به گزارش کسب و کار نیوز، محمد جواد حق شناس در نطقی پیش از دستور خود از عدم تعامل شهرداری با اعضای شورای شهر گله کرد و گفت: نمایندگان شورا به همان دلیلی که شهرداری همسو و همراه با سیاستهای شورا را انتخاب میکنند برای آنکه بتوانند به وظایف قانونی خود عمل کنند باید در انتخاب مدیران عالی و میانی حوزه شهری در حوزههای تخصصی مورد مشورت قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه حدود پنج ماه از انتخاب سومین شهردار دوره پنجم شورای شهر میگذرد و امید و انتظار آن بود که با انتخاب یک شهردار اصلاح طلب آشنا به امور شهری و شهرداری شاهد دورهای موفق، کارآمد و پرافتخار در مدیریت شهری تهران باشیم، گفت: اما به نظر میرسد که شهردار تهران و به تبع آن مدیران طراز اول شهرداری تعامل سازنده و قابل قبولی با شورای شهر ندارند و اساساً خود را ملزم به این تعامل نمیدانند.
حق شناس با اشاره به اینکه این وضعیت یا ناشی از آن است که مدیران شهرداری آگاهانه قصد بیتوجهی به جایگاه قانونی شورا را دارند و یا درک درستی از مدیریت شورایی ندارند،اظهارکرد: در این شرایط از یک سو شورای شهر از عمل به وظایف ذاتی و قانونی خود باز میماند و از سوی دیگر در فقدان پشتوانه شورا سطوح پایین مدیریتی و بدنه شهرداری دلگرمی و ثبات لازم را در پیشبرد امور ندارند و حاصل چنین وضعیتی بیخاصیت و متزلزل شدن اساس نهاد شورای شهر و نقض عهد و پیمان شورای پنجم با مردم ، رکود، رخوت و نابسامانی مزمن و هدر رفت منابع و زمان در حوزه اجرایی شهرداری تهران است.
وی ادامه داد: آنچه امروز به عنوان شورای شهر میشناسیم برای اولین بار در سال ۷۸ و در دوره دولت اصلاحات شکل واقعی و عملیاتی به خود گرفت اما اساس آن در قانون اساسی جمهوری اسلامی برآمده از دل انقلاب اسلامی پیریزی شده است و انقلاب اسلامی خود حاصل مبارزات حقطلبانه و دموکراسیخواهانه پیشینیان و مشروطهخواهانی است که برای ذره ذره نهادینه کردن نهادهای مدنی و حاکمیت رأی مردم در مقابل حکومتهای خودکامه پایمردانه ایستادند و از جان خود گذشتند.
حقشناس با بیان اینکه نهاد شورا نهادی مردمیست که ریشه در عمق تاریخ و اعتقادات دینی و آزادی خواهی این ملت دارد،گفت: در آن زمان که جهان غرب در تاریکی و ظلمت خود گم شده بود بر اساس وحی الهی «و شاورهم فی الامر» و «و امرهم شوری بینهم» پیامبر اکرم (ص)مدیریت شورایی را که هم نشان از دموکراسی داشت و هم عقلانیت و خرد را نمایندگی میکرد و در خطیرترین امور سیاسی و اجتماعی امت اسلام به کار میبست و آن را در مدیریت اولین جامعه اسلامی که در مدینه النبی شکل گرفت اجرایی ساخت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: این ملت و نظام جمهوری اسلامی بر اساس این اعتقادات و مبارزات بزرگمردانی همچون امام خمینی (ره) و آیت ا… طالقانی توانسته است چنین نهاد ارزشمندی را در ساختار سیاسی کشور پایه بگذارد و در گام نهایی با حماسه ۲ خرداد در ۹ اردیبهشت سال ۱۳۷۸ محقق شود. هیچ کس حق ندارد گامی در جهت تضعیف و بیخاصیت کردن این نهاد برخاسته از رأی مردم بردارد یا در مقابل کسانی که در صدد تضعیف آن هستند، سکوت کند و مماشات بورزد که مبادا موقعیت فردی یا گروهی و حزبی و جناحیش در خطر افتد.
