صفحه اصلی / سرخط خبرها / ۲۵ درصد پسماندها قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند

مدیرکل محیط زیست استان تهران:

۲۵ درصد پسماندها قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند

مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه ۲۵ درصد پسماندهای تهران قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند، گفت: نگاه به پسماند در دنیا نگاه اقتصادی است ولی متاسفانه ما در کشور بدون مدیریت درست، پسماندها را در محیط رها می‌کنیم.

 

به گزارش کسب و کار نیوز، کیومرث کلانتری درباره روند توسعه ابزارهای سازگار با محیط زیست اظهارکرد: بیشترین آلودگی و اثرات مخربی که به زمین وارد می‌شود از پسماندها و پساب‌ها است. پسماندها به پنج گروه عادی، پزشکی، صنعتی، ویژه و کشاورزی تقسیم‌بندی می‌شود.

وی افزود: هر چند پسماندهای عادی بیشترین میزان پسماندها را تشکیل می‌دهند ولی پسماندهای ویژه اثرات خطرناکی‌تری بر محیط دارند. در کشور روزانه حدود ۵۷ هزار تن پسماند تولید که متاسفانه بخش عظیمی از آن در طبیعت رها می‌شود همچنین در تهران روزانه حدود ۸۰۰۰ تن پسماند به محل دفن پسماند آرادکوه منتقل می‌شود.

کلانتری با بیان اینکه پسماندها به طلای کثیف مشهور هستند، تصریح کرد: نگاه به پسماند در دنیا نگاه اقتصادی است. اگر پسماندها در کشور ما بازیافت شوند می‌توانند چندین بار به چرخه مصرف برگردند و جلوی آلودگی طبیعت و آب‌های زیرزمینی و سطحی را بگیرند همچنین بازیافت پسماند مانع هدر رفت انرژی می‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه گفت: متاسفانه در استان تهران پسماندها در جنوب آن تلنبار می‌شود. همیشه تصور می‌کنیم که مصرف کننده‌ها در تولید پسماند مقصر هستند درحالی‌که تولیدکنندگان بیشتر مقصر هستند چرا که مصرف کننده‌ محکوم به مصرف است. تولیدکننده باید با استفاده از تکنولوژی‌های روز و به کارگیری مواد قابل بازیافت و قابل تجزیه تولیدات را به دست مردم برساند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه جامعه ما به سمت مصرف‌گرایی سوق داده می‌شود، اظهار کرد: سرانه پسماند اصفهان به عنوان شهری که بیشترین توجه را به پسماندها دارد حدود ۵۰۰ گرم است و این رقم در تهران به حدود ۸۰۰ گرم می‌رسد.

کلانتری در یک برنامه رادیویی با تاکید بر آموزش به شهروندان برای تفکیک پسماندها از یکدیگر گفت: حدود ۷۰ درصد پسماندها را پسماندهای «تر» تشکیل می‌دهند که می‌توانند به کود کمپوست تبدیل شود. روزانه ۸۰۰۰ تن پسماند در تهران به آراد کوه منتقل می‌شود که متاسفانه حتی یک کیلو از آن به کود تبدیل نمی‌شود چرا که تفکیک در مبدأ نداریم.

مدیرکل محیط زیست استان تهران در پایان ضمن انتقاد از پدیده زباله‌گردی و تفکیک پسماندها به این روش اظهار کرد: ۲۵ درصد پسماندهای تهران قابلیت برگشت مجدد به چرخه تولید را دارند که متاسفانه بدون مدیریت رها می‌شوند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به انتخابات آمریکا/ملاک ارزیابی ایران عملکرد دولت آمریکا است

به گزارش کسب و کار نیوز ، اسماعیل بقایی در پاسخ به سوال ایرنا درباره انتخابات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.