به گزارش کسب و کار نیوز، عرضه نمایشگاهی محصولات و توانمندی شرکت های دانش بنیان و استارتاپی بر اساس امضای تفاهم نامه ای مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران تسهیل می شود.تفاهم نامه همکاری های مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سهامی نمایشگاههای جمهوری اسلامی ایرا با هدف «معرفی توانمندیهای فناورانه داخل کشور به بازارهای خارجی به ویژه بازارهای هدف» و «کمک به کاهش هزینه حضور شرکتهای فناور و دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی» به امضای طرفین رسید.
مدت اعتبار تفاهم نامه از تاریخ امضاء و مبادله آن به مدت دو سال است و در پایان دوره بر اساس ارزیابی و تحلیل نتایج بدست آمده آن قابل تمدید خواهد بود. زمینه های همکاری در تفاهم نامه مذکور نیز شامل «بهره برداری از ظرفیتهای موجود دو طرف در راستای رشد و توسعه توانمندیهای فناورانه کشور از طریق معرفی محصولات، خدمات و تولیدات دانش بنیان در نمایشگاه های تجاری» و «تنظیم تقویم نمایشگاه های حوزه های فناورانه و دانش بنیان در داخل و خارج از کشور» می شود. در این تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متعهد شد که ارایه فهرست نمایشگاه های پیشنهادی بر اساس اولویتهای مورد نظر را تهیه کند، همچنین نشست های مشترک دو طرفه برای نهایی سازی عناوین نمایشگاه های داخلی و خارجی را برگزار کند. «حمایت و اختصاص تسهیلات برای مشارکت کنندگان در نمایشگاه های داخلی و خارجی مورد توافق طرفین»، «جذب و معرفی شرکتهای منتخب دانش بنیان و شرکت های صادراتی به منظور حضور و شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی»، «استفاده از نام و لوگوی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران در مکاتبات»، «تهیه فرمهای اطلاع رسانی و بنرهای تبلیغاتی در نمایشگاه های مورد توافق»، «همکاری در تعیین چارچوب محتوائی برگزاری نمایشگاه های فناوری داخلی و بین المللی از قبیل نوع فناوریهای قابل ارایه» و «برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامه ریزی و برگزاری نمایشگاه های حوزه فناوری در محل دایمی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی» از دیگر تعهدات معاونت علمی در این تفاهم نامه است.
تاکید ستاری برای برپایی نمایشگاههای تقاضا محور
ستاری در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به ظرفیت شرکت های دانش بنیان و استارتاپی در عرضه محصولات و خدمات، گفت: باید برای عرضه محصولات و خدمات این شرکت ها به سمتی حرکت کنیم که نمایشگاه هایی تقاضا محور برپا شود. معاونت علمی در این زمینه از عرضه محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه های تقاضا محور حمایت می کند. وی افزود: هم اکنون در حوزه های تخصصی مانند فولاد، نفت، گاز و غیره تقاضاهای بسیاری برای نمایش خدمات و محصولات به صورت بالقوه وجود دارد که با ایجاد یک بستر مناسب تقاضا محور در بخش دانش بنیانی، می توانیم به این تقاضاها پاسخ دهیم.
ضرورت ارایه تسهیلات به شرکتهای بنیان متقاضی عرضه نمایشگاهی
در بخش دیگری از این نشست، محمد صاحبکار خراسانی، رییس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی در خصوص تعاملات گذشته معاونت علمی و شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز گفت: در طول چند سال گذشته معاونت علمی با شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تعاملاتی داشت که این تعاملات شامل ارایه تخفیفاتی به شرکت های دانش بنیان برای عرضه محصولات خود در نمایشگاه ها بود که اجرایی نشد.صاحبکار ادامه داد: باید ساز و کاری درست طراحی شود و تسهیلاتی در اختیار شرکت های دانش بنیان متقاضی عرضه نمایشگاهی خدمات و محصولات قرار گیرد.
استفاده از ظرفیت های استارتاپها
بهمن حسین زاده، سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم، گفت: قصد داریم در حوزه استارتاپی و دانش بنیان از ظرفیت های موجود استفاده بهینه کنیم. عرضه این محصولات راهی است که مردم با این خدمات آشنا می شوند.
حسین زاده در ادامه بیان کرد: باید از ظرفیت بالای شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی به خوبی برای نمایش توانمندی این نوع شرکت های نوپا و قوی استفاده کنیم.