به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, مهدی ایمانی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اساسی کشت گیاهان دارویی در هر نقطه از دنیا، استفاده از ماده موثره آن برای تولید دارو است، افزود: زمانیکه شرکت و کارخانههای داروسازی زیادی برای استفاده از ماده موثره این گیاهان به منظور تولید دارو به اندازه کافی وجود ندارد، کشت گیاهان دارویی راه به جایی نمیبرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشتر فروش کشت گیاهان دارویی در این استان به بخشهایی همچون عطاریها محدود شده است.
ایمانی اظهار کرد: برای اینکه بتوان کشت گیاهان دارویی را در سطح انبوهی تولید کرد متقاضیان خرید در ابتدا بخشی از محصول تولید شده را به منظور ارزیابی ماده موثره تست میکنند و سپس مقداری از بهای لازم را برای کشت انبوه پرداخت میکنند این درحالی است که وقتی چنین اتفاقی نمیافتد کشت در سطح انبوه صورت نمیگیرد.
وی تصریح کرد: برای اینکه یک کشاورز بتواند در اندازه انبوهی کشت گیاهان دارویی را انجام دهد باید هزینه آن نیز پرداخت شود اما زمانیکه کشاورز کشت را انجام میدهد اما از آن خرید نمیشود و یا محصول وی باید باقی بماند به امید اینکه بعد از یکسال شاید از وی خرید شود، ترجیح میدهد محصولات دیگری را کشت کند.
این محقق خاطرنشان کرد: در کشت گیاهان دارویی همچون نعنا فلفلی توفیقات خوبی را داشته ایم اما متأسفانه کشاورزان دیگر تمایلی به کشت آن نداشته و مزارع خود را تبدیل به مزرعههای زعفران کرده اند.
وی تصریح کرد: پرآب طلب بودن نعنا فلفلی و بالا بودن قیمت فروش زعفران نسبت به گیاه مذکور موجب شد تا محصول تولید شده در این مزارع تغییر کند.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی:
کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی راه به جایی نمیبرد
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: امکان تولید انبوه گیاهان دارویی در این استان وجود ندارد.