به گزارش کسب و کار نیوز، احمد علی کیخا در مجمع عمومی خیرین و جهادگران افتخاری حفظ، احیاء و نجات منابع آب کشاورزی که در تالار فجر نیشابور برگزار شد، عنوان کرد:
وی ادامه داد: این که شهروندان نیشابوری در مسئله آب وارد شدند، یک ارزش محسوب میشود در ابتدا باید شهرستان و حومه خودمان را نجات دهیم اما در اصل باید برای جامعه جهانی خدمت کرد.
عباس زارع مشاور وزیر و مجری سیستمهای آبیاری نوین وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم بیان کرد: در سال ۱۳۴۷ مردم محور بودن آب را از دست دادیم با قانونی که به اصطلاح، ملی کردن آب نامیده شد اما در اصل دولتی کردن آب بود.
وی افزود: با بررسی که در وزارت جهادکشاورزی داشتیم، حدود ۸ درصد آب کشاورزی از قناتهاست.
زارع اظهار کرد: قرار بر این بود که انجمن آب خراسانرضوی در سال ۸۴ با محوریت مردم شکل بگیرد اما به دلیل دخالت مقامات دولتی شکل نگرفت. کسانی که سعی کردند در این مجمع مشارکت کنند، کاملا مستقل باشند و نگذارند دولت چندان دخالتی کند.
محمود روشندل معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی نیز گفت: بارندگی افزایش داشته است که این باعث بروز اتفاقاتی مانند سیل میشود. یکی از اقدامات اساسی که میتواند این سیلابها را در جای خودش نگه دارد اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخان داری است.
وی افزود: پروژههای آبخیزداری جنبه پیشگیری دارد تا درمان که همین مهم باعث کاهش هزینهها میشود. تاکنون شاهد اجرای چندین پروژه تاثیرگذار در استان بودیم.
انتهای پیام