توسط معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا تابش رییس بنیاد سینمایی فارابی امروز در مراسم امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: طرح جامع سینمای ایران ۲ ساله شد. این طرح به عنوان یک سند چشم انداز ۱۰ ساله صنعت سینما را ترسیم میکند و دارای ۱۰ راهبرد اساسی است. یکی از این راهبردهای مهم در این سند نهضت تولید محتوا و توجه ویژه به بازارهای داخلی و بینالمللی است.
تابش ادامه داد: امضای این تفاهمنامه میان بنیاد فارابی و ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معانت علمی مسیر تحقق دستیابی به این راهبرد اساسی را تسهیل میکند. زیرا صنعت سینما در حال حاضر نیاز به نسلی خلاق و تزریق ایدههای نوآورانه دارد تا شاهد رونق زیستبوم جدید در عرصه صنایع خلاق باشیم. پس ایجاد مرکز نوآوری و شتابدهی میتواند این حرکت را شتابدار کند.
وی فعالیتهای بنیاد فارابی در صنعت سینما را تسهیلگرانه خواند و گفت: امضای این تفاهمنامه در آخرین روزهای سال ۹۷ را به فال نیک میگیرم. این همافزایی با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز با توجه به تجربه این نهاد در حوزه فعالیتهای نوآورانه برای صنعت سینما اقدام خوشایندی است.
صنعت سینما نیازمند نگاه ویژه و نوآورانهتری است
پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی نیز انعقاد این تفاهمنامه را گشودن درهای ورود نوآوری و فناوری به هنر- صنعت سینما دانست و بیان کرد: این تفاهمنامه همکاری که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضاء رسید، نفوذ علم و فناوریهای مختلف و متنوع به حوزه فرهنگ و هنر را پایهریزی میکند؛ اما هنر-صنعت سینما نیازمند نگاه ویژهتری در بهرهگیری از فناوری و نوآوریهای امروز است. در این راستا نشستهایی با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونین و سینماگران برگزار شد که نتیجه آن تلاش در ایجاد این مرکز نوآوری و شکوفایی در حوزههای مختلف فرهنگ و هنر و بهویژه هنر سینما است.
افزایش گردش مالی سینما به ۵ هزار میلیارد تومان
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان ادامه داد: گردش ۲۶۰ میلیارد تومانی صنعت سینما نشان از اهمیت این حوزه دارد؛ اما ظرفیت در این صنعت بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است. باید تلاش کنیم تا با ایجاد بازارهای جدید مانند وب سریها، سینمای دیجیتال، انیمیشن و تولید محتواهای جدید، این بازار را به رقم ۴ تا ۵ هزار میلیاردی آن نزدیک کنیم. هنر-صنعت سینما در کشور بیشتر به تولید و نمایش پرداخته، اما بنیاد فارابی با نگاه استارتاپی خود موضوعات دیگری را رصد کرده است که با این تفاهمنامه و ایجاد مرکز نوآوری حرکت در این مسیر آغاز میشود.
کرمی، تولید محتوای خلاق را بنیان اصلی هنر-صنعت سینما دانست و گفت: بهرهمندی از مدلهای کسب و کار جدید بازار بزرگتری را برای محتوای تولید شده در صنعت سینما ایجاد میکنند.
وی همچنین با بیان خاطرهای از شکل گیری استارتاپ موفق “دیرین دیرین” که آن هم برای نخستین بار با مشارکت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، گفت: با ایجاد نخستین مرکز نوآوری و شتابدهی سینمای ایران به موضوعاتی همچون سریالهای اینترنتی، سریالهای شبکه خانگی و انیمیشن و بهرهگیری و به وجود آوردن استارتاپهای حوزه هنر-صنعت سینما پرداخته میشود. همچنین بر اساس این تفاهمنامه با همکاری بنیاد فارابی پتانسیلهای حوزه علم و فناوری و دستاوردهای آن به موضوعات فیلمنامه ورود میکند و روایتگری فتوحات جهاد علم و فناوری بیشتر نمایش داده میشود.
رسوخ نوآوری در سینما پیگیری میشود
همچنین اسماعیل قادری فر، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز عنوان کرد: رسوخ نوآوری در حوزه هنر و صنعت سینما با امضای این تفاهمنامه پیگیری میشود. همچنین این اقدام نشان میدهد که عزم معاونت علمی برای توسعه نوآوری در کشور محدود به حوزههای پیچیده همچون علوم نانو و بایو نیست، بلکه هنر و فرهنگ را نیز مد نظر قرار دارد.
قادری فر در ادامه ابراز کرد: اساس شکلگیری ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز اتصال جریان نوآوری به صنایع مختلف فرهنگی همچون سینما است. این ستاد تا کنون با تعاملات و استفاده از ظرفیت نوآوران جوان تا کنون اقدامات اساسی در این عرصه انجام داده و نهضت فرهنگسازی، ترویج و تولید محتوا را پایهریزی کرده است. ایجاد این مرکز نوآوری نیز مقدمهای برای آغاز فعالیتهای نوآورانه در صنعت سینما با استفاده از ظرفیت نیروی خلاق است.
شاهراهی جدید برای سینمای ایران
محمد ابوالحسنی، مدیرعامل شرکت مجری شتابدهنده در این تفاهمنامه نیز اظهار کرد: سینما و صنعت تصویر از آشنایی با متدهای جدید کسب و کار و شیوههای جدید کسب درآمد سود خواهد برد.
وی با بیان اینکه بازار بالفعل امروز سینمای ایران در بهترین حالت ۲۵ درصد ظرفیت واقعی این بازار است، ادامه داد: مرکز نوآوری و شتابدهی هدفش افزایش این سهم است. سینمای ایران برای رشد، چارهای جز ایجاد پیوند وثیق با صنایع نوین، مجاور و خلاقیت محور ندارد، مرکز نوآوری و شتابدهی، با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد سینمایی فارابی این پیوند را ایجاد خواهد کرد.
ابوالحسنی همچنین ابراز کرد: مرکز نوآوری و شتابدهی، شاهراهی خواهد بود برای ورود نیروهای تازه نفس به سینمای ایران، مرکزی که هوایی تازه در فضای سینمای ایران جاری خواهد کرد و در کنار سینماگران، فناوران تازه نفس و صاحبان سرمایههای پاک و صنایع خلاق را گردهم جمع خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، هدف از امضای این تفاهمنامه حمایت از تاسیس مرکز نوآوری و شتابدهی سینمای ایران با ماموریت فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، جذب شتابدهندهها، استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان است.
همچنین این تفاهمنامه در راستای سیاستهای کلی کشور برای توسعه اقتصاد دانشبنیان و ایجاد زیست بوم کارآفرینی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی و هنرمندان نوجو و خلاق منعقد شده است.
انتهای پیام