به گزارش کسب و کار نیوز، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان در نشست امروز (دوشنبه) که در نیویورک برگزار شده بود، افزود که نیروهای امنیتی افغان به مبارزه علیه تروریسم ادامه خواهند داد اما مسئولیت این مبارزه تنها به عهده افغانستان نیست و نیاز به پاسخ پایدار جهانی دارد.
او همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که سازشی در تحریمهای وضعشده صورت نگیرد.
او گفت: ناتوانی در این زمینه به ناکامی شورای امنیت در مبارزه موثر علیه تروریسم و بنیادگرایی تعبیر خواهد شد و این گروهها را قادر به ادامه فعالیتهای مخربانه خواهد کرد.
در همین حال، تاداماچی یاماماتو، رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نیز درباره وضعیت افغانستان سخنرانی کرد.
او گفت در سه ماه گذشته پیشرفت قابل توجهی در روند برگزاری انتخابات افغانستان و مذاکرات صلح به میان آمده است.
بر اساس گزارش بیبیسی، آمریکا و طالبان در حال مذاکره روی توافق صلح افغانستان در قطر هستند و طالبان تاکنون آماده گفتوگو با دولت افغانستان در این زمینه نشده است.
یاماماتو آماده شدن طالبان برای مذاکره با دولت افغانستان را امری ضروری در این روند خواند.
او همچنین گفت، جامعه بینالمللی و کشورهای منطقه باید از روندی به رهبری و با مالکیت افغانها حمایت کنند.
محب نیز در این باره گفت: ما هنوز هم برای مذاکرات مستقیم آماده هستیم و اگر اعضای طالبان در واقعیت، خواهان صلح هستند باید در عمل نشان دهند؛ نه این که به مردم بیگناه و نیروهای امنیتی افغان حمله کنند.
او همچنین تأکید کرد که در روند صلح باید به قانون اساسی افغانستان و روندهای دموکراتیک احترام گذاشته شود.
رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نگرانیها درباره صدمه دیدن دستاوردهای افغانستان در ۱۸ سال اخیر را موجه خواند و گفت، سازمان ملل نیز نگران این امر است.
او تصریح کرد، در یک توافق صلح باید از این دستاوردها از جمله حقوق زنان، آزادی رسانهها و فعالیتهای مدنی محافظت شود.
یاماماتو افزود که در روند صلح باید نظر اقشار مختلف از جمله زنان، جوانان، روحانیان و رهبران سیاسی گرفته شود.
او اضافه کرد: باید درباره حقوق قربانیان در زمینه عدالت انتقالی هم فکر کنیم.
مشاور شورای امنیت ملی افغانستان نیز گفت: زنان افغان، تبعیض دوره طالبان را تجربه کردهاند و امروز در همه عرصههای اجتماعی و سیاسی فعال و دخیل هستند. زنان همچنین بهطور جمعی نقش حیاتی خود را در رشد اقتصادی و امنیت ملی ما ایفا میکنند.
یاماماتو در سخنرانی خود گفت، انتظار میرود برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در افغانستان گامی به جلو باشد. او برگزاری این انتخابات در زمان تعیینشده را چالشبرانگیز خواند.
تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ۲۹ تیر سال آینده تعیین شده است.
رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان از کمیسیونهای انتخابات خواست اعتماد مردم را به دست آورند و همچنین از نامزدان این انتخابات خواست به استقلال این کمیسیون احترام بگذارند. یاماماتو همچنین از آمار بیسابقه تلفات غیرنظامیان در سال ۲۰۱۸ یاد کرد.
او از جامعه جهانی خواست در زمینه از بین رفتن فقر و گرسنگی در افغانستان کمک مالی کنند. به گفته او، ۱۳.۵ میلیون تن در این کشور امنیت غذایی ندارند و فقط یک وعده غذا در روز میخورند.
کشت خشخاش و اعتیاد از موارد دیگری بود که رئیس دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.
او گفت، با توجه به برآوردها، ۱۰ درصد از بزرگسالان در افغانستان به طور منظم از مواد مخدر استفاده میکنند.
یاماماتو بیان کرد: حالا وقتش رسیده که جامعه بینالمللی با نگاهی تازه به افغانستان ببیند و چگونگی کمک به روند صلح را ارزیابی کند و وضعیت اجتماعی و اقتصادی در این کشور را ارتقا بدهد.
نمایندگان کشورهای مختلف که در نشست شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرده بودند، از افغانستان و روند صلح در این کشور اعلام پشتیبانی کردند.
انتهای پیام