صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / با صدای‌تان مهربان باشید
با صدای‌تان مهربان باشید

با صدای‌تان مهربان باشید

عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اهمیت بهداشت صدا و جلوگیری از بروز مشکلات صوتی گفت: باید با صدا مهربان باشیم.

حنجره

به گزارش کسب و کار نیوز، هوشنگ دادگر با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی صدا گفت: ۱۶ آپریل یا ۲۷ فروردین هر سال مصادف با روز جهانی صدا است. هدف از مراسم این روز افزایش آگاهی عمومی از نقش صدا در ارتباطات انسانی، کیفیت صدا و بیماری‌های مرتبط با آن است. با صدای‌تان مهربان باشید، شعار امسال این پویش جهانی است.

عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی تهران تصریح کرد: صدای افراد مانند اثر انگشت منحصر بفرد است و لازم است که علاوه بر عموم جامعه، افرادی که از صدا به صورت حرفه‌ای استفاده می‌کنند، مراقب صدا و حنجره‌شان باشند.

وی اظهار کرد: افراد باید تغییرات صدای خود از جمله گرفتگی صدا را جدی بگیرند و از رفتارهای صوتی آسیب‌زا مثل فریاد زدن، کشیدن سیگار و پاک کردن گلو پرهیز کرده و بهداشت صوتی را مراعات کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر دادگر افزود: سرطان حنجره در دهه چهارم تا ششم زندگی بیشتر شایع است. علائم این سرطان به صورت اختلال در تکلم و گرفتگی صدا بروز می‌کند و در مرحله پیشرفته می‌تواند سایر حوزه‌های زندگی فرد مثل بلع غذا را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

دبیر انجمن علمی گفتاردرمانی ایران گفت: تشخیص زودهنگام برای موفقیت درمان بسیار ضروری‌ است و توجه به علایم اولیه از جمله تغییرات در صدا، به تشخیص زودهنگام کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: افراد در صورتی که با علائم گرفتگی صدا، نفس آلودگی صوت، صدای خشن، مشکل در بلندی صدا مواجه شدند باید با گفتاردرمان و پزشک متخصص مشورت کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: افراد جوان که دچار گرفتگی صدا بیش از دو هفته می‌شوند نیز باید نسبت به علائم بیماری خود حساس بوده و برای معاینات اولیه با گفتاردرمان مشورت کنند.

این استاد گفتاردرمانی تاکید کرد: کاربران حرفه‌ای صوت از جمله قاریان، مداحان و خوانندگان بیشتر در معرض آسیب‌های صوتی هستند و توصیه می‌شود در برنامه‌های آموزشی از نظرات تخصصی گفتاردرمان‌ها استفاده کنند.

وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر ابزار و تجهیزات تخصصی خوبی در گفتاردرمانی برای تشخیص و درمان اینگونه از اختلالات وجود دارد.

دادگر تاکید کرد: دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی آماده ارایه خدمات تیمی و تخصصی توانبخشی به این گروه از بیماران و سایر افراد دچار اختلالات گفتار و زبان است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رشد حدود ۳۰ درصدی صدور مجوز تولید دارو در سال ۱۴۰۲

به گزارش کسب و کار نیوز ، دکتر حسین شمالی با بیان این مطلب اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.