صفحه اصلی / اجتماعی / زنان و خانواده / بحران تنهایی، گریبانگیر خانواده‌های امروزی

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت

بحران تنهایی، گریبانگیر خانواده‌های امروزی

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: خانواده‌ها نمی‌توانند به خوبی با هم ارتباط برقرار کنند؛ کیفیت ارتباطات به شدت مختل شده، سوء تفاهم بالا و قدرت شنیداری و درک پایین است که این موارد مناسبات اجتماعی را دچار مشکل می‌کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، معصومه ابتکار در جلسه شورای اداری استان که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: باتوجه به شرایط سخت اقتصادی سال ۹۸ به دلیل تحریم‌های آمریکا که تلاش دارند، مردم ما را از پا دربیاورند، باید بیش از گذشته با جدیت، کارآیی، توان، امید و توکل برنامه‌ها را پیش ببریم.

وی با بیان اینکه چهلمین سال انقلاب را پشت سرگذاشتیم و گزارشی از تحولات جامعه زنان تهیه کردیم، عنوان کرد: این گزارش روند ۴۰ ساله تحولات در آموزش، بهداشت، ورزش، امور اجتماعی، اشتغال و بسیاری شاخص‌ها را مشخص می‌کند. تحولات چشمگیری به یمن اهداف و آرمان‌های انقلاب و تلاش زنان داشتیم که مایه افتخار است اما کافی نیست.

یکی از جنبه‎های مهم عدالت، عدالت جنسیتی است

ابتکار بیان کرد: یکی از اهداف انقلاب ما بحث عدالت بود. عدالت تفاسیر و تعابیر مختلفی دارد. عدالت در بعد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مفهوم بسیط، کلیدی و محوری است، نمی‌توان بحث عدالت را فراموش کرد و نادیده گرفت. یکی از جنبه‌های مهم عدالت، عدالت جنسیتی یعنی دسترسی برابر زنان و مردان در تمام خدمات توسعه‌ای دولت است. به طور مثال در بحث آموزش بر اساس قانون اساسی و نگرش‌های دینی و انقلابی باید دسترسی به آموزش برای دختران و پسران امکان‌پذیر و رایگان باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: این سیاست ما بوده که قطعا در بخش‌های مختلف برای آن تلاش کردیم اما در نقاط مرزی کشور که فرهنگ‌ها و قومیت‌ها نقش داشتند، دختران و پسران بازمانده از تحصیل داریم که تعداد دختران بیشتر بوده و ممکن است به دلیل بحث شناسنامه باشد. در سیستان و بلوچستان و نقاط مرزی استان خراسان این وضعیت دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشف‌رود بحث مهمی است که این رودخانه ارزشمند و زیست‌بوم مهم مشهد بوده که باید احیا شود، تصریح کرد: متاسفانه سکونتگاه‌های غیر رسمی اطراف مشهد آسیب‌های زیادی دارد و آسیب‌پذیری زیادی نیز در حوادث سیل داشته که با مدیریت خوب توانستند آن را مهار کنند اما آسیب‌های اجتماعی آن بسیار زیاد است. یکی از مباحث، اتباع بوده که با مشکلاتی چون بی‌شناسنامه بودن و ازدواج زنان ایرانی با اتباع مواجه و یکی از تبعات آن بازماندگی از تحصیل است.

ابتکار ادامه داد: با رویکرد مقام معظم رهبری و دستور ایشان اکثرا این فرصت برای بچه‌ها ایجاد شده مگر به دلیل سن زیاد آن‌ها که باز هم ما با همکاری آموزش و پرورش و سازمان‎های مردم‌نهاد اقداماتی را انجام دادیم. ما در ایران‌شهر مشاهده کردیم که به دلیل مسائلی که مطرح کردم، مدرسه نرفتند و ما نتوانستیم عدالت آموزشی را محقق کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: در بخش ورزش نیز ما جامعه‌ای هستیم که اعتقادات روشن و قوی در ارتباط با مناسبات اجتماعی و موارد حرام داریم. حجاب بحث مهمی است که اگر در سیاست‎ها به‌گونه‎ای عمل نکنیم که دختران امکان استفاده از امکانات ورزشی داشته باشند، با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد. در دوره‌ای در مقطع ابتدایی غفلتی در آموزش رخ داد و دانش‌آموزان ابتدایی آموزش تربیت بدنی ندیدند، در نتیجه با مشکلات حاد حرکتی، اسکلتی و روحی روانی روبه‌رو شدند.

