صفحه اصلی / استان ها / خراسان رضوی / تخریب بخشی از بنای تاریخی بلادشاپور دهدشت
تخریب بخشی از بنای تاریخی بلادشاپور دهدشت

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی دهدشت عنوان کرد

تخریب بخشی از بنای تاریخی بلادشاپور دهدشت

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی دهدشت عنوان کرد: بخشی از کاروانسرای شهر تاریخی بلادشاپور واقع در مرکز شهرستان کهگیلویه کنونی تخریب شده است.

بنای تاریخی بلادشاپور دهدشت

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، شکر الله علیزاده، مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی دهدشت ، در این خصوص ضمن تایید بخشی از کاروانسرای این شهر تاریخی گفت: بخشی از ۴حجره کاروانسرای دهدشت قدیم که از سال ۸۵به بعد مرمت و بازسازی شده بود تخریب شد.

وی در رابطه با علت ریزش نمای حجره‌ها افزود: چون اجرای مرمت و تعمیر به درستی انجام نشده بود این ریزش اتفاق افتاد.

علیزاده اظهارکرد: با توجه به اینکه در آستانه تعطیلات نوروز قرار داریم باید تلاش شود تا سریعتر نسبت به تعمیر و بازسازی این اثر تاریخی اقدام شود.

وی اضافه کرد: شهر تاریخی دهدشت(بلاد شاپور) سالانه بخصوص در تعطیلات نوروز پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است.

به گزارش کسب و کار نیوز، شهر باستانی “بلاد شاپور” در ناحیه گرمسیری غرب استان کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه شهر دهدشت، در مرکز شهرستان کهگیلویه واقع است. مساحت بافت قدیم شهر دهدشت ۴۰ هکتار است که بناهای متعددی از جمله بقاع متبرکه، امامزاده‌ها، بازار، حمام، کاروانسرا و مسجد در این شهر وجود دارد.

آثار باستانی زیبایی چون آب انبار، بازار، امامزادگان، ارگ حکومتی، کاروانسرا، حمام، قلعه و باروها که همان حصار پیرامون شهر بودند توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت و در کنار مجموعه حمام کاروانسرا، امامزاده ابراهیم و امامزاده جابر واقع شده است. بنای فوق از جمله آثار شهر دوره اسلامی صفوی است که با دو ورودی در شمال و جنوب ساخته شده است. این بنا شامل حیاط و حجره‌های چهار طرف آن است. تعداد این حجره‌ها ۳۸ عدد و بعضی از آنها به همدیگر راه دارند.

این کاروانسرا که به طور کامل تخریب شده بود در سال ۱۳۶۹ با آزادسازی منطقه دهدشت، در قسمت پی بنا در عمق دو متری مورد شناسایی قرار گرفت و عملیات خاکبرداری و آواربرداری از آن آغاز شد. در عملیات خاکبرداری تمام قسمت‌های بنا مشخص شد.

بعد در سال‌های ۷۹ و ۷۸ اقدامات مرمتی شامل سنگ‌فرش حیاط، آجرکاری پوشش بام، تعمیر حجرات جلوی کاروانسرا انجام شده است. البته در سال ۹۱ نیز بخشی از این بنای تاریخی مرمت شد. این کاروانسرا ۱۶۰۰متر مربع مساحت دارد. کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۵۱ در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

ضرب الاجل برای مدیران ۷ بانک درباره تسهیلات فرزندآوری/ بانک‌های سامان، اقتصاد نوین و رسالت دارای بیشترین صف انتظار متقاضی

به گزارش کسب و کار نیوز، در پی نظارت بر میزان تحقق قانون حمایت از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.