صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت استفاده از ظرفیت‌های درآمدزایی/لزوم نگاه ملی به آموزش عالی

وزیر علوم تاکید کرد

ضرورت حرکت دانشگاه‌ها به سمت استفاده از ظرفیت‌های درآمدزایی/لزوم نگاه ملی به آموزش عالی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه گیلان به طرح ساماندهی آموزش عالی اشاره کرد و خواستار دور شدن از نگاه محلی و منطقه‌ای و داشتن نگاه ملی به آموزش عالی شد.

نشست گفت‌وگوهای راهبردی الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت با حضور وزیر علوم

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر منصور غلامی در این نشست با اشاره به چالش‌های بودجه‌ای این وزارتخانه، حمایت‌های دولتی را کمتر از نیازهای موجود خواند و خواستار حرکت دانشگاه‌ها به سمت استفاده از ظرفیت‌های خود برای درآمدزایی شد.
وزیر علوم با اشاره به برگزاری المپیاد ورزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه گیلان در سال ۱۳۹۹، این المپیاد را فرصت مناسبی برای ایجاد یک ظرفیت ورزشی خوب در استان و دانشگاه گیلان دانست.
دکتر احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان نیز با اشاره به تدوین سند راهبردی دانشگاه و برنامه عملیاتی، “برنامه محوری” را اولویت اصلی دانشگاه دانست.
فعالیت‌های بین‌المللی، جذب دانشجویان خارجی، جلب حمایت خیرین و ارتباط با صنعت و جامعه از دیگر برنامه‌های مهم مورد اشاره رئیس دانشگاه گیلان بود.
دکتر رضی در ادامه فرسودگی سازه آزمایشگاه‌ها و کمبود وسایل آزمایشگاهی را از مشکلات گروه‌های علمی دانشگاه دانست و خواستار توجه ویژه وزارت علوم به این مسائل شد.
شایان ذکر است در پایان مراسم که با ارائه نظرات مدیران دانشگاهی همراه بود، قرارداد همکاری میان دانشگاه گیلان و مهندس عبدالله نوید یکی از خیّرین دانشگاه جهت ساخت فاز دوم ساختمان فارم دانشکده علوم کشاورزی با برآورد هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال امضا شد.

لزوم همگرایی مراکز معتبر آموزش عالی و جلوگیری از واگرایی نیروهای متخصص

به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای آموزش، پژوهش و فناوری گیلان که در سالن جلسات استانداری سابق برگزار شد، گفت: وزارت علوم درصدد است تا مراکز معتبر آموزش عالی را با همگرایی به یکدیگر متصل کرده و از واگرایی نیروهای متخصص و چند گرایی عمل کردن جلوگیری کند.

وی با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری پیرامون‌گام دوم انقلاب، اظهار کرد: انقلاب اسلامی در ۴۰ سال نخست، در زمینه‌های علوم تحقیقات و فناوری موفق عمل کرده اما برای ادامه آن نیازمند توجه ویژه به ظرفیت جوانان کشور است.

دکتر غلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه علوم و پژوهش و دستاوردهای فناورانه، نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا رشد قابل‌توجهی به دست آورده‌است، گفت: ادامه این روند نیازمند توسعه، ارتقای پژوهش و اخلاق در جامعه است.

وی با اشاره به دغدغه‌های کمبود نیروی انسانی متخصص در بدو انقلاب افزود: ظرفیت عظیم تربیت نیروی متخصص و کارشناس در کشور، از موهبت‌های پس از انقلاب بوده به طوری که امروز در حال کمک به کشورهای منطقه و جهان است.

وزیر علوم، از اقدامات مطلوب در زمینه پژوهش در مقایسه با کشورهای همسایه و منطقه خبرداد و خاطر نشان‌کرد: حرکت رو به رشد دانشگاه‌ها و وزارت علوم در عرصه پژوهش فناوری، موجبات رویکرد موفقیت بیشتر در کشور را رقم خواهد زد.

وی تحقق اقتصاد مقاومتی را نیازمند تفسیر خوب و علمی از این مفهوم دانست و تاکید کرد: اقدامات بنیان علمی باید به‌اندازه‌ای تقویت شوند که در برابر تنش‌های خارجی و اروپایی مقاوم باشند.

دکتر غلامی همچنین بر لزوم تبدیل دانشگاه‌های کشور به نسل سوم و کارآفرین تأکیدکرد و گفت: دانشجویان باید در دانشگاه نسل سوم، کارآفرین بوده و لازم است رویکرد آن‌ها از مدیریتی و نظارتی به رویکرد اشتغال‌زا و تولید محصول تبدیل شود.

وی با توجه به اهمیت ضرورت هماهنگی نزدیک و پیوسته دانشگاه‌ها با دانشجویان ادامه داد: توجه به جوانان و سپردن امورات به آنان، رویکردی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

دکتر غلامی، طرح ساماندهی آموزش عالی کشور را ضروری خواند و یادآور شد: باید در اسرع وقت جلوی توسعه کمی مراکز دانشگاهی را با اجرای طرح یاد شده گرفت.

وزیر علوم، از آغاز اجرای طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی کشور از سال آینده خبر داد و تصریح کرد: نقشه اجرایی این طرح، در وزارت علوم تهیه‌شده است.

دکتر غلامی گفت: طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی کشور در جهت کاهش تعداد مراکز آموزش عالی و افزایش کیفی محتوای علمی، پژوهشی و فناوری در کشور در راستای سند تحول بنیادین ۵۰ سال آینده نظام حرکت خواهد کرد.

وی با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد حوزه دانشگاهی گیلان افزود: علاوه بر عملکرد خوب دانشگاه گیلان، پارک علم و فناوری این استان نیز تاکنون موفق عمل کرده است.

وزیر علوم با بیان اینکه این کشور در زمینه علم و فناوری جایگاه ویژه‌ای در دنیا کسب کرده است اضافه کرد: استقبال کشورهای خارجی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ایرانی، نشان‌دهنده سطح علمی بالای دانشجویان فارغ تحصیل در دانشگاه داخل کشور است.

دکتر غلامی همچنین نگاه دولت فعلی، نسبت به ورود دانشجویان خارجی به مراکز آموزش عالی را باز و منعطف برشمرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی با اشاره به طرح پیشنهادی گیلان برای ایجاد منطقه ویژه فناوری در این استان نیز افزود: ایجاد چنین طرحی اقدامی مهم و ارزشمند است و به زودی در شورای عالی عطف مطرح و بررسی می‌شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.