دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفتوگو با ایسنا، در توضیح ارایه خدمات بهداشتی در اقامتگاههای سیلزدگان مناطق مختلف کشور گفت: نیروهای بهداشتی و درمانی در حال خدمت رسانی به ۹۵ کمپ اسکان موقت با جمعیت حدود ۲۲ هزار نفر هستند. جمعیت ذکر شده که در کمپها اسکان موقت داده شدهاند، به تفکیک هر شهر عبارتند از؛ اهواز ۲۶ کمپ با جمعیت ۶۴۱۹ نفر، دزفول ۲۲ کمپ با جمعیت ۶۹۷۵ نفر، شوشتر با سه کمپ و جمعیت ۱۵۳۴ نفر، گلستان ۳۰ کمپ با جمعیت ۳۹۴۵ نفر، آبادان دو کمپ با جمعیت ۷۲۴ نفر و لرستان ۱۲ کمپ با جمعیت ۲۴۰۱ نفر. اما این نکته هم گفتنی است که با توجه به این که برخی افراد در منزل اقوام خود سکونت موقت دارند، جمعیتی که به آنها امداد غذایی یا دارویی میشود گاه بیش از آمار مذکور است.
مطلق همچنین گفت: علاوه بر تمامی افراد مناطق سیل زده که تحت پوشش خدمات بهداشتی هستند، گروههای ویژه شامل سه دسته مادران باردار، کودکان زیر یک سال و سالمندان هم تحت پوشش ویژه خدمات بهداشتی هستند. بر همین اساس تا کنون در شهر دزفول تعداد ۲۲۳ کودک زیر یک سال، ۸۲۰ سالمند، ۲۰۲ مادر باردار و در شهر آبادان تعداد ۲۶ کودک زیر یک سال، ۲۰ سالمند، ۱۲ مادر باردار و در شوشتر تعداد ۶۵ کودک، ۶۳ سالمند، ۳۴ مادر باردار و در گلستان تعداد ۹۴ کودک، ۶۳۰ سالمند، ۳۶ مادر باردار و در لرستان نیز ۴۵ کودک، ۲۵۳ سالمند و چهار مادر باردار تحت پوشش قرار دارند که با دستور مدیریت شبکه وزرات بهداشت خدمات دارویی به تمام افراد به ویژه موارد ذکر شده تا پایان شرایط بحرانی رایگان است.
وی در ادامه گفت: خوشبختانه در این شهرهای حادثه دیده طرح پزشک خانوار در حال انجام بوده و تمامی افراد پرونده الکترونیک سلامت دارند و از طریق سامانه سیب وزارت بهداشت روند درمان آنها قابل بررسی است.
آسیب ۷۶۰ مرکز بهداشتی و درمانی در مناطق سیلزده
مطلق ادامه داد: با وجود اینکه تا کنون حدود ۷۶۰ مرکز درمانی، بهداشتی و خانه بهداشت در این مناطق دچار آسیب شدهاند اما در حال حاضر ۶۳۱ واحد که خسارت جزئی دیده بودند در حال خدمت رسانی به حادثه دیدگان هستند و برای جبران ۱۲۹ واحدی که خسارت غیر قابل جبران دیدهاند، تعدادی کانکس به منطقه ارسال شده و خدمت رسانی در چادرها و از طریق ارائه سیار خدمات در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره بازنشر تصویری از یک نوزاد در فضای مجازی که به دلیل نیش حشرات دچار عارضه پوستی شده و همچنین بیماریهای پوستی در مناطق سیلزده گفت: تمامی افرادی که اقدام به ترک منازل خود کردند تحت پوشش ما هستند و در استان خوزستان نیز هر روز یک پزشک، یک پرستار، یک مسئول تغذیه و یک کارشناس از بهداشت محیط توسط بالگرد به مناطقی که هنوز خالی از سکنه نشده، اعزام میشوند تا شرایط را بررسی کنند.
وی در پایان افزود: در خصوص بیماریهای پوستی که ممکن است در منطقه به وجود بیاید آموزشهای لازم به افراد داده شده است و حتی در برخی روستاها که احتمال وجود مین داده میشد، اطلاع رسانی صورت گرفته است و خوشبختانه تا امروز (۲۴ فروردین) هیچ گزارشی از بیماریهای اسهال خونی، وبا، التور و سرخک از این مناطق نداشتهایم.
انتهای پیام