صفحه اصلی / استان ها / خراسان رضوی / سیل اخیر بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بود

رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد:

سیل اخیر بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بود

رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عدم توجه به منابع طبیعی و محیط زیست، بازتاب‌های نامناسبی را برای جامعه به همراه داشت. طی چند دهه گذشته با طبیعت به خوبی رفتار نکرده و باعث تخریب آن شده‌ایم.

 

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر محمد تقی دستورانی، امروز در نشست منطقه‌ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی که در دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مسائل مربوط به منابع طبیعی و محیط زیست موضوعاتی است که نیاز به توجه دارد، به ویژه در مورد مسئولین کشور که باید به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی افزود: اگر به سیل‌های اخیر توجه کنیم متوجه می‌شویم در عین حال که شاهد بارش‌های بسیار خوبی بوده‌ایم، اما به دلیل طبیعت تخریب شده‌ای که ما برای خود ایجاد کرده‌ایم، متاسفانه استفاده مناسبی از این بارش‌ها صورت نگرفت و قطعا این بارش‌ها مزایایی به همراه داشته است، اما تخریب‌ها هم قابل توجه بود.

رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: حجم آبی که  حدود یک ماه اخیر از کشور خارج شد و ما نتوانستیم آن را کنترل کنیم واقعا تاسف‌بار است و هر کدام از سدهای کرخه و دز به طور متوسط در هر ثانیه بیش از ۳۰۰۰  متر مکعب جریان آب را آزاد و آب‌های شیرین را وارد خلیج فارس کردند.

وی با اشاره به اینکه در حادثه سیل اخیر، عده‌ای از افراد جان خود را از دست دادند و دام‌ها تلف شد و خانه‌های مردم تخریب شد، بیان کرد: در میان خسارات بزرگی که مردم سیل‌زده دیدند، خسارات پنهانی  هم وجود دارد که اهمیت آن‌ها بیشتر است؛ در بعضی از خانه‌ها در مناطق سیل‌زده لرستان ۱٫۵ تا دو متر عمق رسوب بود و حجم عظیمی از خاک زراعی از حوزه‌های ما تخلیه و باعث شد بازدهی زمین به مدت چند سال کاهش یابد.

دستورانی عنوان کرد: حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال به طول می‌انجامد که عمق یک سانتیمتری از خاک زراعی ایجاد شود. حوادث اخیر نتیجه طبیعت بیمار بود؛ طبیعتی که پوشش گیاهی آن از بین رفته است و چون خاک، محافظی نداشت، بارش‌ها خاک را شست و پوشش حوزه‌های آبخیز از بین رفت و بخش اعظم بارش به جای اینکه نفوذ کند و وارد خاک، چشمه‌ها و قنوات شود تبدیل به روان‌آب ‌شده است.

رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه محیط زیست در برگیرنده تمام مولفه‌های یک سرزمین است، اما امروز بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی جامعه به شمار می‌رود، اضافه کرد: هزینه‌های گزافی برای ساخت یک سد در پایین دست رودخانه‌ها صورت می‌گیرد اما درصدی از بودجه را برای حفاظت آب، خاک و حوزه‌ها در بالا دست اتخاذ نمی‌کنند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

۱۷.۵ میلیون بیمه نامه صادر شد/ بیمه درمان صدرنشین حق بیمه تولیدی

به گزارش کسب و کار نیوز، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیرا آمار سه ماهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.