حق شناس اضافه کرد: این نهاد مبتنی بر اعتقادات دینی و رأی مردم وظیفه تقنین و نظارت، انتخاب مجری، ارزیابی عملکرد و پیگیری و پاسخگویی به مطالبات مردم را در حوزه مدیریت شهری به عهده نمایندگان شورای شهر میگذارد و نمایندگان شورا به همان دلیلی که شهرداری همسو و همراه با سیاستهای شورا را اانتخاب میکنند برای آنکه بتوانند به وظایف قانونی خود عمل کنند باید در انتخاب مدیران عالی و میانی حوزه شهری در حوزههای تخصصی مورد مشورت قرار بگیرند. تردیدی نیست که در فقدان این نگاه راهبردی و نبود روحیه تعامل و همکاری است که شاهد بروز ناهماهنگی در تصمیمسازی و ناکارآمدی در مدیریت عالی شهری خواهیم بود و پس دیگر نظارت و یا سیاستگذاری شورا هم معنایی ندارد و امکان پاسخگویی به مطالبات و پرسشهای مردم هم نیست.
وی با قرائت بیت «شیر بی دم و سر و اشکم که دید/ اینچنین شیری خدا خود نافرید» اظهارکرد: آیا درک و فهم ما از شورا و دموکراسی همین قدر است؟ اینکه یک ملت در سرما و گرما در صفهای طولانی رأی با هزار امید بایستند و رأی بدهند و نمایندگانی انتخاب شوند و همه رأی و اعتماد ملت و خود را یکجا تقدیم یک فرد کنند و فرد منتخب پس از نشستن بر کرسی شهرداری خود را مبرا از رأی مردم و نظارت منتخبین آن بداند و صاحب همای سعادت بداند، دوستان مدرسه و دانشگاه را دور خود جمع کند و نهاد شورا و تفکر یک جریان و حاصل چند صد سال تلاش و مبارزه یک ملت را به پوچی بکشاند، چه معنایی دارد؟
حقشناس با بیان اینکه واضح است که شوراهای شهر و شهرداری نظامی یکپارچه به عنوان مدیریت شهری دارد،گفت: در نظام مدیریت شورایی مردم نمایندگانی را به عنوان اعضای شورای شهر برای اداره امور شهر بر میگزینند و نمایندگان منتخب به نمایندگی از طرف مردم و خاستگاه رأی خود فردی همسو را به سمت شهردار انتخاب میکنند که در چارچوب سیاستها و تحت نظارت شورا سکان اداره امور اجرایی مدیریت شهری را به عهده گیرد.
وی با اشاره به اینکه امروز حفظ جایگاه و اساس نهاد شورا از منافع فردی و گروهی و جناحی ما مهمتر است، اظهارکرد: پس ازگلهها و توصیهها و تذکرات مستقیم و غیر مستقیمی که تا کنون در این خصوص داده شده وقت آن رسیده است که شورای شهر به عنوان اتمام حجت با قاطعیت تمام و در حرکتی جمعی و منسجم تذکر نهایی را در جهت اصلاح رویه فعلی صادر کند چرا که روح آزادگی و اصلاح طلبی جز این را بر نمی تابد.
حق شناس در پایان به نامگذاری معابر به نام هنرمندان اشاره کرد و گفت: شورای شهر تهران با سپاس از همه عزیزان، نخبگان و نهادهای فرهنگی و شخصیتهای مورد احترام که از این مصوبه حمایت دلگرم کننده داشتند اعلام میدارد به اتفاق آرا مصمم است که نامگذاری مشاهیر زنده در معابر شهر را به بخشی از فرهنگ عادی و روزمره شهر تبدیل کند و متواضعانه از مردم، دست اندرکاران فرهنگ و هنر و نهادهای حاکمیتی میخواهد که در این اقدام فرهنگی حمایت و پشتیبانی خود را دریغ نکنند.
انتهای پیام