صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / تلاش بانک ملی ایران برای افزایش سودآوری پایدار

عضو هیات مدیره و معاون مالی بانک ملی ایران خبر داد

تلاش بانک ملی ایران برای افزایش سودآوری پایدار

عضو هیات مدیره و معاون مالی بانک ملی ایران با تاکید بر توجه ویژه این بانک بر افزایش درآمدهای غیر مشاع و افزایش درآمدهای کارمزدی گفت: بانک ملی ایران در تلاش است با کنترل هزینه ها، صرفه جویی و اولویت بندی آنها، وضعیت سودآوری را ارتقا دهد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، ناصر شاهباز  با بیان اینکه افزایش سود آوری مهم ترین سیاست مالی بانک است و مدیریت هزینه و انضباط مالی در افزایش منابع بانکی تاثیر بسزایی دارد، افزود: در بررسی ترازنامه بانک ها در ایران، انواع سپرده های مشتریان در سمت بدهی ها، اصلی ترین و عمده ترین بخش بدهی بانک ها است. به عبارت دیگر ساختار ترازنامه بانک ها نشان دهنده تامین مالی آنها عمدتاً از طریق منابع سپرده گذاران است و بانک ها موظفند این منابع را در اعطای تسهیلات در بخش های مختلف اقتصادی و سایر فعالیت های مرتبط با امور بانکی به کار گرفته و بدین ترتیب نقش خود را در رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته با تغییراتی که در حجم نقدینگی و شاخص های اقتصادی کشور داشتیم، افزایش سپرده های بانک ها به سمت سپرده های مدت دار گرایش بیشتری پیدا کرد به نحوی که در پایان سال گذشته مجموع چهار سپرده اصلی بانک ۳۳ درصد و سپرده سرمایه گذاری بلندمدت حدود ۵۲ درصد رشد را نسبت به سال ۱۳۹۵ نشان می داد.

شاهباز ادامه داد: افزایش سهم سپرده های گران قیمت نه تنها موجب بالا رفتن قیمت تمام شده پول می شود، بلکه سودآوری بانک را نیز در شرایط فعلی با مشکل مواجه می سازد. این در حالیست که بانک ملی ایران به عنوان بزرگترین بانک دولتی، همواره خود را مقید به رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار می داند.

معاون مالی بانک ملی ایران با بیان اینکه بر همین اساس این بانک در سال جاری اهتمام ویژه ای جهت بهبود ترکیب سپرده های اصلی خود به کار گرفت، تاکید کرد: در شش ماهه اول سال جاری، سپرده قرض الحسنه جاری بانک حدود ۳۳ درصد و سپرده قرض الحسنه پس انداز حدود ۱۳/۵ درصد رشد داشته است. در واقع کنترل نقدینگی در بانک به خوبی انجام شده و نگهداری سطح بهینه وجه نقد در شعب کمک شایانی به این وضعیت کرده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه مسئولان واحدها به مقوله سود و زیان، خواستار توجه همکاران به افزایش درآمدهای کارمزدی، افزایش نرخ موثر تسهیلات و کاهش میزان مطالبات معوق به عنوان عواملی مهم در این راستا شد.

شاهباز با بیان اینکه حاشیه سود بانکی یکی از عناصر مهم و تعیین کننده بوده که با تجزیه و تحلیل و بررسی عوامل موثر بر آن می توان درک صحیحی از مدیریت منابع و مصارف بانک و همچنین برنامه ریزی برای آینده داشت، گفت: هزینه تامین مالی و از سوی دیگر درآمد به کارگیری منابع مالی در بانک ها و عدم تناسب آنها با بخش واقعی اقتصاد، منجر به ایجاد حاشیه سود منفی برای این موسسات مالی شده است. خوشبختانه با درک صحیح مدیریت بانک از این واقعیت و با تلاش در جهت تغییر ترکیب سپرده های بانک و افزایش سپرده های ارزان قیمت در سال جاری و از سوی دیگر اهتمام تمامی همکاران در راستای افزایش فعالیت های کارمزدی، این روند در بانک مطلوب است.

همچنین مطالعه کنید:

امکان فروش ارز در مرکز مبادله برای عرضه کنندگان ارز نیمایی فراهم شد

به گزارش کسب و کار نیوز، بانک مرکزی اعلام کرد: از روز دوشنبه ۳ دی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.