صفحه اصلی / استان ها / خوزستان / مبارزه با آفت ملخ در بیش از ۴ هزار هکتار از مزارع خوزستان
مبارزه با آفت ملخ در بیش از ۴ هزار هکتار از مزارع خوزستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت

مبارزه با آفت ملخ در بیش از ۴ هزار هکتار از مزارع خوزستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در راستای مبارزه با ملخ صحرایی دیده بانی و پایش در سطح ۳۶۱ هزار و ۴۹۹ هکتار و مبارزه شیمیایی آن در سطح ۴۶۶۱ هکتار انجام شده است.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، محمد قاسمی نژاد ، اظهار کرد: آفات، بیماری‌ها وعلف‌های هرز از جمله عوامل خسارتزای مهم گیاهی است که می‌توانند ۳۰ تا ۱۰۰ درصد به محصول خسارت وارد کنند.

وی افزود: درحال حاضر این عوامل توسط ۴۲ کلینیک گیاهپزشکی و ۶۰۰ نفر از کارشناسان حفظ نباتات و پهنه در حال ردیابی و پایش است و مبارزه با آن‌ها انجام می‌شود.

قاسمی نژاد تصریح کرد: زنگ زرد گندم یکی از بیماری‌های خطرناک مزارع گندم در استان خوزستان است که در شرایط اپیدمی خسارت عمده و جبران ناپذیر به تولید گندم وارد می‌کند اما با استفاده از ارقام مقاوم می‌توان به راحتی جلوی خسارت این بیماری را گرفت که خوشبختانه در سال زراعی جاری بیش از ۹۵ درصد گندم‌های کشت شده در استان خوزستان از انواع ارقام مقاوم شامل مهرگان، چمران ۲، بهرنگ، شبرنگ و … هستند و فقط تعداد محدودی از مزارع استان با رقم حساس چمران و ویریناک کشت شده است.

وی در خصوص شرایط اپیدمی بیماری زنگ زرد عنوان کرد: این بیماری در شرایط رطوبت بالا، باران‌های مستمر، شبنم‌های صبحگاهی و ابرناکی هوا بر روی ارقام حساس اپیدمی می‌شود. ضمناً درجه حرارت میانگین روزانه برای اپیدمی بیماری باید زیر ۲۰ درجه سانتیگراد باشد.

قاسمی نژاد با اشاره به شرایط مقاومت بوته‌های گندم به این بیماری گفت: در صورتی که مزارع گندم دارای شرایط خاصی باشند به زنگ گندم مقاوم خواهند بود وهیچ مبارزه‌ای و سمپاشی نیاز نیست که این شرایط شامل استفاده از ارقام مقاوم، اینکه گندم به مرحله خمیری برسد، میانگین درجه حرارت از ۲۵-۲۲ درجه سانتیگراد بالاتر باشد و قارچ عامل بیماری وارد مرحله تلیوسپوری شود، می‌شود.

وی اظهار کرد: جهت کنترل بیماری زنگ زرد گندم در صورتی که روی ارقام حساس (چمران+ویریناک) اپیدمی شود بهتر است ضمن بازدید مستمر از مزارع حساس در صورت مشاهده اولین علائم (جوش‌های زرد رنگ که به تدریج به شکل نواری پشت سر هم تشکیل می‌شوند) اقدام به انجام عملیات سمپاشی کرد.

قاسمی نژاد با اشاره به اقدامات مورد نیاز برای مدیریت بیماری زنگ زرد گندم، سپتوریوز و فوزاریوم گفت: جهت مدیریت بیماری زنگ زرد و سایر بیماری‌ها می‌بایست کشت مزارع ارقام حساس در میان مزارع ارقام مقاوم به شکل موزائیکی انجام شود. از ۳-۲ رقم مقاوم استفاده شود تا در صورت شکسته شدن ژن مقاومت در یک رقم از اپیدمی جلوگیری شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: همچنین سموم قارچکش بر علیه بیماری‌ها همیشه باید از قبل تدارک شود تا در صورت نیاز بتوان کانون کوبی انجام داد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در خصوص بیماری سپتوریوز و فوزاریوم ارقام مقاوم مطمئن معرفی نشده‌اند لذا در صورت مشاهده علائم بیماری و وجود شرایط دما و بارندگی مناسب الزاماً فقط از طریق سمپاشی با سموم توصیه شده می‌توان بیماری را کنترل کرد ضمناً بیشترین اهمیت بیماری فوزاریوم در گندم مربوط به فوزاریوم خوشه است که از مرحله ظهور خوشه‌ها تا پایان خمیری دانه بوته‌ها در معرض خطر هستند.

قاسمی نژاد در خصوص ردیابی و کنترل عوامل زیان رسان اظهار کرد: آفات از جمله ملخ صحرایی، سن گندم، مینوز گندم و… توسط ۱۲۳ اکیپ در حال پایش در سطح استان هستند و تاکنون در یک منطقه بیماری زنگ مشاهده شده است وعملیات سمپاشی و کانون کوبی در سطح ۲۵ هکتار انجام شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: همچنین در راستای مبارزه با ملخ صحرایی دیده بانی و پایش در سطح ۳۶۱ هزار و ۴۹۹ هکتار و مبارزه شیمیایی آن در سطح ۴۶۶۱ هکتار انجام شده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

قیمت بلیت پروازهای خارجی همزمان با افزایش ارز بالا می رود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.