وی با بیان اینکه نگاه عدالت جنسیتی تکلیفی برای همه ما است، عنوان کرد: این نگاه به تمام دستگاه‌ها بازمی‌گردد. این موضوع باید در شورای اداری در تمام استان‌ها یادآوری شود. در جلسه سال گذشته ستاد ملی زن و خانواده با رئیس جمهور، شاخص‌های عدالت جنسیتی ایجاد، نهایی و برای تمام دستگاه‌ها ابلاغ شد. در فاز اول شاخص‌های کلی و در مرحله بعد شاخص‌های تخصصی را ابلاغ خواهیم کرد تا اجرایی شود.

ابتکار اضافه کرد: اطلس زن و خانواده را نیز در هر استان کار کردیم تا بتوانیم وضعیت زنان و خانواده را در هر استان ترسیم کنیم و شرایط و وضعیت از نظر زنان و خانواده تعریف شود. همزمان طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی را نیز در استان اجرا کردیم که این طرح نقشه راه است. نقشه راه مرتبط به استان خراسان رضوی تصویب شده و این نقشه بسیار مهم است. تاب‌آوری مفهوم بسیار پیشرفته اجتماعی بوده که با مفاهیم فرهنگی و دینی همسانی دارد. این نقشه برای این امر ترسیم شده که به جوامع در معرض آسیب کمک کنیم تا این جوامع آسیب را بشناسند و از تمام فرصت‌های درونی و اجتماعی خود برای عبور از آن مشکل و ارائه راهکار استفاده کنند.

خانواده‌ها دچار بحران تنهایی هستند

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: از سال گذشته در بحث خاص خانواده نیز با توجه به آسیب‌هایی که خانواده امروزی با آن مواجه است و در دنیا نیز با آن مواجه هستند، ورود پیدا کردیم. خانواده‌ها در دنیا بحران تنهایی دارند و دچار آسیب‌های شدیدی شده و انسجام خود را از دست داده‌اند، حفظ انسجام خانواده را در دستور کار قرار دادیم که یک مفهوم آن کاهش طلاق است. این امر در استان اجرا شده و موفق هم بوده است. مشکلات خانواده ریشه در مشکلات اقتصادی هم دارد اما در کنار این موارد، اختلالی در کشور در اکثر استان‌ها و نیز در کشورهای دیگر وجود دارد و آن اختلال ارتباطی است.

وی افزود: خانواده‌ها نمی‌توانند به خوبی ارتباط برقرار کنند؛ کیفیت ارتباطات به شدت مختل شده، سوء تفاهم بالا و قدرت شنیداری و درک پایین است، این موارد مناسبات اجتماعی را دچار مشکل می‌کند. خانواده سالم و شکوفا، خانواده‌ای است که عشق، محبت و پیوندهای قوی عاطفی و انسانی در آن برقرار شود و روح اعضای خانواده را سیراب کند، این خانواده است. اکنون ارتباط از طریق شبکه‌های اجتماعی برای خانواده‌ها راحت‌تر و ارتباطات دچار مشکل شده است.

ابتکار خاطرنشان کرد: از سال گذشته گفت‌وگوی خانواده در حال اجرا بوده و در استان نیز اجرا شده است. با مشارکت و همیاری تمام دستگاه‌ها، همزمان گفت‌وگوی بین‌نسلی را با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌کنیم. تفاهم‌نامه‌ای را نیز با وزرات علوم امضا کردیم تا تقویت مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگو در دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی اجرا شود. تنش‌ها را می‌توانیم با مفاهمه و گفت‌وگو حل و فصل کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در عدالت جنسیتی سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده تنظیم شده است، تصریح کرد: این سند در استان خراسان رضوی نیز وجود دارد. سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده، برنامه عملیاتی به ما می‌دهد تا بدانیم مشکلات و کمبودها چیست، عدد شاخص‌های عدالت جنسیتی چند است و باید افزایش یابد. این برنامه تکلیف را روشن می‌کند. این سند در شورای برنامه‌ریزی تنظیم و نهایی شده و اجرایی خواهد شد تا برنامه برای حرکت به سوی بهبود وضعیت زمان و خانواده فراهم شود.

