صفحه اصلی / سرخط خبرها / دانش بنیان ها و توسعه اقتصادی

علی اکبر جلالی، استاد دانشگاه

دانش بنیان ها و توسعه اقتصادی

سرمقاله

شرکت های دانش بنیان در چند سال اخیر توانسته اند تحول عظیمی در بخش های مختلف و در نهایت در اقتصاد ایجاد کنند. روند توسعه این شرکت ها در سالهای اخیر با سرعت بیشتری دنبال شده که اهمیت آن را بیشتر از قبل نشان می دهد. بنابراین برای پیاده سازی اقتصاد نوآور که هدف اصلی کشور باید باشد نیاز به حمایت و ارایه تسهیلات و خدمات به شرکت های دانش بنیان داریم. محصولات و خدماتی که این شرکت ها تولید می کنند به دلیل ماهیت متفاوتی که از آن برخوردارند در دنیا مشتریان زیادی دارد.

بنابراین برای توسعه صادرات و ارزآوری توسعه این شرکت ها باید در اولویت قرار بگیرد. در این حرکت نیاز به همکاری تمام دستگاهها و متولیان امر داریم اما امروز یکی از چالش ها در تحقق دانش بنیان، این است که وزارتخانه ها و نهادهای دولتی در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان و بسترسازی برای ایجاد تقاضای محصولات دانش بنیان، هم راستا با اهداف تعیین شده عمل نمی کنند. اگر هدف و نتیجه ای که قرار است توسعه این شرکت ها بر اقتصاد کشور داشته باشد مشخص است باید همکاری نهادهای مختلف را داشته باشیم و موازی کاری ها را حذف کنیم. هم چنین با کنار گذاشتن روش های سنتی می توانیم قدم به قدم به تحقق اقتصاد نوآور و فناورانه نزدیک تر شویم.

امروز فعالیت های نوآورانه حرف اول را در دنیا می زند و اقتصاد دانش بنیان می تواند توسعه پایدار را در کلان شهرها ایجاد کند. توسعه پایدار با اشتغالزایی ایجاد می شود و ماهیت این شرکت ها در ایجاد اشتغال ثابت شده است. افراد تحصیل کرده و نخبگان بسیاری در کشور وجود دارند که با استفاده تلفیقی از افراد تحصیل کرده در رشته های مختلف به دلیل داشتن سطح فکری و توازن ذهنی بالا، می توان توسعه پایدار را در کلان شهرها ایجاد کرد.

در حال حاضر درصد موفقیت این شرکت ها بالاست و عملکرد بهتری هم دارند و هم اینکه مشتریان محصولات و خدمات آنها در دنیا فراوان است. بنابراین باید توسعه دانش بنیان ها به ارایه خدمات متنوع در دستور کار باشد. این کسب و کارها بر اساس ایده راه اندازی می شوند پس تفکر در راه اندازی آنها وجود دارد که درصد عدم موفقیت را کاهش می دهد. اگر دولت همکاری کند می توان طرح کارورزی مشاغل دانش بنیان را اجرا و افراد تحصیل کرده در همه رشته های تحصیلی را مشغول به کار کرد و این معنای کامل اشتغالزایی است. تمام دستگاه های دولتی و خصوصی که در ارایه خدمات به این شرکت ها توانمند هستند باید وارد بازار شوند تا تحقق اقتصاد نوآور هر چه زودتر کلید بخورد. البته یکی از ملزومات خدمات دهی بهتر و با کیفیت تر استفاده از دانش به روز دنیا است که در تعاملات بین المللی رقم می خورد. تامین هزینه ها و فراهم کردن فرصت حضور این شرکت ها در کنار شرکت هایی که کارایی مشابه دارند می تواند داشن روز را به کشور انتقال دهد و زمینه مشارکت و همکاری های دوجانبه و چندجانبه با شرکت های مطرح جهان را فراهم کند.

 

همچنین مطالعه کنید:

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو اعلام شد+ جدول

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.