محمدمهدی تندگویان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روند اجرای قانون «منع به کارگیری بازنشستگان» افزود: این قانون بعد از تصویب تا حدی اجرا شد و در حدود ۶ تا ۷ استان، استانداران برکنار شدند. در وزارت کشور تا سطوح فرمانداران نیز این قانون اجرا شده است، اما عملا در انتصابات جدید و جایگزینیها آن قدرها که فکر میکردیم فضا برای حضور جوانان باز نشد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد میزان اجرای قانون در دستگاههای مختلف، کم و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است، اظهارکرد: در بسیاری از وزارت خانهها هم به نظر میرسد قانون مذکور اصلا اجرا نشده و حداقل اثری از اجرای آن مشهود نیست.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بسیاری در ابتدای ابلاغ قانون اعلام کردند که این قانون را اجرایی میکنند اما چون ظاهرا کسی پیگیر موضوع برای نحوه انتصابات و اجرای آن نیست، اتفاقی نیز نیفتاده است. درواقع نهادی که قانون را تصویب کرده است و باید در مورد آن نظارت و بازخواست کرده و گزارشی از اجرای قانون تهیه کند، عملا وارد نشده تا مشخص شود که چه تعداد بازنشسته برکنار و چه تعداد جوان جایگزین شدهاند.
تندگویان با بیان اینکه در بعضی جاهایی که اراده اش وجود داشت این قانون اجرا شده اما نمیتوان گفت که این موارد تسویه حسابهای شخصی بوده است، توضیح داد: چرا که به غیر از موارد مربوط به شهرداریها، در استانداریها هم برکناریهایی صورت گرفته است اما بعضی از وزارتخانهها و نهادهای عمومی مثل شوراهای شهر این مسئله را جدی گرفتند و قانون را هم اجرا کردند، با این وجود برای مثال در شهر مشهد شهرداری که مشمول این قانون شد الان معاون یک وزیر دیگر شده است. این کار شبیه یک نوع دور زدن قانون در کشور است که کسی بر روی آن نظارت ندارد.
وی افزود: همچنین برخی نیز با استتثنائات برای ادامه کار مجوز گرفتهاند که نمیدانیم این اتفاق برچه اساس و مبنایی بوده است. مشکل اصلی این است که کسی سوال نمیکند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: قانون گذاران باید جدی وارد شوند، لیست بگیرند و بررسی کنند که اجرای قانون چه طور بوده است؟ و حداقل مشخص شود که آیا دولت جوان شده یا اینکه تعدادی با سن بالا جایگزین قبلیها شدهاند؟.
انتهای پیام