به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی گفت، “دستور به لغو تحریمهای گسترده جدید” که از سوی وزارت خزانهداری آمریکا علیه کره شمالی اعلام شد داده است.
با این حال یک منبع آگاه در دولت ترامپ گفت، این توئیت باعث سردرگمی شده و مقامهای دولت تصور داشتند که او از لغو تحریمهایی که دولتش روز پنجشنبه علیه دو شرکت کشتیرانی چینی در ارتباط با کره شمالی اعلام کرد، صحبت کرده است.
پیونگ یانگ هنوز واکنشی به این مساله نشان نداده است.
مقامهای دولت آمریکا میگویند برخلاف توییت ترامپ که نوشته بود دستور لغو تحریمهای تازه علیه کره شمالی را صادر کرده، تحریمی در این زمینه لغو نشده و منظور ترامپ تحریمهایی بوده که قرار بود در آینده علیه پیونگ یانگ اعمال شوند.
رسانههای آمریکایی به نقل از منابعی خبر دادهاند ترامپ تدابیری را لغو کرده که قرار بوده در روزهای آینده اعلام شوند.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید پیشتر بدون توضیح درباره ماهیت تحریمهای لغو شده عنوان کرده بود، ترامپ از کیم جونگ اون رهبر کره شمالی “خوشش میآید” و این تحریمها را ضروری نمیداند. این درحالی است که مشاور امنیت ملی ترامپ همین تحریمها را پراهمیت خوانده بود.
جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه از اهمیت این تحریمها سخن گفته بود.
بولتون در حساب توییتری خود نوشت: صنعت دریانوردی باید برای جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی دریایی کره شمالی جدیتر رفتار کند.
وزارت دارایی آمریکا گفته بود این تحریمها به این دلیل وضع شده که شرکتهای مزبور به کره شمالی برای دور زدن تحریمهای آمریکا کمک میکردند. مقامهای آمریکایی گفتند که شصت و هفت کشتی متعلق به این دو شرکت در نقض تحریمها علیه کره شمالی فعالیت داشتهاند.
تنها چند ساعت بعد از اعلام این تحریمها، کره شمالی از تشکیلاتی موسوم به “دفتر ارتباط دایم بین دو کره” خارج شد.
معاون وزارت اتحاد در دولت کره جنوبی با اعلام این خبر گفت ” نمایندگان کره شمالی در جلسه ای که نمایندگان دو کره داشتند گفتند به دستور مقامات عالی پیونگ یانگ کار خود در این دفتر را متوقف میکنند.
وی افزوده است که کره جنوبی همچنان به عضویت خود در این دفتر ادامه میدهد و کارمندان اعزامی کره جنوبی به دفتر ارتباط دائم مطابق معمول در محل کار خود حاضر خواهند شد.
به گزارش بی.بی.سی، دفتر ارتباط دایم دو کره در ماه سپتامبر سال گذشته و براساس توافق کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی ایجاد شد تا به عنوان کانال ارتباطی بین دو کشور فعالیت کند.
این دفتر در محل مجتمع صنعتی کائسونگ، در نزدیکی مرز و در داخل خاک کره شمالی، مستقر شده و کارمندانی از هر دو کشور به طور مرتب در این محل حاضر میشدند و در جلسات هفتگی به تبادل اطلاعات میپرداختند.
انتهای پیام