جواد امام درباره مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت حضور در انتخابات برای نمایندگانی که سه دوره متوالی در مجلس حضور داشتهاند، اظهار کرد: چرا برای نمایندهای که تجربه لازم در مجلس را داشته و از سابقه خوبی هم برخوردار است و مردم هم به او اقبال نشان میدهند، محدودیت ایجاد میشود؟ تصمیم نمایندگان مجلس در واقع ایجاد محدودیت است.
وی بیان کرد: حضور در مجلس به تجربه مدیریتی و قانونگذاری نیاز دارد، ولی با این تصمیم نمایندگان، مجلس از حضور نمایندگان باتجربه محروم میشود. مجلس محل قانونگذاری است نه اجرا که برای آن محدودیت ایجاد میکنند. اگر بحث جوانگرایی مطرح است باید اشاره کرد که جوانگرایی خوب است، ولی جوان باید باتجربه باشد نه اینکه جوانانی که به کار گرفته میشوند، بیتجربه باشند. مجلس به تجربه نیاز ضروری دارد.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: بکارگیری جوانان ضروری است، اما به جای آنکه مدیریت را به جوانان بسپاریم و افراد باتجربه مشاور آنها باشند، افراد باتجربه همچنان در مدیریت هستند و جوانها مشاور آنها شدهاند. از سویی قوانین ما هم مشکل دارد، مثلاً برای مجلس که کار قانونگذاری دارد، محدودیت سنی در نظر گرفته شده است در حالی که کار تصمیمگیری و قانونگذاری به محدودیت سنی نیاز ندارد.
امام با اشاره به اینکه تجربه لازمه کار مجلس است، تصریح کرد: استدلال نمایندگان مجلس برای محدود کردن عضویت در مجلس را نمیدانم، شاید دنبال عوض کردن نسل نمایندگان هستند اما سوال من این است چرا برای افراد باتجربه محدودیت گذاشته میشود؟ در دنیا برای حوزه اجرایی محدودیت گذاشته میشود ولی مرسوم نیست که در حوزه تقنینی چنین محدودیتی گذاشته شود؛ تصمیم اخیر مجلس جای تأمل دارد.
مدیرعامل بنیاد باران همچنین درباره لایحه جامع انتخابات گفت: این لایحه گامی رو به جلو است، البته باید منتظر بمانیم که در روند تصویب، دچار چه تغییراتی میشود و هدف قانونگذار چگونه تحقق پیدا میکند. به هر حال من نظر مثبتی درباره این لایحه دارم چون نقش بیشتری به احزاب در انتخابات داده است. در حال حاضر نمایندهای که به مجلس راه مییابد هیچ مسئولیتی در قبال تشکیلات پشتیبان خود ندارد. در لایحه جدید این مشکلات حل میشود، احزاب در معرفی نامزدهای انتخابات نقش تعیین کننده خواهند داشت، باید پاسخگوی عملکرد خود بوده و دنبال کادرسازی باشند. همچنین فعالیت حزبی ساماندهی شده و احزاب بزرگ جایگزین احزاب متعدد خواهند شد.
وی در پایان با اشاره به شرط خوداظهاری داوطلبان انتخابات به وفاداری و التزام به قانون اساسی، ولایت فقیه و اسلام بیان کرد: پیش از این باید صلاحیت داوطلبان احراز میشد، اما اکنون خوداظهاری و تأیید مراجع رسمی جایگزین احراز صلاحیت شده است.
انتهای پیام