتر از دیگر بخش هاست. وی گفت:در سال ۹۷ کار مهمی برای اجرای نقشه راه معادن صورت نگرفت اما زیرساخت ها مهیا شد. رئیس فراکسیون معادن مجلس هم در این برنامه گفت: اگر چه معادن بزرگ آهن، طلا، سرب و روی کشور شناسایی شده اند اما به طور دقیق اطلاعات معادن کشور برای ارائه به سرمایه گذاران وجود ندارد. داریوش اسماعیلی افزود: بیش از هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی کشور است که به بخش های مختلف اقتصاد کشور آسیب می زند و بخش معدن می تواند محملی برای سرمایه گذاری بخشی از این نقدینگی باشد. وی گفت: در سال ۹۷ نقشه راه معدن با ۷۲ بند مشخص تدوین و وظایف دستگاه ها در آن تعیین شد اما با این حال در سال گذشته هیچ اقدامی برای اجرای این نقشه راه صورت نگرفت. رئیس فراکسیون معادن مجلس افزود: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده است حقوق دریافتی از معادن را در همان بخش سرمایه گذاری کند. نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان محصولات معدنی هم گفت: پنج هزار معدن در کشور پروانه بهره برداری گرفته اند که اگر چه برخی هایشان صرفه اقتصادی ندارند برخی دیگر در صورت تحریم های بین المللی و داخلی می توانند سود ده باشند. سجاد عزتی افزود: ۲۱ درصد صادرات غیر نفتی سال گذشته کشور از بخش معدن بود. وی گفت: افزایش ۳۰۰ درصدی حقوق دولتی معادن و حذف معافیت مالیاتی آنها هوشمندانه ترین تحریم های داخلی در بخش معدن کشور است. نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان محصولات معدنی افزود: حکمرانی بخش معدن دچار اختلال جدی است و سهم مشارکت تشکل های مردمی در آن دیده نمی شود.

معادن در ایران مغفول باقی مانده اند

رضا علیزاده ورزقان، نماینده مجلس

یکی از مهم ترین بخش هایی که پتانسیل بسیار زیادی در اشتغالزایی دارد معادن کشور هستند که متاسفانه به دلایلی مغفول باقی مانده اند. معادن زیادی در سراسر کشور وجود دارند که در صورت بهره برداری از آنها می توان آینده شغلی بسیاری از افراد جامعه را تضمین کرد. امروز دغدغه دولت ایجاد شغل است و هر یک شغلی که در کشورایجاد می شود دارای اهمیت بسیاری است. بنابراین این بخش از صنعت که سالهاست توجهی به آن نشده می تواند مشکل گشا و کلید کاهش نرخ بیکاری باشد. با توجه به اینکه ۴۰۰ هزار معدن در کشور ثبت شده است می توان امیدوار بود این تعداد معدن که کم هم نیستند تا چه اندازه درایجاد فرصت های شغلی می توانند موثر باشند. متاسفانه در ایران آنگونه که باید در زمینه معادن سرمایه‌گذاری نشده از این‌رو نمی‌توان چشم‌انداز و برنامه‌ای برای آینده ترسیم کرد و متاسفانه تاکنون از معادن در زمینه اشتغال و توسعه، کسب درآمد نکرده‌ایم.

معادن فعال در کشور نیز از لحاظ امکانات و امنیت در شرایط خوبی به سر نمی برند. ماشین آلات قدیمی و فرسوده نمی تواند توسعه معادن را رقم بزند. هم چنین  رکود در بخش ساختمانی هم باعث کسادی معادن فعال در این بخش شده اما معادن فلزی، شرایط به نسبت خوبی دارند به‌ویژه معادن سنگ آهن و مس. در شرایطی که اوضاع اقتصاد کشور مناسب نیست و استغال برای افراد به آرزو بدل شده می توانیم با به راه انداختن معادن خوابیده هزاران فرصت شغلی ایجاد کنیم. ایجاد فرصت شغلی نرخ بیکاری را کاهش می دهد و با کاهش نرخ بیکاری رشد اقتصادی رقم خواهد خورد.

این در حالی است که سرمایه گذاری نیز در این بخش فراموش شده است. سرمیاه گذاران به کل از این بخش غافل شده اند و ظرفیت های صادراتی و درآمدزایی معادن کشور را نادیده گرفته اند. سرمایه گذاری جرقه را برای بهره برداری و ارتقا معادن روشن خواهد کرد. در این شرایطی که اقتصاد کشور در آن قرار دارد باید صادرات افزایش پیدا کند. این معادن می توانند ظرفیت های صادراتی خوبی باشند. معادنی در ایران وجود دارد که نمونه آن در هیچ جای دنیا وجود ندارد و مشتریان محصولات معدنی در جهان بسیار زیاد هستند. بنابراین با سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار خارجی می توان بازارهای صادراتی معادن را به آنها بازگرداند و ارز بسیاری وارد کشور کرد.

همچنین مطالعه کنید:

کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.