صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / اجرای وضعیت فوق‌العاده در سریلانکا و زیر سؤال رفتن عملکرد دولت
اجرای وضعیت فوق‌العاده در سریلانکا و زیر سؤال رفتن عملکرد دولت

اجرای وضعیت فوق‌العاده در سریلانکا و زیر سؤال رفتن عملکرد دولت

مردم سریلانکا امروز (سه‌شنبه) در حالی در وضعیت فوق‌العاده از خواب بیدار شدند که عملکرد مقام‌های امنیتی و دولت این کشور در پی انفجارهای اخیر و کشته و زخمی شدن صدها تن به شدت زیر سؤال رفته است.

اعلام وضعیت فوق العاده در سریلانکا

به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، در جریان حملات انتحاری به چند کلیسا و هتل لوکس در کلمبو، پایتخت سریلانکا و دیگر نقاط این کشور که روز یکشنبه و در روز عید پاک رخ داد، ۳۱۰ تن جان خود را از دست دادند و نزدیک به ۵۰۰ تن هم زخمی شدند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است اما مقام‌های سریلانکا یک گروه محلی را که به گفته مقامات سریلانکایی باید ارتباطاتی با گروه‌های خارجی و شبکه‌های بین‌المللی داشته باشد، مسؤول این حملات معرفی کرده‌اند.

دفتر ریاست جمهوری سریلانکا اعلام کرد که وضعیت فوق‌العاده از لحضات آغازین امروز در کشور اجرایی می‌شود و به پلیس اختیاراتی را برای بازداشت و بازجویی از مظنونان بدون دستور قضائی داده است. همچنین منع آمد و شد شبانه نیز در کشور برقرار است و امروز روز سوگواری در سریلانکا اعلام شده است.

وضعیت فوق‌العاده در سریلانکا پس از آن اعمال شده که انفجار دیگری روز دوشنبه در نزدیکی یکی از کلیساهایی رخ داد که روز یکشنبه شاهد حملات انفجاری بود و این انفجار روز دوشنبه در پی خنثی سازی بمب توسط یگان ویژه صورت گرفت.

شبکه خبری سی. ان. ان گزارش داد که این انفجاری کنترل شده بوده است.

در همین حال با فاش شدن این موضوع که درباره یک گروه مظنون به دست داشتن در حملات به مقام‌ها هشدار داده شده بود، عملکرد رهبران این کشور زیر ذره بین قرار گرفته است.

گزارش‌ها حاکیست که سازمان‌های امنیتی سریلانکا گروه “جماعت ملی توحید” را زیر نظر داشتند و پلیس را در جریان برنامه این گروه برای حمله‌ای احتمالی قرار داده بودند.

اما وزرای دولت می‌گویند “رانیل ویکرمسینگه”، نخست وزیر، و کابینه‌اش در جریان این تهدید گذاشته نشده بودند.

سخنگوی دولت، در کنفرانسی خبری گفت که نخست وزیر در جریان گزارش اطلاعاتی مربوط به این تهدید گذاشته نشده بود، وضعیتی که به گفته او ناشی از اختلاف میان نخست وزیر و رئیس جمهور “مایتریپالا سیریسنا” است.

سیریسنا، نخست وزیر و کابینه او را در ماه اکتبر برکنار و سعی کرد نخست وزیر دیگری را منصوب کند، تحولی که باعث بحران در این کشور شد.

او تحت فشار دیوان عالی مجبور شد ویکرمسینگه را دوباره ابقا کند، اما ظاهرا نخست وزیر را در جریان گزارش‌های اطلاعاتی نمی‌گذاشت.

سخنگوی دولت گفت سازمان‌های اطلاعاتی از روز ۴ آوریل شروع به صدور هشدارهایی درباره این گروه کردند که به دنبال آن وزارت دفاع گزارشی مشروح از این هشدار را برای رئیس پلیس فرستاد و در روز ۱۱ آوریل یادداشتی برای روسای بخش‌های مختلف امنیتی ارسال شد.

او گفت اطلاعاتی که در اختیار پلیس گذاشته شد شامل هشداری از یک دستگاه اطلاعاتی خارجی درباره حمله احتمالی این گروه و همچنین نام اعضای آن بود.

رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقام های سریلانکایی نوشته‌اند که هم هند و هم آمریکا اوایل آوریل در مورد این تهدید به سریلانکا هشدار داده بودند.

روز دوشنبه معلوم نبود که آیا رئیس جمهور مایتریپالا سیریسنا در جریان این هشدارها گذاشته شده بود یا نه.

شیرال لاکتیلاکا، از مشاوران ارشد سیریسنا به بی بی سی گفت: “برداشت ما این است که گزارش به درستی میان دستگاه‌های امنیتی و پلیس توزیع شد.”

او گفت که رئیس جمهور یک کمیته ویژه را تحت هدایت یک قاضی دیوان عالی مسئول بررسی موضوع کرده است.

راف حکیم، وزیر برنامه ریزی شهری، این حملات را “ناکامی عظیم اطلاعاتی” توصیف کرد.

او گفت: “برای همه ما شرم آورم است. همه ما به خاطر این موضوع خجالت‌زده هستیم.”

هارین فرناندو، وزیر ارتباطات راه دور سریلانکا در توییتی نوشت: “بعضی از افسران اطلاعاتی از این حادثه آگاه بودند. برای همین تاخیری در واکنش وجود داشته. باید به طور جدی بررسی کرد و دید چرا این هشدار نادیده گرفته شد.”

مقام‌های سریلانکا از امروز در کشور وضعیت فوق‌العاده اعلام کردند که به اجرا گذاشته شده است. با این تصمیم پلیس و ارتش اختیارات گسترده‌ای برای بازداشت و بازجویی از مظنونان بدون حکم دادگاه پیدا می‌کنند – اختیاراتی که آخرین بار در جریان جنگ داخلی این کشور مشاهده شده بود.

روز یکشنبه شش انفجار انتحاری همزمان و بعد دو انفجار دیگر در چند کلیسا و هتل لوکس در کلمبو پایتخت و نقاط دیگر باعث کشته شدن ۳۱۰ نفر و زخمی شدن حدود ۵۰۰ نفر شد. یک بمب هم در فرودگاه بین‌المللی کلمبو خنثی شد.

پلیس می‌گوید تاکنون ٢۴ نفر مظنون به عضویت در یک گروه “افراطی” را دستگیر کرده است.

در باره گروه “جماعت ملی توحید” شناخت زیادی وجود ندارد و بیشتر به تخریب مجسمه‌های بودایی مرتبط دانسته می‌شد.

از سوی دیگر روزنامه واشنگتن پست نیز از قول یک مقام پلیس که خواست نامش فاش نشود، نوشت که عاملانی از اف. بی. آی به سریلانکا می‌روند تا در این تحقیقات به مقام‌های این کشور کمک کنند.

اف. بی. آی همچنین پیشنهاد داده تا به صورت کارشناسی شواهد و مدارکی را که مربوط به این حملات هستند، مورد آزمایش قرار دهد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مورگان استنلی پیش‌بینی کرد/ارزهای دیجیتال جایگزین دلار در تجارت اعضای بریکس می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز، بانک مورگان استنلی گزارشی با عنوان «دلارزدایی دیجیتال؟» منتشر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.