صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / اقبال دوباره نقدینگی به بورس
اقبال دوباره نقدینگی به بورس

«کسب و کار» چشم انداز بازار سرمایه در سال 98 را بررسی می کند

اقبال دوباره نقدینگی به بورس

رشد شاخص بازار سرمایه طی روزهای اخیر نشان از اقبال دوباره نقدینگی به بازار سرمایه دارد. اقبالی که به نظر می‌رسد بازار سرمایه را در سال 98 به بازاری پیشتاز مبدل سازد. اما شرط این پیشتازی و شرایط آن چیست؟

به گزارش کسب و کار نیوز، رشد شاخص بازار سرمایه طی روزهای اخیر نشان از اقبال دوباره نقدینگی به بازار سرمایه دارد. اقبالی که به نظر می‌رسد بازار سرمایه را در سال ۹۸ به بازاری پیشتاز مبدل سازد. اما شرط این پیشتازی و شرایط آن چیست؟
به عقیده کارشناسان متغیرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه، سرنوشت آن را تعیین خواهد کرد. به عنوان نمونه تحولات بازار ارز، نوسانات قیمت‌های جهانی، تحولات سیاسی داخلی و البته گزارش‌های عملکرد سال گذشته از مهم‌ترین متغیر‌های تأثیر‌گذار بر بازار سهام است.
بررسی‌های بازار نشان می‌دهد، نوسانات ارز یکی از عوامل تاثیر گذار بر شاخص بورس طی یک سال گذشته بوده است و همین امر بازدهی ۸۰ درصدی را برای بازار به همراه آورده است که هر چند در برابر بازدهی چندبرابری ارز و سکه ناچیز است اما کارشناسان را به آینده بازار در سال جدید خوش‌بین کرده است. به طوری که رشد شاخص بورس طی روزهای نخستین سال نیز این خوش‌بینی را قطعی می‌کند.
با توجه به پیش‌بینی‌های کارشناسان در سال ۹۸ بازار ارز به دلیل کنترل‌های بانک مرکزی و بازار مسکن به دلیل افت قدرت خرید مردم و تقاضای واقعی، با التهاب چندانی روبرو نخواهد بود. اما بازار سکه و بازار بورس از جمله بازارهایی است که با استقبال نقدینگی روبرو است. به ویژه بازار سرمایه که پیش‌بینی‌ها حکایت از پیشتازی آن در سال ۹۸ دارد.
به گفته برخی از کارشناسان شاخص بورس این پتانسیل را دارد که در سال۹۸ تا محدوده ۲۵۰هزار واحد رشد کند و چنانچه چالش‌های سیاسی حل شود و نوعی گشایش سیاسی اتفاق بیفتد این شاخص قادر است تا محدوده ۳۵۰هزار واحد هم برسد.
بر اساس گزارش های موجود شاخص بازار سرمایه از ابتدای هفته تا روز چهارشنه به ترتیب ۱۲۵۴ واحد، ۱۵۳۹ واحد، ۵۱۸ واحد، ۱۸۳۲ واحد، ۱۹۳ هزار واحد رشد داشته است و این جدا از رشد شاخص بازار در طی هفته گذشته است.
علیرضا باغانی، کارشناس بازار سرمایه

تاثیرپذیری بورس از تورم انتظاری
رشد بورس از ابتدای سال جدید نشات گرفته از اتفاقاتی است که در سال گذشته رخ داد. رشد جدی ارز که از تابستان سال گذشته اتفاق افتاد و سایر بازارها در بازار بورس نیز تاثیرگذار بود. به همین دلیل بورس در شرایط فعلی نان رشد قیمت ها در سال ۹۷ را می خورد.
هر چند در مورد بازارهای موازی نمی توان اظهار نظر قطعی کرد. اما آنچه سرنوشت بازار سرمایه را در دست گرفته است، تورمی است که در حال رشد است. بنابراین دلیل رشد اقتصادی کشور نه شرایط خوب اقتصادی بلکه تورمی است که بعد از مدتی تاخیر حالا در صورت های مالی شرکت ها خود را نشان می دهد. از انجایی که این تورم با تاخیر در صورت های مالی شرکت ها نشان داده می شود، حالا و با گذشت چندین ماه شاهد این تاثیر هستیم. با این حال تاثیر این تورم و التهاب در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها آنچنانی نیست. ارز تقریبا سه برابر، مسکن چهاربرابر و سکه هم چندبرابر رشد داشته است در حالی که کل بازدهی بازار سرمایه کمتر از ۱۰۰ درصد است.
بورس در حال حاضر به گزارش های خوب شرکت ها واکنش نشان می دهد. دومین عامل تاثیر گذار در رشد شاخص بازار سرمایه، تورم انتظاری پیش بینی شده است که از ابتدای سال با نوسانات بازار ارز بار دیگر خود را نشان داد. سومین عامل تاثیرگذار در بازار سرمایه، نوسانات بازارهای سرمایه‌گذاری و حبابی شدن بازارها است. سکه حدود ۷۰۰ هزار تومان حباب دارد و اگر دلار ۱۴ هزار تومانی بپذیریم، سکه با دلار ۱۸ هزار تومانی معامله می شود، بازار ارز هم کمبود داشته و طلا و سکه هم حباب خاص خود را دارد، وضعیت در سایر بازارها هم ترسناک است. بانک ها هم که سود پایین می دهند. پس مردم به سمت بازار سرمایه کشیده می شوند. با ابزارهای که در بازار سرمایه طراحی شده، پیش بینی می شود که تا فصل برگزاری مجامع بازار سرمایه روزهای خوبی داشته باشد. شاید افت و خیزهایی داشته باشد اما در کل روند آن صعودی است.

همچنین مطالعه کنید:

قیمت بلیت پروازهای خارجی همزمان با افزایش ارز بالا می رود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.