صفحه اصلی / ورزشی / سایر رشته های ورزشی / از سومی ایران در پاراآسیایی تا ریاست دوباره خسروی وفا در پارالمپیک
از سومی ایران در پاراآسیایی تا ریاست دوباره خسروی وفا در پارالمپیک

از سومی ایران در پاراآسیایی تا ریاست دوباره خسروی وفا در پارالمپیک

هر چند فدراسیون جانبازان و معلولان و کمیته ملی پارالمپیک در سال ۹۶ با فراز و نشیب‌های زیادی همچون قطع بودجه کمیته ملی پارالمپیک به دلیل تایید نشدن اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک از سوی دیوان محاسبات و تعطیلی اکثر اردوهای پارالمپیکی‌ مواجه بودند، اما در سال ۹۷ با مستقل شدن بودجه کمیته ملی پارالمپیک از المپیک و کسب جایگاه سومی در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا، اتفاقات مهمی در ورزش معلولان رقم خورد.

مراسم افتتاحیه پاراآسیایی جاکارتا

به گزارش کسب و کار نیوز، پس از تصویب قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک و اختصاص ۲۷ میلیارد به ورزش جانبازان و معلولان در سال جاری، کمیته ملی پارالمپیک در شرایط بهتری کاروان خود را به بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا اعزام کرد و با یک پله صعود نسبت به دوره گذشته در جایگاه سوم قرار گرفت. همچنین کسب ۶ مدال طلا و یک مدال نقره توسط شاهین ایزدیار در رقابت‌های شنای بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا سبب شد تا این شناگر معلول به عنوان «مایکل فلپس» شنای معلولان آسیا مطرح شود.

حضور دوباره محمود خسروی وفا در رأس کمیته ملی پارالمپیک بعد از ۱۷ سال ریاست، حذف فوتبال هفت نفره از پارالمپیک ۲۰۲۴، احداث موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک در ساختمان کمیته و ترک جمعی از مسؤولین فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک از سمت‌های خود به دلیل قانون منع بکارگیری بازنشستگان از مهم‌ترین اتفاقاتی بود که در سال ۹۷ برای ورزش جانبازان و معلولان رقم خورد.

* بودجه ۲۷ میلیاردی کمیته ملی پارالمپیک در سال جاری

بودجه ۲۷ میلیارد تومانی در حالی برای کمیته ملی پارالمپیک در سال جاری از سوی دولت مصوب شد که سال گذشته ۲۱ میلیارد تومان بودجه ابلاغی این کمیته بود.

کمیته ملی پارالمپیک که سال گذشته اولین سال انتزاع از کمیته ملی المپیک را تجربه کرد، برای نخستین بار از بودجه مستقل برخوردار بود و آن را به طور مستقیم از خزانه دولت دریافت کرد. البته به خاطر عدم تصویب اساسنامه، از آبان ماه سال گذشته روند تخصیص ماهیانه بودجه کمیته ملی پارالمپیک متوقف شد و همین مسئله مشکلات زیادی را از نظر برپایی اردوها و اعزام‌ها برای این مجموعه ایجاد کرد که در نهایت با تخصیص کامل بودجه در سال ۹۶ و اختصاص ۲۷ میلیارد در سال ۹۷ سبب شد تا ورزش جانبازان و معلولان در شرایط بهتری خود را برای بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا آماده کنند.

* سومی ایران در بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا

سومین دوره بازی‌های پارا آسیایی در حالی در جاکارتای اندونزی به پایان رسید که ایران با ۵۱ مدال طلا، ۴۲ نقره و ۴۳ برنز در رده سوم جدول مدالی قرار گرفت. ایران در این دوره از بازی‌ها فراتر از پیش بینی‌ها عمل کرد و نه تنها یک پله صعود داشت که حتی برای رده دومی نیز با کره جنوبی رقابت کرد، اما در نهایت تنها با ۲ مدال طلا کمتر از کره جنوبی در رده سوم ایستاد.

