به گزارش کسب و کار نیوز، تعهد جوکو ویدودو، رییس جمهور اندونزی به تکثرگرایی در کشوری که بیشترین اکثریت مسلمان را دارد، ممکن است او را در این انتخابات با اختلاف اندک به پیروزی رسانده باشد اما کشوری که او باید بر آن حکومت کند حالا از نظر دینی قطبزدهتر شده و ممکن است او در برآورده کردن درخواستهای گروههای مسلمانی که در برابر اسلامگرایان تندروتر از او حمایت کردهاند، با مشکلاتی روبهرو باشد.
آچمد سوکارسونو، تحلیلگر مسائل سیاسی میگوید: ویدودو در کوتاه مدت ملزم خواهد بود که طبق نظرات و تمایلات اکثریت مسلمان عمل کند زیرا در صورتی که این اکثریت احساس ناامنی کند، حفاظت از اقلیتها کار دشواری خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که حدود ۹۰ درصد از جمعیت اندونزی را مسلمانان تشکیل میدهند، این کشور به طور رسمی سکولار بوده و وطن جمعیت قابل توجهی از هندوها، مسیحیان، بوداییها و دیگر اقلیتها نیز است.
در همین حال نتایج غیررسمی نشان میدهند که پرابوو سوبیانتو، رقیب ویدودو در این انتخابات نه تنها حمایت سه حزب محافظهکار را به دست آورده، بلکه در چهار استان بزرگ محافظهکار اندونزی که در قوانین خود احکام اسلامی را اجرا میکنند، به پیروزی رسیده است و تحلیلگران بر این باورند که این شکافها پس از انتخابات در اندونزی باقی خواهند ماند.
علاوه بر این، پرابوو با انتقاد از “تقلب گسترده” در این رایگیری، تهدید کرده است که این نتایج را به چالش میکشد.
با این حال معاونان ویدودو به توانایی او برای “مدیریت” خواستههای گروههای دینی که با حمایت خود به پیروزی او کمک کردهاند، مطمئن هستند.
برای شخصیتهای مسلمان برجسته میانهرو و “ینی وحید”، مشاور کمپین ویدودو اما این انتخابات نشانگر پیروزی اسلام میانهرو در اندونزی بوده است.
این مشاور به خبرگزاری رویترز گفت: ویدودو با در دست گرفتن فضایی که اسلامگرایان برای تصاحب آن در سیاست و زندگی اجتماعی تلاش کردند، بیش از پیش جسور خواهد شد. زمان آن رسیده که مسلمانان میانهرو با پیروزی در این انتخابات با یکدیگر متحد شوند.
انتهای پیام