صفحه اصلی / اسلایدر / جنگل خواری در روز روشن
جنگل خواری در روز روشن

نرخ ارز تعرض دلالان به بستر طبیعت برای ثروت اندوزی را افزایش داد

جنگل خواری در روز روشن

زمین‌خواری، کوه خواری، جنگل خواری و ده ها نمونه مشابه از آن دسته فعالیت های غیرمجاز است که در سالهای اخیر بخصوص سال گذشته با سوداگری همراه شده و فساد اقتصادی سنگینی را یوجود آورده است. در سال گذشته به دلایل فراوان هجوم به جنگل ها افزایش یافت و دلالان و حتی مردم عادی سعی کردند از این راه و با تخریب جنگل ها درآمدزایی کنند. شمال کشور یکی از نواحی ای است که به شدت با پدیده جنگل‌خواری دست و پنجه نرم می‌کند و هر روز هزاران درخت از جنکل های این منطقه به خارج از مرزها انتقال داده می شود. امروز بهره‌برداری غیراصولی، قاچاق چوب و تغییرات اقلیمی که در قالب آفات و بیماری‌ها خود را بروز می‌دهد، از عوامل تخریب جنگل‌ها هستند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، یک کارشناس محیط ‌زیست ضمن هشدار نسبت به جنگل خواری در شمال کشور گفت: در صورت ادامه این وضعیت بین ۷۵ تا ۱۰۰ سال دیگر چیزی به‌عنوان جنگل‌ نخواهیم داشت. اتخاذ سیاست‌های غلط و استفاده نادرست از منابع طبیعی که جزء ثروت‌های هرکشور محسوب می‌شود، محیط ‌زیستمان را با خطر جدی مواجه کرده است و با توجه به طبیعت استان‌های شمالی کشور این آثار مخرب، مشهودتر است. کهرم با اشاره به اینکه در مناطق جنگلی صدها کامیون دیده می شود که بارچوب در این مکان تخلیه می‌کنند، می‌گوید: اینها همه‌شان غیرقانونی است و درحال نابود کردن جنگل‌ها هستند. وی افزود: سازمان‌های بین‌المللی اخیرا گفتند که هرساله بین یک تا یک و نیم درصد از جنگل‌های ایران از بین می‌رود واگر به این صورت ادامه پیدا کند بین ۷۵ تا ۱۰۰ سال دیگر چیزی به‌عنوان جنگل‌ نخواهیم داشت. در این رابطه عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به گسترش زمین خواری در کشور گفت: مهمترین دستگاه متولی در بحث زمین خواری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است. بهرام پارسایی همچنین اظهارداشت: سطح کلان زمین خواری مربوط به افرادی می شود که دارای نفوذ، اعتبار، توان و قدرت هستند. به گفته وی، متاسفانه زمین خواری در برخی مواقع با مصلحت اندیشی دستگاه های نظارتی در عین داشتن اختیارات قانونی اتفاق می افتد.

غارت میلیاردی اموال عمومی توسط دلالان

علی موحدی، کارشناس کشاروزی

کامیون هایی که در مسیر جنگل های شمال کشور در رفت و آمد هستند بدون هیچ ترسی در حال انتقال چوب درختان گرانبهای ایرانی به سمت مرزها هستند. این چوب ها توسط دلالان و سودجویان یا از طریق مرزها از کشور خارج می شوند و یا به خریداران داخلی که پول خوبی برای این چوب ها می پردازند فروخته می شود. البته آمار خروج چوب ها از طریق مرزها بیشتر است چراکه نرخ ارز در این بخش نیز تاثیرات خود را گذاشته و دلالان به طمع درآمدزایی بیشتر روزانه مقادیر بسیاری از این چوب ها در مرزهای کشور که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد و در روز روشن از کشور خارج می کنند. با وجود اینکه جنگل خواری سالهای سال است در کشور و در جنگل ها ادامه دارد هنوز فکر درستی برای مقابله با این حرکت انجام نشده است. با افزایش نرخ ارز تنها بخشی که شاید انتظار می رفت از این تاثیران مصون بماند چوب درختان بود که دلالان و سودجویان با این بخش هم درافتاده اند و سودهای کلانی از فروش چوب ها به جیب می زنند.

متاسفانه در حال حاضر به غیر از جنگل خواری نمونه های دیگری را نیز شاهد هستیم که کوه خواری، دریا خواری، ساخت روستاهای جعلی از همین دسته اند. متاسفانه با بریدن چوب درختان علاوه بر فروش و درآمدزایی اقدام به ساخت کلبه ها و ویلاهای تمام چوب می کنند و به قیمت های بالا به فروش می رسانند. در حال حضار مساحت جنگل‌های کشور در چند دهه اخیر از ۱۸ میلیون به ۱۴ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ۴ میلیون هکتار باقیمانده هم وضعیت مطلوبی ندارند. این حرکات در حالی صورت می گیرد که در مرزها و حتی در خود جنگل ها هم نظارتی وجود ندارد. تا سال گذشته غارت جنگل ها در زمان تاریکی و شب ها انجام می شد اما امروز شرایط به نحوی رقم خورده که دلالان در روز روشن و با خیال راحت چوب این درختان را بار می زنند و در مرزها به صورت قاچاق آنها را به فروش می رسانند.

استفاده فراوانی که افزایش نرخ ارز در سال گذشته تا به امروز در قاچاق کالاهای مختلف برای دلالان داشته فعالیت این افراد را وسیع تر نموده و علاوه بر قاچاق چوب و نابودی جنگل ها به ساخت مجتمع های غیرقانونی در دل جنگل ها روی آورده اند. این افراد با تخریب جنگل ها از چوب درختان برای قاچاق و یا ساخت ویلاهای تمام چوب استفاده می کنند و از طرفی دیگر با مجتمع سازی و فروش آنها پول های زیادی به دست می آورند. متأسفانه کار به جایی رسیده که آدم‌های رفاه‌طلب و راحت‌طلب به یک و دو ویلا اکتفا نمی کنند و به حقوق عموم مردم در دریا، ‌جنگل، کوه و مناطق خوش آب و هوا تجاوز کرده و با مجتمع سازی ها و فروش غیرقانونی آنها کسب و کار پرسودی به راه انداخته اند. میلیاردها تومان ارزش چوب هایی است که از طریق دلالان و افراد سودجو که به طور حتم از حمایت دستگاه ها و یا سازمانی استفاده می کنند چراکه در روز روشن نابودی جنکل ها و قاچاق چوب چطور تا به امروز بدون برخورد ادامه دارد. این جنگل ها و درختان که ارزش شان از هزاران میلیارد تومان هر فراتر می رود حق تمام مردم است که در حال تخریب و نابودی است.

همچنین مطالعه کنید:

نخستین کنفرانس ملی آینده مسکن و شهرسازی در ایران

به گزارش کسب و کار نیوز، این رویداد ملی با محوریت آینده نگری، هوشمندسازی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.