به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از دیجیاتو، گفتنی است رئیس کمیسیون امنیت ملی پیش از این اعلام کرده بود که ۱۵ طرح برای مقابله با اقدامات آمریکا علیه ایران تدوین شده است که به تدریج در کمیسیون امنیت ملی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پیش از این شرکت اپل برای بسیاری از برنامههای اپ استور محدودیتهایی را ایجاد کرده بود و در حال حاضر بر اثر این محدودیتها، برخی اپلیکیشنهای ایرانی نیز از کار افتادهاند. گرچه بسیاری از کارشناسان بارها تاکید داشتهاند که تحریمهای اپل صرفا به برنامههای ایرانی مربوط نمیشود؛ با این وجود بسیاری از دولتمردان و مسئولین وقت اقدام اپل را اقدامی ضد ایرانی خواندهاند. به عنوان مثال رییس مرکز ملی فضای مجازی در حاشیه پنجمین نشست فضای مجازی پاک به دیجیاتو گفته بود: «اپل نباید نگران مشاغل ایرانی باشد، بلکه ما باید نگران باشیم. ما باید از اپل تعهد کافی میگرفتیم که نگرفتیم ما باید از حقوق شهروندانمان دفاع میکردیم که نکردیم. همین خطر هم روی سایر محصولات آمریکایی در کشور ما وجود دارد.»
پیش از این محمد جواد آذری جهرمی نیز اعلام کرده بود بعد از این تحریمها بسیاری از کاربران ایرانی آیفون خود را خاموش کردند. وزیر ارتباطات کشورمان اعلام کرده بود که اپل کارایی خود را در ایران از دست داده و دیگر بازاری ندارد چرا که مردم به سمت استفاده از برنامههای ایرانی پیش رفتهاند. او آخرین آمار گوشیهای خاموش شده آیفون در ایران را چنین اعلام کرده بود: «سازمان رگولاتوری در گذشته گزارش میداد روزی ۷ هزار گوشی اپل وارد شبکه میشود، اما وقتی گزارش ۵ روز منتهی به حذف اپلیکیشنها را به من داد متوجه شدیم که نهتنها ۷ هزار گوشی به شکل روزانه فعال نمیشود، بلکه در این چند روز ۷۰ هزار گوشی خاموش شدهاند. این نشان میدهد چسبندگی سرویسهای ایرانی و ارائه خدمات به مردم رونق پیدا کرده است. این ها نشانههای رشد در داخل کشور است.»