محمدعلی شجاعی در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده استان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، گفت: قبل از وقوع سیل یکی از مهمترین اقداماتی که انجام شده، رهاسازی بخشی از آب سد شیریندره طی ۱۵ تا ۲۰ روز گذشته بوده است.
وی افزود: این امر مهم سبب شد تا مجبور نشویم در حال حاضر بخشی از آب این سد را در این برهه زمانی تخلیه کنیم.
شجاعی با اشاره به اینکه سیل حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به زیرساختها، منازل مسکونی و حوزه کشاورزی این استان خسارت وارد کرده است، ادامه داد: در بحث حوادث غیرمترقبه اعتبارات ملی به این استان اختصاص یافته است که بخشی از این اعتبارات برای امدادرسانی استفاده میشود.
وی در پاسخ به این سوال که حجم زیادی از خسارتهای واردشده به این استان به علت کمبود عملیات آبخیزداری و اعتبارات اندک اختصاصیافته به این حوزه بوده است؟ اظهار کرد: قرار بر این شده است تا برنامه جامعی در این راستا تا اردیبهشت ارائه شود و طبق این برنامه اعتبارات لازم اختصاص خواهد یافت.
نماینده عالی دولت در استان در خصوص سایتهای اسکان عشایری که دچار آسیب شده بودند نیز بیان کرد: در مکانهایی که این سایتها به درستی جانمایی شدهاند، خسارت چندانی به عشایر وارد نشده است اما به آنها که به درستی جانمایی نشده بودند خسارت وارد شده بود.
وی تصریح کرد: قرار بر این شده است تا بررسیهای لازم صورت گیرد که کدام یک از سایتها در مسیر سیلاب قرار دارند که بعد از آن امر جابهجایی آنها صورت گیرد چراکه ادامه سرمایهگذاری در آنجا صحیح نیست.
شجاعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مهمترین چالش ناشی از بروز سیلاب در این استان، بحث زیرساختی است که سبب شده تا راههای مواصلاتی چندین روستا به یکدیگر قطع شوند.
نجات، مدیرکل هلال احمر خراسان شمالی نیز در گفتوگو با ایسنا از توزیع دو تن آرد در میان نانواییهایی که روستاهای آنها دچار آسیب شده است خبر داد و گفت: مقداری از این آرد توزیع شده و مابقی نیز در حال توزیع است.
وی با بیان اینکه بستههای غذایی میان ۵۴ روستای متأثر از خسارتهای سیلاب توزیع شده است، افزود: این بستههای غذایی از ۷۲ ساعت تا یک ماه در میان خانوادههای آسیب دیده در روستاهایی که راههای مواصلاتی آنها قطع شده، توزیع خواهد شد.
نجات ادامه داد: علاوه بر آن تاکنون ۲۵۵ تخته چادر در میان سیلزدگان توزیع شده است.
یوسفی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: سیل به ۱۵۶ هکتار از زمینهای زراعی و ۱۸ هکتار از باغات خسارت وارد کرد و موجب تلف شدن ۴۶۵ رأس دام سبک و شش رأس دام سنگین شد.
وی افزود: علاوه بر آن به ۵۰ تن علوفه دامی خسارت وارد شد، ۱۹۵ واحد دامی تخریب و به ۲۰۰ کیلومتر راه بین اراضی کشاورزی خسارت وارد شد.
به گفته یوسفی بهطور کلی ۱.۶ میلیارد تومان به بخش کشاورزی بر اثر جاری شدن سیل خسارت وارد شد.
محمدی مدیر کل بنیاد مسکن خراسان شمالی نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: سیل به یکهزار و ۴۵۶ باب واحد مسکونی خسارتهایی را وارد کرد.
به گفته وی بیشتر منازل آسیبدیده، خانههای خشتی، گلی و فرسوده بودهاند.
انتهای پیام