این بهترین جایگاه ایران در ادوار بازی‌های پاراآسیایی است.

همچنین چین با ۱۷۲ مدال طلا، ۸۸ نقره و ۵۹ برنز و کره جنوبی با ۵۳ مدال طلا، ۴۵ نقره و ۴۷ برنز در رده‌های اول و دوم ایستادند. ژاپن با ۴۵ طلا، ۷۰ نقره و ۸۳ برنز در رده چهارم ایستاد که ایران بالاتر از ژاپن در رده سوم قرار گرفت.

ایران در بازی‌های پا را آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو، با ۲۷ مدال طلا، ۲۴ نقره و ۲۹ برنز و در بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۴ اینچئون با ۳۷ مدال طلا، ۵۲ نقره و ۳۱ برنز در رده چهارم جای گرفته بود.

* قهرمان ایرانی، مایکل فلپس آسیا، شاهین ایزدیار

شاهین ایزدیار بعد از کسب شش مدال طلا و یک مدال نقره بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ به چهره‌ای شناخته شده در دنیا تبدیل شد و ورزش ایران را به قاره کهن معرفی کرد.

کاروان خودباوری و امید در حالی برای حفظ جایگاه چهارمی خود در بازی‌های پاراآسیایی راهی اندونزی شد که نیم‌نگاهی به کسب جایگاه سومی در این بازی‌ها داشت، قدرت و تلاش ورزشکاران معلول در این بازی‌ها منجر به آن شد که نه تنها برای کسب جایگاه سوم حتی برای دومی نیز برابر کره جنوبی به رقابت بپردازند. در میان ورزشکاران معلول می‌توان به شاهین ایزدیار اشاره کرد که در رشته شنا به تنهایی توانست به ۶ مدال طلا و یک نقره دست پیدا کند و به عنوان «مایکل فلپس» آسیا خود را مطرح کند.

*بازنشستگان کمیته ملی پارالمپیک چه کسانی بودند!

با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان، شاهد سه تغییر اصلی در کمیته ملی پارالمپیک بودیم که بر این اساس، احمد ارشدی ذی‌حساب و خزانه‌دار کمیته ملی پارالمپیک به دلیل بازنشستگی سمت خود را به شهرام منکراسی کارمند رسمی وزارت ورزش به عنوان ذی‌حساب جدید داد.

سیدیوسف موسوی نسب که به عنوان مسئول روابط بین‌الملل این کمیته فعال بود، پست خود را به مریم شکوهی داد که البته به عنوان مشاور روابط بین‌الملل با کمیته ملی پارالمپیک همکاری می‌کند.

علیرضا صفارزاده نیز که سرپرست آکادمی ملی پارالمپیک بود، مشمول قانون منع تصدی بازنشستگان شد. البته وی در حال حاضر به عنوان مشاور در کمیته پارالمپیک فعالیت می‌کند.

عصمت ریحانی نایب رئیس بانوان فدراسیون جانبازان و معلولان، سید احمد سید باقری معاونت استان‌ها، حسین شهریاری معاونت ورزش همگانی، احسان باقری معاونت طرح و برنامه و مجتبی قربان حسنی دبیر فدراسیون جانبازان و معلولان که مشمول قانون بازنشستگی بودند، از فدراسیون جانبازان و معلولان خداحافظی کردند.

* ریاست محمود خسروی وفا در کمیته ملی پارالمپیک ۲۱ سال شد

محمود خسروی وفا که طی ١٧ سال گذشته ریاست کمیته ملی پارالمپیک را بر عهده داشت با رأی اعضای مجمع، برای چهار سال دیگر رئیس این کمیته شد.

ششمین مجمع انتخاباتی کمیته ملی پارالمپیک با حضور وزیر ورزش و محمدرضا داورزنی برگزار شد و محمود خسروی وفا از ۵٠ رأی مأخوذه برای انتخاب رئیس، ۴۶ رأی به دست آورد و برای چهار سال دیگر رئیس باقی ماند.

