به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, در پی تحریمهای شدید آمریکا علیه تولیدکنندگان نفت، اختلال در صادرات نفت روسیه به اروپا و تعطیلی برخی میدانهای نفتی در حوزه اقیانوس اطلس و آسیا به دلیل عملیات نگهداری، پالایشگران آسیایی خود را برای جهش قیمت نفت در بازار تکمحموله آماده میکنند.
خریداران آسیایی پیش از این برای خرید نفت خام سوکول روسیه برای بارگیری در ماه ژوئیه، ۶ دلار مازاد قیمت نسبت به شاخص دوبی پرداخت کردهاند که بالاترین مازاد قیمت از سال ۲۰۱۴ میلادی تا کنون است، همچنین مازاد قیمت شاخص نفت خام عمان نسبت به شاخص دوبی نیز به سه دلار و ۴۶ سنت برای هر بشکه رسیده است که بالاترین رقم در چهار سال اخیر به شمار میآید.
افزایش مازاد قیمت شاخصهای یاد شده، نتیجه ترکیب چند عامل محدودکننده عرضه نفت در جهان است.
تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا سبب شده است پالایشگران آسیایی در رقابت با پالایشگران آمریکایی برای به دست آوردن نفت بیشتر، وادار شوند نفت جایگزین را در خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین جستوجو کنند.
توقف اعطای معافیت مشتریان نفت ایران از تحریمهای آمریکایی سبب شد عرضه نفت خام سنگین محدود شود و قیمت شاخص نفت خام عمان جهش داشته باشد.
ویرندرا چوهان، تحلیلگر مؤسسه انرژی اسپکتس، گفت: با توجه به دورنمای محدودیت عرضه، بعید است عربستان اشتباه خود در سال ۲۰۱۸ میلادی را تکرار کند و با توجه به حضور پالایشگاههای جدید در منطقه، پالایشگران آسیایی وادار خواهند شد قیمت بیشتری برای نفت بپردازند.
وی افزود: ما همچنین در نروژ و غرب آفریقا، شاهد تعطیلی میدانهای نفتی به دلیل عملیات نگهداری هستیم، همه این عوامل با مسئله آلودگی نفت صادراتی روسیه تشدید میشوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور،
هزینه تحریمهای نفتی بر دوش پالایشگران آسیایی
محدودیت عرضه نفت سبب شده است پالایشگران آسیایی خود را برای افزایش شدید قیمت این کالا آماده کنند.