به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, این مسئله برای ما ایرانیها زیاد جدی نیست و ما نه تنها به فکر حفاظت از محیط زیست نیستیم بلکه تا حد توان بدنبال تخریب محیط زیست و طبیعت پیرامون خود هستیم.
برای اثبات این ادعا میتوان به موضوعاتی چون ریختن زبالههای پلاستیکی در طبیعت و یا آتش زدن درختان و جنگلها برای خوشگذرانی تا خشکاندن دریاچهها و تالابها و تخریب طبیعت و قطع درختان برای فروش و یا ساخت ویلاهای لوکس به قیمت نابودی بشریت اشاره کرد.
مسئله آلودگی محیط زیست نیز یکی از مهمترین و حادترین مسائل بحران محیط زیست در جهان امروز به شمار میرود که در صورت آلوده شدن محیط زیست چرخه و سیستم حیات انسان، حیوانات و گیاهان را مورد تهدید قرار میدهد.
بررسی میزان نقش شهروندان پارسآبادی در تخریب محیط زیست و طبیعت پیرامون نیز یکی دیگر از مسائل مهم و اساسی در حوزه بحران زیست محیطی است.
بسیاری مواقع شاهد هستیم که فاضلاب یک شهر و یا روستا و یا محلات کم برخوردار بدون آنکه نظارتی بر آنها صورت گیرد در دامان طبیعت رها میشوند.
در شهرستان پارسآباد مغان بیشتر محلات و روستاها از سیستم فاضلاب شهری برخوردار نبوده و مایعات و فضولات انسانی راهی چاهها و یا کوچهها میشوند که سلامت شهر و شهروندان را به مخاطره میاندازد.
البته از این شرایط در کل کشور زیاد داریم و شهرستان پارسآباد مغان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اما نکته قابل توجهی که میتوان به آن اشاره کرد این است سرنوشت پسابها و فاضلاب شهری که توسط شهروندان تولید شده و به سیستم فاضلاب شهری ورود میکنند به کجا ختم میشود؟
فاضلاب شهری پارسآباد مغان پس از گذشت از طبیعت زیبای سواحل رود ارس مهمان ناخوانده این رود پرخروش شده و سلامت و بقای شهروندان و محیط زیست را به مخاطره میاندازد.
دفع نادرست فاضلاب شهری و انتقال آن به جریان آبهای سطحی علاوه بر آن که محیط را آلوده میکند سبب میشود تا مردم در معرض ابتلاء به انواع بیماریهای انگلی و عفونی قرار گیرند.
از سالها پیش به دلیل نبود تصفیهخانه فاضلاب شهری در پارسآباد تقریباً نصف مردم این شهر از بوی بد فاضلاب شهری رنج میبرند و یک نارضایتی شدیدی بوجود آورده است.
هر چند از سال ۸۶ عملیات ساخت تصفیهخانه فاضلاب شهری پارسآباد آغاز شده اما علیرغم گذشت بیش از یک دهه این پروژه تنها ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به علت نبود اعتبارات تجهیز و بهرهبرداری از آن تاکنون امکانپذیر نبوده است.
فرماندار شهرستان پارسآباد مغان در این خصوص، اظهار کرد: از سالها پیش به دلیل نبود تصفیهخانه فاضلاب شهری بوی تعفن فاضلاب و تخریب اکوسیستم منطقه نارضایتی و اعتراضات افکار عمومی را در پی داشته است که اهمیت بهرهبرداری این پروژه را دوچندان کرده است.
علی علایی با اشاره به اینکه عملیات ساخت تصفیهخانه فاضلاب شهری پارسآباد از سال ۱۳۸۶ شروع شده است، خاطرنشان کرد: به دلیل تعلل و بیتوجهی مدیران و مسئولان بهرهبرداری از این پروژه تاکنون میسر نشده است.
وی گفت: پیشرفت فیزیکی این طرح بیش از ۹۸ درصد بوده اما نصب و راهاندازی تأسیسات و تجهیزات فنی این طرح از ۱۶ درصد عدول نکرده است.
علایی افزود: تاکنون ۱۱ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده و حدود ۱۷ میلیارد تومان نیز برای تکمیل و راهاندازی این پروژه اعتبار لازم است.
فرماندار شهرستان پارسآباد مغان از ثبت رکورد اجرای بیشترین شبکه فاضلاب در کشور را مختص شهرستان پارسآباد دانست و بیان کرد: شهرستان پارسآباد اجرای بیشترین شبکه انشعاب فاضلاب کشور را به خود اختصاص داده است و بالغ بر ۹۸ درصد این شهرستان از انشعاب شبکه فاضلاب بهرهمند است این در حالی است که مرکز استان تنها دارای ۵۵ درصد شبکه فاضلاب است.
علایی تکمیل طرح تصفیهخانه فاضلاب را مستلزم توجه و عنایت نماینده و مدیر عامل آب و فاضلاب استان دانست و گفت: با اتمام این طرح اهالی منطقه از بوی تعفن فاضلاب و فرآیند غیربهداشتی شبکه فاضلاب رها خواهند شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان اردبیل نیز در حاشیه بازدید از طرح تصفیهخانه فاضلاب شهری پارسآباد، اظهار کرد: نبود اعتبارات سبب تأخیر در بهرهبرداری این پروژه شده که به محض تأمین اعتبار، نصب و خرید تأسیسات پروژه برای افتتاح و بهرهبرداری به پیمانکار واگذار خواهد شد که امیدواریم این طرح در دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد.
فرامرز بهنژاد با بیان اینکه شبکه تصفیهخانه فاضلاب شهری پارسآباد در صورت تکمیل کل شهرستان را تحت پوشش قرار خواهد داد، تصریح کرد: تصفیه خانه فاضلاب شهری پارسآباد یکی از بزرگترین شبکههای تصفیهخانه کشور محسوب میشود.
بحران فاضلاب در پارسآباد جدی است
بحران محیط زیست امروزه به یک مسئله جدی و قابل تأمل بدل شده و بدون شک یکی از بحثهای جدی سیاست جهانی است و انسان صرفاً به جهت حفظ خود در زمین حفاظت محیط زیست را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.