مجتبی پیری افزود: هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغهای استان انواع میوههای گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میشود.
به گزارش کسب و کار نیوز، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه افزود: استان سیستان و بلوچستان با داشتن شرایط آب و هوایی گرم و در نواحی جنوب استان مرطوب مستعد پرورش انواع میوههای گرمسیری است که کشت و پرورش این محصولات در نقاط دیگر کشور امکان پذیر نیست.
وی بیان کرد: کشاورزان سیستان و بلوچستان انواع محصولات کشاورزی از قبیل انواع غلات، گیاهان علوفه ای، حبوبات، دانه های روغنی، گیاهان دارویی، گردو، زردآلود، خرما، انگوریاقوتی، پسته، موز و انار تولید می کنند.
پیری همچنین با اشاره به تولید میوه گواوا در جنوب استان تصریح کرد: سه هزار و ۶۰۰ تن میوه گرمسیری گواوا امسال از سطح باغات جنوب این استان تولید و روانه بازار مصرف شد.
وی خاطرنشان کرد: ۶۰۰ هکتار سطح باغات میوه گرمسیری گواوا در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۴۵۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: برداشت گواوا از بهمن در سیستان و بلوچستان آغاز و در اسفند به پایان میرسد.
وی گفت: گواوا معروف به زیتون محلی، میوهای منحصر به مناطق گرمسیری است که عمدتا در شهرستانهای نیکشهر، چابهار، سرباز و کنارک این استان تولید و برداشت میشود.
وی افزود: میوه گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه است و مزه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد.
پیری بیان کرد: گواوا درختچهای همیشه سبز و برگهای آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است.
وی خاطرنشان کرد: درختچههای گواوا در اوایل بهمن ماه به گل مینشینند و گلهایشان بسیار خوشبوست، همچنین پوست تنه گواوا سبز یا قهوهای متمایل به قرمز است.
رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: در حال حاضر مصرف آب در هر هکتار مزارع کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ۸۵۰۰ تا ۱۰ هزار متر مکعب است که با اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار این مقدار مصرف آب درحد ۴۵۰۰ تا ۵۵۰۰ هکتار کاهش پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: اقلیم استان سیستان و بلوچستان خشک، خاک سبک، میزان درجه حرارت بالا و ریزش های جوی بسیار ناچیز است بنابراین مدیریت در مزارع به ویژه مقوله مصرف صحیح آب ضروری به نظر می رسد.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی استان بیان کرد: استعدادهای شیلاتی و دامی در سیستان و بلوچستان بی بدیل و مثال زدنی است. علاوه بر این شرایط گلخانه ای برای تولید انواع محصولات به ویژه تولید گل و گیاه در فصل زمستان در جنوب استان به خوبی مهیا است.
پیری گفت: توسعه صادرات انواع محصولات کشاورزی استان سیستان و بلوچستان اعم از داخلی و خارجی به شدت نیازمند توسعه حمل و نقل هوایی و ریلی است.
وی همچنین بر لزوم اجرای طرح های جهشی برای توسعه استان تاکید کرد و یادآور شد: سرمایه گذاری مولد شاهکلید توسعه همه جانبه استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از تمامی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه سرمایه گذاری در استان سیستان و بلوچستان دعوت کرد.
انتهای پیام