صفحه اصلی / استان ها / آذربایجان غربی / چرا سیب در خاستگاهش کم شده؟

چرا سیب در خاستگاهش کم شده؟

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: شبکه توزیع سیب استان با مشکل روبروست و محصول مستقیم به دست مصرف کننده نرسیده و تنها در این بین واسطه ها درآمد زایی می‌کنند در حالی که تولید کننده و مصرف کننده متضرر می‌شوند.

 

عزیز امانی با اشاره به کمبود سیب در بازار توضیح داد: سیب در بازار ارومیه ۷۰۰۰ تومان و همان سیب در تهران ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان به فروش می رسد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه این مشکل کمبود سیب و توزیع در بازار مسئله امسال نیست و سالهاست با این مشکل مواجهیم ادامه داد: نیاز است با کار کارشناسی علاوه بر تعیین میزان نیاز بازار شهرستان و استان هم شبکه توزیع مناسب تعریف شود و اینکه خواسته عمده فروش نیز تامین شود که در این راستا میدان میوه و تره بار می تواند با خرید عمده سیب و ایجاد سردخانه هایی با مقیاس کوچک در داخل میدان میوه و تره بار سیب عمده تامین شده را به تدریج به بازار مصرف عرضه کند.

امانی ضمن بیان اینکه ۱۱۲ هزار و ۵۱۲ هکتار از  باغات استان به کاشت سیب اختصاص داشته که از این میزان ۵۳۰۸۸ هکتار سیب بارور و ۷۳۸۲ هکتار سیب غیر بارور است افزود: امسال ۷۵۰ هزار تن سیب از باغات استان برداشت شده است.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه اول تولید سیب کشور را دارد، تصریح کرد: ۴۰۰ هزار تن سیب در سردخانه های استان دپو شده بود که به تدریج روانه بازار های داخلی و خارجی از جمله آذربایجان، پاکستان، عراق، هندوستان و روسیه شده است. با توزیع تدریجی سیب پیش بینی می شود ۱۵۰ هزار تن سیب در سرخانه های استان موجود باشد.

امانی تصریح کرد: سیب در سردخانه ها با تناژ بالا دپو می‌شود و به دلیل نبود صرفه اقتصادی برای خرده فروشی تمایل به فروش با تناژ پایین  بسیار کم است که یکی از دلایل کمی سیب تولید استان در بازار همین است چرا که سرخانه داران ترجیح می دهند سیب را با تناژ بالا به استانهای دیگر بفروشند.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

تجارت خارجی ایران ۱۰۰ میلیارد دلاری شد

به گزارش کسب و کار نیوز، «محمد رضوانی‌فر» افزود: از مجموع ۹۹.۷ میلیارد دلار تجارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.