به گزارش کسب و کار نیوز، عادل سی و سه مرده در دیدار رئیس و مسئولین دانشگاه با استاندار کردستان که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار متأسفانه وضعیت آموزش عالی استان با در نظر گرفتن همه دانشگاهها و مراکز موجود، خوب نیست.
وی افزود: بر اساس آمار سال ۹۷، در کشور ۳ میلیون و ۶۱۶ هزار نفر دانشجو داریم که قبلاً ۴ میلیون و ۸۰۰ بوده و این رقم کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر استان کردستان نیز ۴۳ هزار نفر دانشجو دارد درحالیکه باید ۲ درصد دانشجویان کشور معادل ۷۲ هزار نفر دانشجو داشته باشد.
معاون آموزشی دانشگاه کردستان، با اشاره به اینکه سرانه دانشجو در کردستان نسبت به میانگین کشوری پایینتر است، گفت: متوسط سرانه دانشجو در کشور چهار هزار و ۷۶۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت میباشد در حالیکه این میزان در کردستان ۲ هزار و ۶۹۱ نفر است.
وی با اشاره به اینکه تعداد دانشجوی دانشگاههای پیام نور و آزاد و غیرانتفاعی در کردستان به شدت در حال کاهش است، خاطرنشان کرد: با این شرایط باید دانشگاه دولتی تقویت شود و در حالیکه تنها دانشگاه دولتی استان، دانشگاه کردستان است و این دانشگاه نیز ۱۱ هزار دانشجو دارد.
لزوم افزایش ۲۰ رشته در مقطع PHD در دانشگاه کردستان
استاندار کردستان در دیدار با رئیس دانشگاه، با اشاره به سفر یک روزه رئیس جمهور به استان کردستان یکی از خواستهها در این سفر را افزایش تعداد ۲۰ رشته در مقطع PHDمطرح کرد.
بهمن مراد نیا استاندار کردستان ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: ضروری است تا پیش از سفر رئیس جمهور به استان، دانشگاهیان کردستان بر اساس ظرفیتها و توانایی دانشگاه، آنچه را که نیاز دارند به صورت جامع و کامل آماده کرده تا در دیدار با رئیس جمهور مطرح شود.
به گفته بهمن مرادنیا، یکی از موضوعات مهمی که باید به آن پرداخته شود افزایش تعداد رشتههای PHD و همچنین گسترش زیر ساختها در دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه یکی از خواستهها در این سفر افزایش تعداد ۲۰ رشته PHD است، گفت: باید پیش از این سفر نیازسنجی در استان صورت گیرد تا رشتههایی که در استان ضروری است شناسایی شود.
استاندار کردستان تصریح کرد: متأسفانه فاصله دانشگاه و بخش اجرایی استان بسیار زیاد است و بی شک دو طرف این ماجرا نسبت به استان خود احساس مسئولیت دارند و لازم است، تا با برقراری ارتباطی دو سویه این فاصله و شکاف برطرف شود و استان کردستان به جایگاه واقعی خود برسد.
مرادنیا با بیان اینکه زیر ساختهای دانشگاه کردستان مناسب نیست، اظهار کرد: دانشگاه کردستان از لحاظ محوطه سازی و تعداد ساختمان ضعیف است و مهجور واقع شده است.
به گزارش کسب و کار نیوز، در ادامه این دیدار دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان، در سخنانی با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک دانشگاه، افزود: ضروری است تا بخش اجرایی و همچنین شوراهای استان از برنامه و نقطه نظرات دانشگاهیان استفاده کنند تا از شکاف مابین دانشگاه و بخش اجرایی کاسته شود.
رحمت صادقی با اشاره به اینکه علم و دانش اساتید مطرح دانشگاه باید در مسیر ترقی استان صرف شود، افزود: دانشگاه کردستان با بیش از ۳۶۰ نفر هیأت علمی، میتواند قدم مثبتی در زمینههای مختلف بردارد و لازم است از تخصص این افراد در شوراهای مختلف استفاده شود.
وی ادامه داد: متأسفانه در دانشگاه کردستان با کمبود بودجه دست به گریبانیم و این موجب شده است تا در توسعه دانشگاه با مشکل مواجه شویم و از لحاظ نسبت جمعیت دانشگاهی جزو استانهای آخر در رتبه بندی دانشگاهها هستیم.
رئیس دانشگاه کردستان بیان کرد: بی عدالتی آموزشی یکی از بدترین بی عدالتیها در دنیا است و بومی گزینی یکی از این بی عدالتیها میباشد، که ضروری است در سفر رئیس جمهور این موضوع مطرح شود.
وی افزود: استان همدان، ۱۲ دانشگاه دارد و استان کردستان با این میزان جمعیت تنها دو دانشگاه در سنندج و بیجار دارد و با این امکانات و بودجه نیز به صلاح نیست آن را افزایش دهیم.
پرفسور صادقی خاطرنشان کرد: وجود نیروهای متخصص و مدیریت در کنار یکدیگر قدرت و ثروت میآفریند و مدیران استانی با تجربه اساتید دانشگاهی میتوانند در توسعه استان نقش مهمی را ایفا کنند.
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تعداد دانشجویان خارجی استان کردستان یادآور شد: وجود ظرفیتی به نام اقلیم کردستان در جوار استان میتواند دستاوردهای بی شماری برای ما از جمله دانشگاه کردستان داشته باشد و از این رو توسعه زیر ساختها و افزایش بودجه دانشگاه میتواند راه را برای ورود دانشجویان خارجی بیشتری هموار کند.
انتهای پیام