به گزارش کسب و کار نیوز، طبق گفته دانشمندان این آمار تنها طی ۱۰ سال اول قرن جاری تا هفت درصد افزایش داشته است.
همچنین بزرگترین عامل این فاجعه دامداری اعلام شده است، هرچند تاثیرات محصولات دانههای روغنی مانند دانههای سویا و پالم رشد سریعی دارد.
در مقایسه باید به این نکته نیز اشاره کرد که طی ۴۰۰ سال اخیر حدود ۱۴۰ گونه پرنده منقرض شدهاند.
محققان بینالمللی از انقراض پرندگان به عنوان یکی از معیارهای سنجش نابودی تنوع زیستی که همان گوناگونی گیاهان و حیوانات در جهان یا در یک زیستگاه مشخص است، استفاده میکنند که با تجارت بینالمللی مواد غذایی و الوار مرتبط است.
این تحقیق جدید نشان میدهد تجارت بینالمللی میتواند خطر انقراض گونههای حیوانی را علاوه بر کشورهای صادرکننده تا مرزهای کشورهای مصرفکننده نیز فرا گیرد.
در سال ۲۰۱۱ میلادی حدود یک سوم از تاثیرات تنوع زیستی در آمریکای مرکزی و جنوبی و یک چهارم از آفریقا به دلیل مصرف کالا در سایر نقاط جهان صورت گرفته بود.
این محققان خاطر نشان کردهاند که توجه به از دست رفتن تنوع زیستی بدون توجه به نقاط دورافتاده و افراد مصرفکننده آن نقاط امکانپذیر نیست. برای مقابله با این معضل باید به مصرفکنندگان نسبت به نوع کالاهای مصرفیشان آگاهیرسانی کرد.
محققان تعداد گونههای پرندگانی را که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ میلادی به دلیل تبدیل زیستگاههای طبیعیشان به مزارع کشاورزی و جنگلداری در معرض خطر انقراض قرار گرفتهاند، تخمین زدهاند. این تعداد در صورتی که هیچ تغییری در روند کنونی مصرفگرایی ایجاد نشود ۱۲۱ گونه پرنده خواهد بود که به نسبت انقراض تنها ۱۴۰ گونه پرنده در جهان از آغاز قرن ۱۶ میلادی بسیار بالا است.
بنا بر گزارش بیبیسی، این مطالعه بر مجموعه شواهدی می افزاید که نشان می دهد سیستمهای غذایی و کشاورزی ناپایدار در قلب بحران اکولوژیکی چه از لحاظ دامن زدن به تخریب تنوع زیستی و چه به لحاظ تغییرات اقلیمی قرار دارد.
انتهای پیام