خسروی وفا تنها کاندیدای ریاست در مجمع انتخاباتی کمیته ملی پارالمپیک بود. پیش از این مسعود اشرفی هم برای این پست کاندیدا شده بود اما دو هفته قبل از برگزاری انتخابات از این سمت انصراف داد.

محمود خسروی وفا در حالی ریاست کمیته ملی پارالمپیک را در مجمع انتخاباتی این کمیته عهده دار شد که طی ١٧ سال گذشته یعنی از بدو تأسیس و آغاز به کار این کمیته تا به امروز، مدیریت آن را بر عهده داشته است.

* حذف فوتبال هفت نفره از پارالمپیک ۲۰۲۴

براساس تصمیم هیأت رئیسه کمیته بین المللی پارالمپیک، تکلیف ورزش‌های حاضر در بازی‌های ۲۰۲۴ به صورت رسمی مشخص شد که یکی از مهم‌ترین اتفاقات، حذف فوتبال هفت‌نفره از بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ بود.

بر این اساس، دوومیدانی، تیروکمان، بدمینتون، فوتبال نابینایان (فوتبال ۵ نفره)، بوچیا، قایقرانی کانو، دوچرخه سواری، سوارکاری، جودو، پاورلیفتینگ، قایقرانی روئینگ، تیراندازی، والیبال نشسته، شنا، تنیس روی میز، تکواندو، سه گانه، بسکتبال با ویلچر، دوچرخه سواری با ویلچر، راگبی با ویلچر و تنیس با ویلچر، ۲۲ ورزشی هستند که در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور خواهند داشت.
تیم فوتبال هفت نفره ایران در دیدار پایانی بازی‌های فوتبال ۷ نفره پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ با نتیجه ۲ بر یک در وقت‌های اضافی مغلوب تیم اوکراین شد و به مقام نایب قهرمانی رسید.

* احداث موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک

در جهت احترام به پیشکسوتان المپیک و پار المیپک و زنده نگه داشتن مدال‌ها و یاد بوده‌ای این ورزشکاران موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک در بخشی از ساختمان المپیک و پارالمپیک احداث شد.

در این موزه قرار است آثار باارزش ورزشکاران که در طی سال‌های قبل کسب کردند و مدال‌ها و یاد بوده‌ای مدال آوران المپیک و پارالمپیک با نگهداری در این موزه ماندگار و در معرض نمایش گذاشته شود.

اشرفی سرپرست دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک درباره‌ی علت احداث این موزه می‌گوید؛ ورزشکارانی که از سال ۱۳۶۲ و در ۴ دهه گذشته افتخاراتی را در میادین بین المللی کسب کردند از آنها درخواست کردیم هدایای و یاد بوده‌ای خود را به این موزه اهدا کنند تا آثار باارزش ورزشکاران که در طی سال‌های قبل کسب کردند با نگهداری در این موزه ماندگار شود.

ما اطلاعات آنها را از نظر تعداد مدال‌ها اعم از طلا نقره و برنز جمع‌آوری کرده‌ایم که این اطلاعات تقدیم به موزه می‌شود. ما از طریق این اطلاعات می‌توانیم بگویم از این سال تا به الان چه تعداد مدال توسط ورزشکاران پارالمپیکی در عرصه‌های مختلف بین‌المللی تهیه شده و ثبت و نگهداری آنها برای ما اهمیت زیادی دارد.

*ورزش جانبازان و معلولان در سال ۹۷ در یک نگاه:

-مهمترین اتفاق سال: کسب جایگاه سوم کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا

-غیرمنتظره‌ترین اتفاق سال: حذف فوتبال هفت‌نفره از پارالمپیک ۲۰۲۴

-رکوردها و تاریخ سازی‌ها: کسب ۶ مدال طلا و یک نقره توسط شاهین ایزدیار در بازی‌های پاراآسیایی

-مهمترین رویداد پیش‌رو: مسابقات کسب سهمیه بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

وزیر صمت: افزایش قیمت خودرو نصف آن چیزی است که مصوب شده بود

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.