به گزارش کسب و کار نیوز، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رای الیوم، وزارت خارجه مراکش در بیانیهای اعلام کرد که ناصر بوریطه، وزیر خارجه این کشور در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با ایمن الصفدی، همتای اردنی خود در شهر “کازابلانکا” از فرصت استفاده کرده و گفت: هماهنگی با کشورهای حاشیه خلیج (فارس) به ویژه عربستان و امارات باید طبق تمایل دو طرف باشد نه براساس درخواست.
بوریطه در ادامه افزود: مراکش در تمامی حالات آماده تداوم هماهنگی با کشورهای حاشیه خلیج (فارس) به ویژه امارات و عربستان بر اساس روابط تاریخی است اما این امر باید طبق تمایل دو طرف باشد نه براساس هیچ درخواستی.
وی در ادامه افزود: باید این هماهنگی شامل تمامی مسائل مهم خاورمیانه و شمال آفریقا به ویژه پرونده لیبی باشد.
بوریطه همچنین تصریح کرد: حفظ این هماهنگی دوجانبه ضروری است و در صورت نبود چنین هماهنگی طبیعی است که به دنبال جایگزینهای دیگر باشیم.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد مراکش این گونه است که با کشورهای حاشیه خلیج (فارس) به ویژه عربستان و امارات روابط تاریخی مهم، مستحکم و استراتژیک دارد و مراکش همواره به حفظ و تقویت آن تمایل دارد.
وزیر خارجه مراکش تاکید کرد: شاید بر سر تمامی مسائل به اتفاقنظر نرسیم و شاید در برخی مسائل رویکردمان متفاوت باشد چرا که سیاست خارجه سیاست حاکمیتی است و مراکش بر اصول خود استوار است.
بوریطه ادامه داد: هماهنگی میان مراکش و اردن علیه هیچ طرفی نیست اما هماهنگی با آن برای حمایت از رویکرد مشترک و برای تایید مواضع درخصوص پروندههای سرنوشتساز عربی است.
وی همچنین عنوان داشت: پروندههای خارجی حاکمیتی هستند و مواضع مراکش برگرفته از اصول این کشور هستند.
همچنین مصطفی الخلفی، سخنگوی وزارت خارجه مراکش در ماه گذشته میلادی بر عدم وجود تنش در روابط میان کشورش با عربستان و امارات تاکید کرده بود.
اما از حرفهای بوریطه این گونه برآورد میشود که مراکش نمیتواند طبق خواستههای امارات و عربستان عمل کند چراکه آن دو از این کشور در خصوص برخی پروندههای خاص درخواستهایی داشتند و میخواستند آن را در مسائل دیگر کنار بگذارند. مضاف براینکه دو کشور سعی داشتند از پرونده درگیری صحرای غربی علیه مراکش استفاده کنند.
اخیرا تماس تلفنی میان محمد ششم پادشاه مراکش و سلمان بن عبدالعزیز همتای سعودیاش برای تلطیف فضای پرتنش دو کشور برقرار شد اما به نظر میرسد رباط بر مواضع خود اصرار دارد.
امارات و عربستان از خروج مراکش از ائتلاف عربی علیه یمن و به تبع آن توقف مشارکتش در جنگ یمن عصبانی شدند عربستان همچنین از رباط به دلیل حمایت نکردن از عربستان در خصوص قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار منتقد سعودی و سپس تصمیم محمد ششم در نپذیرفتن محمد بن سلمان در رباط در اول دسامبر عصبانی شده است.
انتهای پیام