صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تولید زخم‌پوش‌هایی برای درمان بیماری پروانه‌ای/ایجاد فولیکول مو در محل زخم EB

با همت محققان مرکز نانو فناوری دانشگاه آزاد انجام شد

تولید زخم‌پوش‌هایی برای درمان بیماری پروانه‌ای/ایجاد فولیکول مو در محل زخم EB

محققان مرکز نانو فناوری دانشگاه آزاد به زخم‌پوش‌هایی برای درمان بیماری پروانه‌ای دست یافتند که نتایج فاز حیوانی علاوه بر آنکه توانست در مدت ۱۱ روز زخم‌ها را درمان کند، باعث شد در محل زخم فولیکول‌های مو رشد کند.

زخم پوش

لاله ملک‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دو محصول نیمه‌صنعتی در مرکز تحقیقات نانوی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب تولید شده است، گفت: یکی از این پروژه‌ها مربوط به بیماران پروانه‌ای و دیگر زخم پوش‌ها حاوی داروی «تتراسایکلین» و «جنتامایسین» است.

وی هدف از تولید این محصولات را دارورسانی در موضع ذکر کرد و ادامه داد: زمانی که دارویی مصرف می‌شود بخشی از آن به هدر می‌رود، ولی این محصولات می‌تواند داروی مورد نظر را در موضع رهاسازی کند.

ملک‌نیا با اشاره به زخم پوش‌های مربوط به بیماران پروانه‌ای با بیان اینکه در تولید این محصول از نانو الیاف بهره گرفته شد، توضیح داد: در این محصول از یکسری نانو ذرات استفاده شد و این قابلیت را دارد که ضمن دارا بودن خاصیت آنتی باکتریایی، فرایند درمان را تسریع کند.

وی جذب ترشحات زخم را از دیگر قابلیت‌های این زخم پوش‌ها نام برد و یادآور شد: این نوع زخم‌پوش‌ها از سوئد با هزینه‌های بالا به کشور وارد می‌شود و در این مطالعات تلاش کردیم تا این پانسمان درمانی را در کشور بومی کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب با بیان اینکه تحقیقات آزمایشگاهی این محصول طی شده است، خاطر نشان کرد: فاز حیوانی این محصول بر روی موش تست شد و نتایج به دست آمده در این فاز امیدبخش بوده و در حال زمینه‌سازی بررسی برای ورود به تحقیقات بالینی بر روی انسان هستیم.

ملک‌نیا با اشاره به نتایج به دست آمده در فاز حیوانی، گفت: در این فاز ۲۰ موش مبتلا با استفاده از این پانسمان‌ها تیمار شدند و نتایج نشان داد که دوره ترمیم زخم‌ها نسبت به داروهای مرسوم کوتاه‌تر بوده است.

وی دوره درمان موش‌های پروانه‌ای با استفاده از این روش را ۱۱ روزه ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر آن شاهد رشد مو بر بدن موش بودیم و این در حالی است که با استفاده از روش‌های درمانی مرسوم نه تنها زخم به طور کامل ترمیم نمی‌شود، بلکه فولیکول‌های مو تشکیل نشده است.

این محقق، پدهای درمانی را حاوی بیومواد و زیست سازگار دانست و اظهار کرد: این پدها حاوی نانو ذرات اکسید روی (ZNO) با قابلیت آنتی باکتریال است و می‌توان هر دارویی را بر روی آن «لود» کرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.