گامر دیلانچیان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص قهرمانی تیم اریس در لیگ شنا، اظهار کرد: رقابتهای لیگ بسیار خوب بود و در چندین سال گذشته تیم موجهای آبی مشهد که قهرمانی را به دست میآورد به دلیل نداشتن اسپانسر شرکت نکرده بود و امسال سه تیم اول جدول به نحوی یارگیری کرده بودند که شانس داشته باشند. تیم ما هم که سال اول حضورش بود در بین این سه تیم بود که البته ما فقط دنبال سکو بودیم زیرا شناگرانمان جوان بودند و بیشتر هدفمان بومیگرایی بود.
وی ادامه داد: در روز اول دور اول تیم ما در جایگاه چهارم قرار داشت، رفته رفته اعضای تیم بهتر کار کردند. با فعل خواستن و برنامهریزی دقیق بود که توانستیم قهرمان شویم. تیم ما در دقیقه ۹۰ بسته شد و علت آن هم بیرون ماندن بعضی شناگران اصفهانی و نداشتن یک تیم اصفهانی در سالهای گذشته در لیگ برتر بود. در قدم اول تصمیم گرفتیم برای حمایت از شنای اصفهان در لیگ شرکت کنیم وبعد از آن برای رسیدن به قهرمانی مؤسسه از تمام لحاظ چه رفت و آمد و چه مالی کمک کرد که روحیه را به اعضای تیم بدهند.
دیلانچیان تاکید کرد: مسابقات دوازده دور بود و ما در دور یازده، دوم بودیم و با رکورد شکنی در دور آخر توانستیم قهرمان شویم. با برنامهریزیهایی که انجام دادیم توانستیم اختلاف را جبران کنیم. تیم ما در این رقابتها دارای لیست هجده نفره بود که سیزده نفر از آنها فیکس و پنج نفر ذخیره بودند.
سرمربی تیم شنای اریس، تصریح کرد: برنامههایی که داشتیم بهصورت مرتب انجام شد و قرار بود که کمکی از هیئت شنا انجام شود که تا این لحظه انجام نشده است. امیدوارم کمک کنند تا این تیم در لیگ ماندگار شود؛ چراکه این تیم کار تخصصی شنا را انجام میدهد و متأسفانه در زمانی برای لیگ برتر اعلام آمادگی کردیم، هیئت استان تغییر کرد و در حال حاضر نیز با سرپرست اداره میشود. البته سرپرست قولهای مساعدی دادند که امیدواریم رخ بدهد و انتخابات هم احتمالاً همین امسال صورت میگیرد.
وی گفت: اگر از اریس حمایت شود تیم میتواند خود درآمدزایی کند و از راههای گوناگون بودجه تأمین کند و اگر به این هدف برسد میتواند ماندگار شود.
وی بابیان وضعیت اردوها و محل تمرین تیم تصریح کرد: ردههای پایه در استخر مروارید آموزشوپرورش تمرین میکنند و پایگاه آموزشی استخر مهتاب که برای اداره برق قدیم است. همچنین تمرینات قهرمانی با توجه بااینکه سرمربی تیم استان هم هستم در استخر انقلاب است.
دیلانچیان اضافه کرد: ابلاغ رسمی سرمربیگری ندارم، اما بهصورت مستقیم سرمربی تیم جوانان و غیرمستقیم سرمربی تیم بزرگسالان و بهعنوان مربی فعالیت دارم.
وی در این خصوص ادامه داد: در زمینه استعدادیابی کاری صورت نگرفته است یعنی بچهای بتواند شنا را یاد بگیرد و مربی خوبی پیدا کند و رکورد مناسبی ثبت کند، شاید بتواند در فضای انتخابی قرار بگیرد و رشد پیدا کند و ما چیزی در تمام ورزشها به نام استعدادیابی نداریم. شاید بتوان نام پرورش قهرمان روی آن قرار داد. درزمینهٔ تیم ملی استعدادهای خوبی داریم ولی درزمینهٔ حمایت ازنظر سختافزار و کیفیت اردوها که مربوط به منابع مالی است محدود هستیم.
وی بابیان میزان بودجه اختصاصیافته به ورزش شنا، تصریح کرد: ورزش شنا، سه زیرمجموعه شنا، شیرجه و واترپلو را دارد که از ورزشهایی مانند دوومیدانی و هندبال بودجهاش کمتر است. این امر باعث پایین آمدن کیفیت اردوها و سایر مسائل خواهد شد، اما میتوانیم با برنامه ریزی و حمایت و تداوم برنامهها به سکوهای آسیایی و فینال المپیک راه پیدا کنیم.
وی ادامه داد: خیلی از جوانان بااستعداد ما به دلیل مسائل مالی در سنین شانزده و هفدهسالگی به دنبال درآمد و شغل میروند چون تأمین مالی برای آنها صورت نمیگیرد؛ زمانی که باید مثمر ثمر واقع میشدند محو شدند.
دیلانچیان در ادامه اظهار کرد: علی جعفری – شناگر تیم نفت تهران در مواد ۱۰۰،۲۰۰،۴۰۰،۸۰۰ و ۱۵۰۰ در مجموع رکوردشکنی کرد و تیم ما نیز در مواد ۵۰ و ۱۰۰ متر پروانه در رده جوانان ۲۰۰ متر مختلط انفرادی جوانان و ۵۰ متر کرال پشت جوانان و ۱۴ در ۱۰۰ متر مختلط تیمی و ۱۴ در ۲۰۰ متر مختلط آزاد تیمی درمجموع ۶ ماده توانستند رکوردشکنی کنند و تیم مشهد در ماده ۵ متر آزاد رکوردشکنی کرد.
دیلانچیان خاطرنشان کرد: مهمترین برنامه ما برای آینده و دوره بعد تأمین بودجه برای تیم است؛ زیرا انتظارها از تیم بالا رفته و مجموعه بزرگتر شده است، هرچند که ما در این دوره هم امکانات خوب و به موقعی در اختیار تیم گذاشتیم، تیمهای رقیب نیز در حال تقویت هستند و ما برای کسب عناوین بزرگتر و ملی تیم را روانه خواهیم کرد، عناوینی همچون کسب سهمیه المپیک.
انتهای پیام