۳۰ درصد پست‌های مدیریتی دولت تا پایان دوره باید از بانوان باشد

وی ادامه داد: در جهت‌گیری‌های موضوع عدالت، تصمیم خوبی از طرف روحانی داشتیم که مورد تاکید ایشان بوده و آن حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی است. این مساله بسیار مهمی است. برای جوانان و اقلیت‌ها نیز این نظر را دارند. استفاده از جوانان دولت را به سمت جوان‌گرایی می‌برد و حضور زنان نیز  مشارکت و انسجام اجتماعی را به همراه دارد. ۴۱ درصد کارمندان دولت از بانوان هستند که نسبت به این تعداد ما مدیر خانم نداریم که ممکن است به دلایل مختلف نگرشی، رقابت‌ها و فرصت‌ها است. اکنون دولت شاخص ۳۰ درصد تعیین و بیان کرده که ۳۰ درصد پست‌های مدیرتی دولت تا پایان دوره باید از بانوان شایسته و توانمند باشد.

ابتکار اضافه کرد: بحث این نیست که شایستگی گرفته شود، بلکه کارآیی دولت با حضور بانوان و جوانان افزایش می‌یابد و به انسجام کمک می‌کند. کارنامه سال اول دولت دوازدهم در انتخاب مدیران زن را ارائه دادیم که تقریبا رشد ۶۰ درصدی در مجموعه استان‌ها در انتصابات بانوان داشتیم. در ستاد وزارتخانه‌ها نیز شاهد رشد حدود ۱۷ یا ۱۸درصدی بودیم که کافی نیست اما قابل توجه است. ۴۰ نفر زن معاون وزیر یا هم‌تراز آن داریم که اتفاق خوبی است. همین روال در سطوح بعدی در سطح مدیران کل و معاونان آن‌ها نیز ادامه دارد. این جهت‌گیری مهمی است و بسیار می‌تواند در جامعه ما امید ایجاد کند. کارنامه دوم را در هفته دولت ارائه خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد رویکرد دولت آقای روحانی بوده که در این زمینه ظرفیت‌های بسیار خوبی در استان داریم. اعتماد به بخش خصوصی و اقتصادی می‌تواند تحولات اقتصادی داشته باشد. اعتماد به سازمان‌های مردم‌نهاد و توان‎افزایی آن‌ها بسیار موثر است. تشکل‌های قوی و تخصصی می‌تواند بازوی دولت باشد تا زمانی که دولت نمی‌تواند به نقاطی رسیدگی کند، کمک نماید. ما برای توان‌افزایی آن‌ها برنامه جدی داریم.

وی بیان کرد: در خصوص کارآفرینی و اشتغال نیز همکاری‌های خوبی را با وزارت کار برای زنان سرپرست خانوار داریم. همه در این زمینه مسئولیت دارند. زنان سرپرست خانوار، زنان خویش سرپرست و دختران جوان فارغ التحصیل هدف ما در اشتغال هستند. ما با همکاری وزارت کار این بحث را دنبال می‌کنیم. طرحی برای زنان سرپرست ایجاد خواهیم کرد و امیدواریم در استان نیز شاهد این امر باشیم. امیدواریم در این زمینه‌ها و جهت‌گیری‌هایی که اهداف متعالی کشور و مدنظر مقام معظم رهبری بوده و به طور خاص رئیس جمهور پیگیر آن هستند، شاهد تحولات و پیشرفت‎های چشمگیر در سرمایه‌های استان باشیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

عرضه اولیه سهام نخستین شرکت دانش‌بنیان

به گزارش کسب و کار نیوز، مدیرعامل فرابورس ایران با بیان این‌که به زودی عرضه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.